Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość srerce czy rozum????

2 dziecko??!!!

Polecane posty

Gość srerce czy rozum????

Mam w głowie mętlik... otóz mamy z moim m syna który ma juz prawie 4 lata...ostatnio coraz częściej pyta nas kiedy biedzie miał braciszka... zawsze chcieliśmy mieć 2 dzieci... mąż pracuje i ja też młody chodzi do p-kola i układa nam się dobrze. Mieszkamy z rodzicami wiec koszty utrzymania domu sa mniejsze... mamy oszczędności więc teoretycznie nic nie stoi na przeszkodzie a jednak... jak oboje pracujemy to jest finansowo ok ale gdybyśmy zostali z jedna pensja to było by ciężko... na dodatek ja mam umowę do końca czerwca i nie mam pewności że mi ja przedłuża wiec będę musiała szukać nowej pracy:( mąz zarabia ok 2300 zł m-c i gdyby sie pojawiło 2 dziecko musiało by nam to wystarczać przez ok 3 lata do czasu jakby poszło do p-kola bo niestety nie mamy nikogo kto mógłby sie zając dziećmi w czasie naszej parcy a złobka u nas na wsi nie ma... to wszytko mówi rozum... a serce chce tu i teraz 2 malca... syn tez często pyta w p-kolu co rusz ktoś zostaje bratem czy siostra a i w gronie znajomych i rodziny istny babyboom... patrze na rosnące brzuszki i serce mi ściska bo ja tez bym chciała:( jest jeszcze przeszłość:(( otóż pierwsze dzieciątko straciliśmy wiec strach i świadomość że nie każde 2 kreski na teście ciązowym nie kończą sie szczęśliwym porodem:(( mam 29 lat czas ucieka i serce chce a rozum mówi nie...

Gość kleopatra,,,.
My mamy duzy dom, stala prace i 3l dziecko. Niby nic nie stoi na przeszkodzie ale znow nie chce mi sie pchac w pieluchy. A co potem, komu zostawie 2dzieci?

Gość ooookkk
ja teak jak ty serce chce tu i tera rozum nie pozwala :(

Gość serce czy rozum????
no właśnie.... a co jak potem będzie za późno?? a jak się zdecyduje to potem nie móc dać dzieciom tego czego pragnął??? ech... co robić????

Gość Taka smutna
poruszyłam ten sam temat tyle ze u nas troszke gorzej kredy mieszkaniowy ja bardzo chce drugie ale mąż nie niestety nie

Po czekaj do Czerwca i będziesz wiedziała czy przedłużą Ci umowę, jeśli tak to od razu starajcie się o malucha :) twój mąż będzie pracował, Ty na macierzyńskim, macie oszczędności . Dacie radę :)

Gość serce czy rozum????
na dodatek za rok brat się żeni i n ie wyobrażam sobie być w tym czasie na porodówce albo z w domu z dzieckiem... niby odroczenie o te 2 lata to nie tak dużo ale to AZ 2 LATA!!!

Gość serce czy rozum????
baloniki21 masz racje:)) chyba tak zrobie a brat zrozumie:) mąż też tak chce tzn on chciałby wyjechać na wakacje i przewieźć z nich "pamiątkę":)

No to właśnie taka ,,pamiątka z wakacji'' zostanie do końca z Wami :) To żadne ryzyko, to szczęście ktorym chcecie siebie obdarować :)

Gość Brzydka twarz
Bedziesz miala co zapewnic dzieciom w przyszlosci? Pomysl o tym.

Gość serce czy rozum????
myśle że miłośc i oddanie to bezcenne rzeczy... potem jak już oboje będziemy pracować to niczego im nie braknie...

Odchowanie dziecka raptem 3 lata, przestańcie widzieć wszystko w czarnych barwach, da dziewczyna radę !

Gość serce czy rozum????
baloniki bardzo dziękuje:)) myślę ze konstruktywna krytyka jest wskazana ale czarnowidztwa nie lubię-wrrrr czekam do czerwca i zobaczymy co z moja pracą jeśli mi umowę przedłużą to w sierpniu działamy:)) a jęlsi nie...tym będę sie martwic potem;)

Gość Zatrtoskana ciężarówka
Starajcie się, dacie radę finansowo. Rodzina jest ważniejsza niż wypaśne gadżety i ekstra zabawki!

Gość do auutorki
nie roztrząsaj tak wszystkiego... zawsze jest niewłaściwy moment na dziecko. Starajcie sie, na pewno bedzie dobrze. To już ostatni moment aby dzieciaki znalazły wspólny język.

Gość Madlena.
Powinniście starać się już teraz. Po co czekać? Między waszymi malcami będzie mała różnica wieku i łatwiej będą mogli się dogadać. A finansowo także dacie radę. Ważne aby dzieciom stworzyć normalny, kochający dom.

Gość zxgcfhvjbkl
moze poczekaj do czerwca jak Ci przedluza umowe to wskakuj na meza i sie nie cackaj albo mozesz sprobowac z wlasna dzialalnoscia nawet jak na poczatku nie bedzie przynosila dochodow i beda same koszty to zawsze bedziesz mogla isc na L4 i masz platny macierzynski

Gość buona nota
a jak jej nie przedłuża?? daj spokój, jak pragniesz tego dziecka to sie nie zastanawiaj nawet. Stać was wg mnie, po co szukać na siłę problemów.

Gość zxgcfhvjbkl
a na slubie barat zawsze mozesz miec brzuszek:) ja lubie teraz znacznie bardziej wszystkie imprezy rodzinne ze wzgledu na ciaze moge wyjsc wczesniej, jest tez dyzurny temat na pogawedki z dalsza rodzina, nie musze tanczyc ze wszystkimi i wszyscy na mnie uwazaja, nikt mnie nie traca w tancu itd.

Gość zxgcfhvjbkl
przeciez do czerwca zostalo niewiele czasu