Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaMaj2013

ból głowy...

Polecane posty

Gość mamaMaj2013

dzis od rana bolala mnie glowa,wzielam apap,nieprzestala,wzielam 2gi i do teraz mnie boli...niewiem co jest,moze jakis inny lek polecicie?dawno mnie głowa tak niebolala ;/ jestem w 8 m-cu obecnie

Gość mamaMaj2013
cisnienie zawsze mialam dobre a teraz nawet niemam jak zmierzyc,moze jutro w aptece...

Gość przy nadciśnieniu boli
tył głowy.

Gość gegetg
Czy w każdym temacie musi się jakiś kretyn odezwać? Grosze to twoja matka brała za bzykanie gdy zaciążyła nie wiadomo z kim. Chcesz dyskutować, to wklej link do ciśnieniomierza "za grosze". A bólu głowy współczuję bardzo, autorko tematu, ale chyba niewiele da się zrobić będąc w ciąży, jeśli apap nie pomaga. Spróbuj relaksującej kąpieli, byle nie za ciepłej z wiadomych względów.

Gość alikia likia
bo Marcyska pewnie taki za grosze kupial, od ruskich z bazaru, tępota:O

ja też miałam w normie, ba nawet we wtorek rano na wizycie ciśnienie książkowe, ale przytyłam 9kg w miesiąc, nie zmieniając diety, trybu życia ani nic. Moją lekarkę to zaniepokoiło, zleciła badanie białka w moczu i mi kazała mierzyć ciśnienie rano i wieczorem... Pod koniec tygodnia-ciśnienie 145/90 więc nie takie fest wysokie. W poniedziałek zrobiłam wynik (musiałam czekać, bo miałam zrobić również hemoglobinę, a mogłam ją zrobić dopiero w tym dniu, ponieważ brałam żelazo). W wyniku wyszło białko, wyniki widziałam w ten sam dzień, więc pojechałam do lekarki z wynikiem, dała skierowanie do szpitala. Przyjęli mnie we wtorek, z ciśnieniem pow. 150 nie pamiętam w ogóle tych drugich pomiarów ze szpitala. Mierzyli mi we wtorek chyba 3 razy ciśnienie nie pamiętam dokładnie, ale również było pow. 150. W środę założyli mi to urządzenie, które mierzy ciśnienie co 15 minut. Dostawałam już leki na zbicie ciśnienia, i jeden pomiar miałam 220 nie pamiętam na ile. Nie miałam w ogóle objawów. Dopiero pod koniec dnia jak czekałam na karetkę, by mnie przewieźli do innego szpitala (byłam w 35 tc a w moim szpitalu nie ma wcześniaków) policzki zrobiły mi się czerwone. W karetce zaczęła mnie boleć głowa. W tym drugim szpitalu podłączyli mnie pod KTG i stwierdzili, że skoro dziecko ma puls OK(leżałam chyba z godzinę) to spróbują jeszcze zbić i o 3 w nocy mi zmierzą ciśnienie. O 3 w nocy ja miałam wysokie, a mój syn miał puls 180, od razu trafiłam na stół. Więc to, że masz ciągle ciśnienie książkowe o niczym nie świadczy-nie straszę, ale ostrzegam, bo nas ratowali.

ja ciśnieniomierz kupiłam za 100 zł w promocji, przeceniony akurat był, nie wiem z ilu ale za podobny model bez ładowarki mój dziadek zapłacił 200 zł. Mówcie co chcecie-jak dla mnie, przez to co mnie spotkało uważam, że każda ciężarna powinna mieć w domu ciśnieniomierz. Dla jednego 100 zł to grosze, dla innego majątek. W chwili obecnej dla mnie to grosze, dlaczego? Bo dzięki tej stówie moje dziecko żyje.

Gość mamaMaj2013
dzieki za wypowiedzi,postaram sie zakupic jak najszybciej.A dzis spróbuje paracetamolu zwyklego jeszcze

uważaj na siebie bo w ciąży może się zmienić z dnia na dzień, ja się o tym przekonałam na własnej skórze, mój mąż też miał niesmaczną minę, jak poszłam do apteki po femibion, pojemniczek na mocz, podkłady poporodowe-bo pomału wszystko zakupowałam, a kupiłam ciśnieniomierz ekstra... Na początku trochę wyrzutów miałam, że kupuję coś bez uzgodnienia z Nim itp. A jak tydzień później urodziłam to powiedział jedno "już nigdy więcej nie będę na takie rzeczy żałować kasy" Ja też myślałam, że mnie to NA PEWNO nie spotka, ale u koleżanki poprzez ból głowy wykryli właśnie ten stan przed rzucawkowy, u mnie przez to przytycie..