Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak mam to zrobic? ?

Dziecko 10 miesiecy MEGA KATAR!! JAK WYCZYŚCIĆ NOS POMOCY!!!!!

Polecane posty

Gość jak mam to zrobic? ?

Mam aspirator, ale corka nie pozwoli sobie go nawet zblizyc do twarzy. zaczyna sie drzec, wyrywac, a katar ma tak mocny, ze wydzielina jej do gardla splywa i sie dusi;( PRzy uzyciu wody morskiej w sprayu jest to samo. Przed chwila na sile ja przytrzymalam, a ta tak plakala ze mam wrazenie jakbym jej krzywde zrobila;( Jak mam jej wyczyscic ten nos? na sile? jak wy to robicie pomozcie

Gość taki lajf
Na siłę. Pomyśl, że jak nie oczyścisz to sie skończy zapaleniem oskrzeli albo płuc. Krzywdy jej nie robisz, a że poryczy... no trudno, siła wyższa.

Mam to samo, czyszczę jak twardo zaśnie, a w nocy w ogóle sobie nie da. Mam domowy sposób, ale nie można tego używać często-może się przyzwyczaić do tego zapachu i nie będzie pomagało. Mam domek zapachowy, leje do niego trochę wody i krople o zapachu mięty, ja mam chyba dokładnie pepermint. Zamykam pokój w którym jest dziecko, jak zapach się rozejdzie nosek jest czysty :)

Gość rady porady
ja mojemu dziecku kupiłam w aptece katarek do nosa... to jest taka końcówka która podpina sie do odkurzacza i siłą ssania wyciąga wszytko nawet z zatok i gardła...jedno odciąganie i pare godzin spokoju...szybsze od aspiratora i skuteczniejsze... mój mały tez bardzo płakał i odcigałąm na siłę bo taki katar może tak zaflegmić dziecko że zejcdzie na oskrzela albo i na płuca wiec wolałam żeby popłakał a był zdrowy... teraz sam sobie wyciąga odkurzacz i podłącza "sprzęt';)

Gość cfcxf
ja przy katarze podaje córce 3 razy dziennie po 8 kropli fenistilu ewentualnie na noc jak zaśnie to nasivin dla najmłodszych dzieci po kropli do każdej dziurki. i to działa kataru jest mniej i nie ma tego problemu z oczyszczaniem.a leki polecone przez pediatre

Gość Zaliczkaa
Nasivin nie dłużej niż 3-4 dni bo dłużej może powodować wysuszenie śluzuwki nosa co następnie spowoduje jeszcze większy katar. Natomiast katar trzeba z noska usuwać ponieważ może doprowadzić do zapalenia uszu.

ja też podłączam katarek, chwila i nos czysty, a lepiej zeby dziecko chwilkę pokrzyczało, niż wylądowało w szpitalu na zapalenie :-(