Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moj 3latekkkkkk

moj 3latek codziennie od 2ch lat je to samo na sniadanie

Polecane posty

Gość moj 3latekkkkkk

codziennie,ok 6-7 wypija 300ml gestej kaszy manny na mleku,nic innego nie da mu sie wcisnac,to mleko musi byc ,dopiero ok 9tej je normalne sniadanie,kanapke,platki itp Mnie to jakos nie przeszkadsza,lubi to niech pije ale kolezanka zwrocila mi uwage,ze taki duzy chlopak,(za 3miesiace 3lata) i pije z butli...kurde przeciez do 8roku zycia z tej butelki pil nie bedzie,jest jeszcze malym dzieckiem,pozatym rozwija sie nad wyraz,rozmawia jak dorosly,sam sie ubiera,zalatwia,opiekuje mlodszym bratem.. Oa ma syna w wieku moje i jej dziecko wcale mleka nie pilo...

Gość żywienie jest ważne
moje nie ma roku a je codziennie inne śniadanie raz kaszkę wielozbożową, raz owsiankę innym razem kanapkę tak nauczyłam i tak mam ale masz rację że 3 latek to jeszcze małe dziecko i zamierzam karmić je piersią do 2-3 roku życia, przecież do 8 roku życia nie będzie pił mleka od mamy.

Gość gdsgfdsfs
syn szwagierki jadł kaszę z butli do pierwszej klasy

Gość Jestem za!
ja też znam dwoje w tej chwili dorosłych które z butli piło do podstawówki :D i żyją, nie są niedorozwinięci

Gość to może zmień mu
butlę na jakiś bidon czy coś, niech zęby mu się dobrze rozwijają

Gość jakbym czytała o moim synu
:D dokładnie tak samo:D mój za miesiąc kończy 3 lata, butla rano z kaszą manną musi być, choćby się paliło i waliło!! ja piłam z butli do 6 roku życia i nic mi nie jest, synowi nie odmówię, bo wiem jakie to pyszne:D sama sobie czasem odbieram trochę jego kaszki do kubka i łyżeczką wyzeram zaraz po ugotowaniu:)

Gość faustynaa
ciesz się że w ogóle coś je, moja 3,5 roczna za śniadanie uważa szklankę kakao. Czasem uda mi się jej wcisnąć gotowane jajko, albo pół kromeczki chleba z nutellą. Na obiad tylko rosół lub pomidorówka, kolacja to znowu szklanka kakao. I nie tak nauczyłam bo moje dziecko nie chce nawet spróbować innych potraw. Jak weźmie serek do buzi to ma odruch wymiotny.

Gość Jestem za!
Nie przejmujcie się drogie mamy, tu wiele kobiet podaje dzieciom mleko z butli, dają na obiad frytki, czekoladę itd. tylko nie przyznają się do tego, wszystkie święte i idealne :o

Gość jjjjjjjjjyu
u mnie w rodzinie 5 latka tez pije rano mm z butelki i rodzice nic z tym nie robią mimo, że dziecko ma wadę wymowy okropnie sepleni.

Gość kasza manna tuczy
i nie jest wskazana jeśli dziecko dużo waży, poza tym jest najmniej wartościowa z wszystkich kasz, do tego pewnie słodzisz ją a jak z wagą Twojego dziecka autorko? U nas w rodzinie dzieci tez dostawały butlę kaszy przed wyjściem do przedszkola.

Gość mama dwóch dziewczynek
jeżeli tak Wam dobrze, to nie warto zmieniać na siłę ;-) Moje nigdy butli nie chciały, karmiłam piersią a na śniadanie między 1-2 rokiem przeważnie była kaszka /różna/ podawana łyżeczką. Później starsza przeszła na różnorodne posiłki /po wczasach z wyżywieniem/, a mała zbuntowała się na śniadania wogóle. Teraz po 3 miesiącach walki z moim niejadkiem zaczęła sama prosić o śniadanie - jajecznica, omlet, twarożek... kaszkę je sporadycznie. Zastanawiam się tylko, jak poradzisz sobie z tą kaszą w razie wyjazdu? Czy wozicie ze sobą butlę, smoki, kaszę i gotujesz?

Gość pindzia
Moje dziecko wprawdzie mleka nie pije, ma też 3 lata, ale np, picie, czyli jakiś napój, herbatkę pije jeszcze z butelki. Owszem, umie napić się z normalnego kubka, ale jak chce mu się pić, to woli butelkę, a z kubka tylko okazyjnie, dla zabawy.Powoli chcę wykluczać butelkę, ale uważam, że wielkiego problemu nie ma co z tego robić, z czasem samo przyjdzie to, że butelka pójdzie w odstawkę.

Gość ale jestescie falszywe!
w innych tematach piszecie, ze wasze dzieci juz dawno nie maja butelki w tym wieku, bo to szkodzi na zeby!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość pindzia
Mój za to kaszy manny i mleka w ogóle nie lubi, jada normalne posiłki na śniadanie obiad i kolację, praktycznie nie ma w naszym menu żadnej kaszy, mleka ani mlecznych zup. Żeby miał choć trochę wapnia, podtykam mu jakiś twaróg, serki, jogurty czy przemycę jakiś plaster sera. No ale z tym piciem to butelka i butelka. Trochę boję się pory letniej, kiedy wychodząc na dwór będziemy ze soba zabierać picie i mały będzie pił z tej butelki, czy ludzie nie będą się dziwić, że taki duży, a butelka. Dlatego chciałabym do lata jakoś nakłonić dziecko do kubka.

Gość pindzia
a swoją drogą to uważam, że jak dziecko zje już 300 ml takiej kaszy na mleku, to śniadanie o 9 mu jest niepotrzebne, za dużo tego jedzenia.

Gość trtr
Moja córa ma 3,5 i codziennie rano wypija z butelki kaszę na mleku. Tak jest zdrowo, smacznie i wygodnie, no i nie muszę kombinować żeby odróżnić pierwsze śniadanie od drugiego (kanapki). Jeśli tylko będzie chciała, może tak pić jeszcze przez kolejne lata.

Gość trtr
Pindzia a ty się nie przejmuj teraz, tylko latem idź z dzieckiem tam gdzie inne dzieci i kup mu jakiś fajny, kolorowy bidon lub nawet zwykły napój w ciekawej butelce, i mały będzie zadowolony. Dzieciaki w tym wieku porównują które co ma i naśladują siebie na wzajem. Czasem rodzic miesiącami próbuje coś przeforsować na różne sposoby i bezskutecznie, a potem wystarczy jedno porównanie się dziecka do innych i już ono umie to co rówieśnicy.

Gość mama filiputka222
Moj syn w lipcu skończy 3 lata Na noc, ( noc przesypia) rano jak wstanie i czasem w dzień na drzemkę wypija 210 mm, niechce kaszy, kleików wiec to mleko to takie rzadkie jest. Zeby ma zdrowe, bez prochnicy, nie sepleni. Pije z butelki z ortodontycznym silkonowym smoczkiem avent. Bo butki rano ok 9 sniadanie jajecznica, kanapka, nalesniki, płatki, parówki ( berlinki)i Pozniej ok 12 zupa najczesciej rosół Pozniej ok 14 dugie danie jakies mieso, makaron albo ziemniaki albo kasza gryczana, czasem sos, czy ryba sałatkai czasem tez frytki!!! Po 15 gdy idzie spać wypija mleko, ale nie spi juz codziennie 17 jablko, bananjogurt biszkopty 19 kolacja kakao, bułka z dzemem,nalesniki, bulka z serkiem zalezy tak mniej wiecej wyglada nasze menu

Gość uuimui
na pewno zdrowo :D dla przewodu pokarmowego, zębów i aparatu mowy. Chyba wygoda i przyzwyczajenie.

Gość trtr
Jeśli jakiś specjalista twierdzi że przy całodobowej aktywności dziecka czyli całodobowym korzystaniu z aparatu mowy i pobierania pokarmu, te np dwa razy po trzy minuty ssania w jakiś sposób szkodzi, to obnaża to wyłącznie jego ignorancję i słabość umysłu. Ale nie ma to jak wymyślić jakąś hipotezę, i powtarzać jak katarynka... A wzmianka o przewodzie pokarmowym to już kompletna pomyłka.

Moj ma prawie 4 lata i tez rano je manne na mleku. Tez dopeiro o 9 normalne sniadanie. Mysle, ze zdrowo go odzywiam bo dzieci mi nie choruja. :)

Ale co zdrowego jest w kaszy mannie? To kompletnie bezwartościowy posiłek, jakbyście dały dziecku mleko z mąką.

Gość przyjaciolka od zawsze
ja podobno jak jeszcze do zerowki szlam to wieczorem flache chcialam z mlekiem a zabki mam rewelacja

wszystkie kasze sa bardzo wartosciowe a juz na pewno bardziej niz te wszytskie bobo-vity i nestle. Ja jadlam manne od 2 r.z i jestem dziewczyna jak malowana :D

Gość moj 3latekkkkkk
bardzo wam dziekuje za wypowiedzi,juz myslalam ze wszystkie 3latki jedza jak dorosli