Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anonimk.A

Ślub z muzułmaninem?

Polecane posty

Gość Anonimk.A

Jestem z chłopakiem starszym do siebie o 6lat. Jesteśmy razem od 3 i wszystko byłoby super gdyby nie jedno "ale"- no właśnie jest muzułmaninem. On mieszka od urodzenia w Paryżu, ma obywatelstwo Francuskie, z zawodu jest inżynierem. Jestem z nim w ciązy w 6 miesiącu i jesteśmy zaręczeni. Przyjełąm oświadczyny, ale mimo wszystko mam pewne obawy. Wiem, że on mnie kocha, wielokrotnie mi to udowodnił, pomógł mi kiedy byłam ciężko chora i wyłam z bólu w szpitalu. Wiem, że wielu muzułmanów spoza Europy, proponuje małżeństwo, w celu uzyskania wizy europejskiej. Jednak mój narzeczony jest obywatelem UE, zatem, bynajmniej nie jest to jego celem. Wielokrotnie rozmawialiśmy o jego i mojej wierze i wielokrotnie się z tego powodu kłóciliśmy! On uważa, że cały problem Islamu polega na tym, że w przeciwieństwie do Kościoła katolickiego - Islam nie posiada instytucji, która ustanawiałaby oficjalną wykładnię doktryny religijnej i przez to każdy muzułmanin interpretuje Koran na swój sposób. Czytałam Koran, z czystej ciekawości i według mnie nie jest on taki straszny jak go "malują". Oczywiście NIGDY nie przeszłabym na inna religie. Znam jego rodziców- jego matka jest Francuzką a ojciec Arabem. Jego matka pracuje i chodzi normalnie ubrana, zresztą według mnie ma wyczucie stylu i umie się ubrać:). Moi rodzice go znaja i akceptują, nawet mój brat który na początku był bardzo sceptycznie nastawiony, z czasem go polubił. Druga sprawa: podoba mi się wizualnie jako mężczyzna. Jest wysoki, ma jasną europejska skórę po mamie i nieziemskie jasno zielone oczy! Fajnie to wyglada z ciemnymi rzęsami:) Ma kilka wad, które mi przeszkadzają. Jest zazdrosny. Tzn, nigdy mi niczego nie zabronił i nie był podejrzliwy. Mam zgrabne, długie nogi i lubie to pokazywać. Często ubieram krótkie sukienki, spódnice. Kiedy idziemy razem i jakis facet się za mną obróci, to w nim się aż gotuje. Widze po nim, że jest wtedy wściekły, chociaż próbuje to ukryć. Sama nie wiem co mam o tym sądzić, kocham go, ciesze się że jestem w ciąży ale z drugiej strony wielokrotnie kłóciliśmy się o nasze religie. Może jest jakiś kompromis? A może wypowie się osoba, która jest w podonej sytuacji? Pozdrawanim.

Gość JAkie to typowe
dla muzułmanów. Oni są chorobliwe zazdrośni, a pamiętaj ze zazdrość postępuje z wiekiem coraz bardziej. Już jest zaborczy o krótkie sukienki, po ślubie będzie jeszcze gorzej. Muzułmanie swietnie grają i manipulują, a dopiero po latach wyłazi z nich prawdziwe oblicze.

Gość SW 1313
Chujowe love story. Zamiast Romea i Julii to mamy Mahmuda i Julię. Głupie Polki same się pchają kutasy tym znajduchom z Bliskiego Wschodu. Żadna nie pomyśli by wzbogacić polskie geny o przedstawicieli bardzo silnie gospodarczych i rozwijających się społeczeństw typu Holandia. One biorą tych biedaków, którzy przyjeżdżają do tych nowoczesnych i silnych państw. Sami u siebie mają tylko bajzel i syf. Polki w tym kontekście, w swoich poczynaniach są mnożnikiem tej arabskiej niemocy.

