kornelia.romka 0 Napisano Kwiecień 5, 2013 jak dlugo moge pracowac jako pokojowka bedac w ciazy? Czy zmienianie poscieli i odkurzanie zle wplynie na ciaze? (te dwie czynnoscie najbardziej mnie mecza ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kornelia.romka 0 Napisano Kwiecień 5, 2013 doradzi ktos? prosilabym o odp dziewczyn, ktore pracowaly przynajmniej w I trymestrze :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kornelia.romka 0 Napisano Kwiecień 6, 2013 hej to znowu ja, widze, ze nie ma zadnej odp wiec zapytam jeszcze raz co sadzicie o pracy fizycznej w czasie ciazy ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość niunkaaaaa15243 Napisano Kwiecień 6, 2013 hej ja bym nie radzila ci pracowac fizycznie wiadomo kazdy organizm funkcjonuje inaczej ale moja siostra stracila dziecko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fhyt78 Napisano Kwiecień 6, 2013 ja Ci powiem tak, nie pracowałam zawodowo,ale w domu wykonywałam wszystkie czynności ja przed ciążą. ogólnie czułam się dobrze,ale na początku 9-go msc. wylądowałam w szpitalu z twardym brzuchem i skurczami. po paru dniach wyszłam bo się uspokoiło jednakże znowu troche zaczełam przesadzać chyba bo mam twardy od wczoraj, więc tak to jest u mnie. znowu inne podobno do samego końca robia wszystko i nic im nie jest. musisz wyczuć na ile Cię stać tak żeby dziecku nie zaszkodzić. Pozdrawiam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ania.doradca.ladeevit Napisano Kwiecień 6, 2013 W ciąży można pracować zawodowo oraz wykonywać codzienne czynności, o ile ciąża przebiega prawidłowo i lekarz nie nakazał oszczędzającego trybu życia. Oczywiście nie można przesadzać, nadmierny wysiłek nie jest wskazany. Jeśli coś Cię męczy w takim stopniu, że zastanawiasz się czy to robić- odpuść. Twoje zdrowie i dobre samopoczucie (a tym samym dziecka) jest w tym czasie najważniejsze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MamDość! Napisano Kwiecień 6, 2013 Ja pracowałam do piątego miesiąca.I tego żałuje.Bo obniżyła mi się macica i zrobiło się rozwarcie.Jak to mówią dzidzia chciała na świat.Więc od rau poszłam na chorobowe.Dzidzia urodziła się w terminie i jest zdrowa.W drugiej ciąży to nie ryzykowałam i od razu na l4.Dzidzia w terminie i zdrowa prawie 4 kg.Więc lepiej sied w domciu.Tak będzie najlepiej!Ja pracuje w sklepie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ania.doradca.ladeevit Napisano Maj 25, 2013 Zależy też od charakteru pracy- czy kobieta musi dźwigać, stać długo na nogach. Niektóre prace są tak ciężkie, że ich wykonywanie może być niebezpieczne, natomiast inne, np praca biurowa nie stanowią przeciwwskazania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach