Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przekąska

zdrowe przekąski dla dzieci

Polecane posty

Gość przekąska

co dajecie tak do przegryzienia miedzy posilkami?

Gość przekąska
sztywno- sniadanie, drugie sniadanie, obiad, kolacja?

8 30 śniadanie, 12 lunch, 15-16 obiad (czasem z deserem), 18 - ok można to nazwać przekąską - jedzą owoce o tej porze, 19 30 kolacja, gdyby mi podgryzały coś pomiędzy to by obiadu nie jadły - sprawdzone

Gość matulka lalka
Mój synek ma 8 miesięcy dopiero, ale też nic między posiłkami nie podaję. Godzin posiłków jeszcze nie potrafię unormować, bo róznie to bywa, jak na przyklad w nocy zje raz to rano je już o 7, a jak w nocy zje dwa razy to rano dopiero koło 10. Ale zawsze jest ten odstęp 3,5-4 godziny między posiłkami, a pomiędzy nimi tylko picie. Bo tak jak wyżej. Wczoraj moja mama przed kąpielą dała małemu biszkopta i po kąpieli mały już całej butli nie wciągnął, zaledwie pół. Gdzie normalnie jeszcze dokładkę czasami robimy.

Gość przekąska
pisząc przekąska mam na mysli np orzechy, suszona zurawina, ogorek kiszony, owoc. nie dajesz takich rzeczy dzieciom?

ja maojej 6 letniej córce daje bakalie właśnie, albo robię jej "owocowy talerz" czyli kroje i ładnie układam na talerzu różne owoce: gruszki, jabłka, mandarynki, banany, kiwi, no co mam w danej chwili. Czasami robię jej też chipsy jabłkowe, kroję jabłka na cienkie plasterki i suszę. Też szukam nowych pomysłów na jakieś przekąski.

Gość alikia likia
och ex.de bill, jaka radykalna mamuska za dyche, sama prawie 100 waży a dzieciak niby przez cały dzien o suchym pysku? buahahaha, jasne juz to widze-ciebie i twojego spaslaka:D

Gość dla3latka
migdaly, slonecznik, musli, rodzynki

Gość kleopatra,..
Gruszke, jablko albo banana. Czasem jak mam opoznienie obiadu to serek typu danio.

Gość gość
Ja daje mojemu dziecku musik w tubce owocowy Kubuś. Gruszki też kroje w ćwiartki, bo je uwielbia.