Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BYNAJMNIEJ TO NIE TO SAMO

Ośmioltka mojej siostry, czy to jest normalne w tym wieku???

Polecane posty

Wczoraj wróciłam od siostry, byłam u niej kilka dni, miała awaryjną sytuację i zajmowałam się jej córką, 8l. Nie będę się rozpisywać, napiszę po przecinku co robi ta mała: - nie je samodzielnie (prosi, żeby ją pokarmić, jak się na to nie zgadzałam, potrafiła jeść np mielonego, ziemniaki i surówkę przez godzinę, robiąc dookoła nieprawdopodobny syf, kręcąc się, wiercąc i zajmując milionem innych rzeczy niż to jedzenie) - gania po domu w samych majtkach, bez spódnicy czy spodni, nie jest jej wstyd z racji wieku, podobnie jak z tym, że rozbiera się do naga przy mnie (nie jestem jej matką:o) i nie widzi w tym nic nienormalnego - uwielbia słowa pt 'dupa, kupa, cycki" itd, wywołują w niej taką euforię, że ... :o - robiąc np kupę w toalecie nie czyści po sobie sedesu szczotką jeśli pozostaje po spłukaniu brudny - ciągle dłubie sobie w nosie, obwąchując przy tym swoje palce (wiem, jak to brzmi:o) Najgorsze jest to, że siostra w ogóle nie zwraca jej na takie rzeczy uwagi. Mała jest kochana, dobra, ale te rzeczy.... No jak można ignorować takie sprawy u takiej małej dziewczyny?? A może to ja się mylę i to jest faktycznie normalne, nie ma co jej prostować, bo wszystko jest ok??

Gość takasobiebaba
spoko,spoko.mój sześciolatek robi to samo ,oprócz pierwszej pozycji.

Gość normalne bo
tak jest nauczona w domu, ze takie zachowania sa w porzadku. To ni jej wina, tylko rodziców

Gość połowa dwudziestozłotówki
nie przejmuj sie, wyrosnie :P, :P, :P znam lekarza-patologa który po operacji oblizuje noże czy to normalne?

Gość połowa dwudziestozłotówki
tzn te ostrza którymi kroi ciala zmarłych

Gość moja sytuacja kiedys
bo pewnie rodzice traktuja ją jak małutka dziewczynke dlatego sie tak zachowuje.Ale 8 latka nie powinna sie tak zachowywać. "- robiąc np kupę w toalecie nie czyści po sobie sedesu szczotką jeśli pozostaje po spłukaniu brudny" - tego nawet niektórzy dorosli nie robia a 8 letnie czegoś takiego na pewno nie będzie robiło więc z tym przesadziłaś

Gość ale kłamcy tu siedza
wyrośnie na rozpieszczona nastolatkę, dzieciaki beda sie z niej smialy. a jak pojedzie na kilkudniową wycieczkę ze szkoły i zabrudzi kibel to rówiesnicy zrobią zdjęcia i wstawią na facebooka. zaczną robić memy z jej zdjęcia.

Gość ale kłamcy tu siedza
ale to że lata w samych majtkach, to co w tym dziwnego ? też tak robie, tzn. w koszulce bo nie chce zeby ktos widzial moj biust

Hehe, dobre z tym lekarzem ;) No tak, tylko ona ma 8 a nie 6 lat. Kurczę, aż mnie to dziwi - świetnie się uczy, jest bardzo mądrym dzieckiem, ma nietypowe zainteresowania, naprawdę jest fajna. Ale jak się nią zajmowałam przez te 4 dni, to normalnie oczom nie wierzyłam. Jest jeszcze parę innych rzeczy, które wyprawiała, ale już nie będę pisać w szczegółach, widzicie jaki jest zarys, o co mi chodzi. Albo np zauważyłam, że małą obgaduje wszystkich. Obgaduje swoich rodziców, swoich dziadków, koleżanki. Ale nie tak delikatnie, jak to dzieci - że lubią się poskarżyć i popieścić. Tylko tak bardziej hardkorowo, używając słów typu "głupia/niesprawiedliwa/brzydka/ona oszalała/ona chyba zgłupiała" itd :o Żeby nie było - ja nie obgaduję ani siostry ani jej córy, bo ja jej powiedziałam o tych swoich spostrzeżeniach. Ale ona na to "przejdzie, taki wiek". Ale sądzę, że jeśli się pewnych rzeczy nie ukróci (np tego obgadywania rodziny czy sposobu, w jaki je), to potem będzie tylko gorzej.. Sama mam córkę 5l i nie wyobrażam sobie, żeby w taki sposób miała się kiedykolwiek zachowywać.

Ale! Pewnie, że nie wymagałam, żeby sama się domyśliła, ale chciałam ją nauczyć jak korzysta się ze szczotki do sedesu - a ona założyła ręce i powiedziałą, że takie rzeczy mama za nią robi, a ona nie bierze tej szczoty do ręki,bo na niej jest za dużo zarazków :o

Gość gdhgfhrty678
to że 8-latka nie wstydzi się biegania w gaciach przy rodzinie czy przebierania się przy ciotce, to raczej normalne. ty chyba z takich co biorą prysznic w kostiumie kapielowym, żeby czasem nie narażac sie na widok swego grzesznego ciała..

Moj prezdszkolak i 9 latka tez ganiają nie raz w samych majtakch bez spodni, getrow, nie krepuje to zadną z nich,zwlaszca gdy sa u siebie w domu Reszta to co czytam to jest brak kultury i nie mialabym tolerancji na to,tym bardziej u 8 latki takie zachowania