Gość Anonimk.A
"One biorą tych biedaków, którzy przyjeżdżają do tych nowoczesnych i silnych państw." Po pierwsze nie jest biedakiem. Po drugie najbogatszym krajem świata jest kraj muzułmański- Katar. Po trzecie on urodził sie w nowoczesnym państwie i jest Francuzem. Po czwarte: jest mieszkańcem i obywatelem super-kosmopolitycznego Paryża, i to nie jego wina, że jego przodkowie pochodzili z "nieodpowiedniej" częsci świata,

Gość Chane
Anoniko nigdy więcej żadnego Muzułmanina. Potrafią niezłe namącić i niezłe zgnębić człowieka. Wszelkie inne wiary jeszcze ale nie muzułmanizm.

Gość jest praktykujacym muzułmanine
czy przszedł by na katolicyzm uwazaj oni maja doqtryne kłmstwa oni to nazywaja podstep alach to niejest jahve alach jest bogie ksiezycowym czyli to sa poganie http://apologetyka.com/swiatopoglad/islam/ksiazki/inwazja/bog koran to najmniejszy problem ale oni maja jeszcze wykładnie machometa hadisy Jean Alcader: Islam nie jest nową religią http://www.fronda.pl/a/jean-alcader-islam-nie-jest-nowa-religia,5029.html Islam ukryta prawda - okultystyczne źródła islamu https://www.youtube.com/watch?v=XwcOrwqlH30

Gość SW 1313
Czemu ludzie nie jeżdżą za robotą do Kataru ? Niemcy, Francuzi, Hiszpanie ? Czemu tam nie jeżdżą.

Anonimk.A- Nie poniża cię związek z arabem? Tylko na araba cię stać? Wiesz że twoje dziecko i twój arab bedą w Europie zagroiżeni jak prawica dojdzie do władzy. Wiesz że w Europie każdego roku kilka tysięcy ludzi ginie z rąk prawicowców Europejskich, nie boisz się ze zabiją ci dziecko?

Gość Anonimk.A
SW 1313 Jakbyś czytał/ła cokolwiek, to byś wiedział, że Europejczycy jeżdża do Kataru i ponad połowa społeczeństwa w Katarze to emigranci. Co więcej każdy bogacz, stara się o obywatelstwo Kataru.

Gość hjjjjjjjjjjj
a moj maz jest muzumlaninem i dogadujemy sie tak dobrze, jak na poczatku. Moja rodzina Go uwielbia, a kolezanki zazdroszcza mi takiego meza - zeby nie bylo jestesmy 8 lat razem. Wszystko zalezy od czlowieka,a nie religii. POza tym, zazdrosny Polak tez moze robic Tobie awantury o krotkie spodniczki, wiec tutaj nie widze powiazania z religia czy kultura, a raczej z osobowscia jednostki. Pozdrawiam.

Gość Anonimk.A
Oberschlesien On nie jest Arabem. Jest w połowie Arabem, w połowie Francuzem i ma obywatelsto UE, zresztą nie wygląda jak Arab tylko Europejczyk. Chcielibyśmy wyjechać z Europy do NZ albo Australii bo tam jest największe zapotrzebowanie na inżynierów. Wstyd to byc z zakompleksionym i niewykształconym nierobem, mieszkającym w biednym zacofanym kraju, a uważającym się za wielkiego "Pana". To jest nie tylko śmieszne ale i załosne.

Gość Anonimk.A
Uprzejmie cię informuje Oberschlesien, że nie jesteśmy na twym zjeździe rodzinnym. Dlatego pohamują twą knajacką nienawiść.

Anonimk.A- A czy to moja wina że jest kundlem? Widać że jesteś szmatą, co da każdemu. Nie dziwię że mu że jest zazdrosny, pewnie mu dałaś od razu i wie że lubisz się puszczać, wiec się mu nie dziw.

Gość Anonimk.A
Twój login mówi sam za siebie. Typowy buńczuczny oszołom. Wypijacie nienawiść do Polaków z krwią matki. Jednak nie można wymagać od ludzi twojego pokroju - inteligencji, jak od pokoleń waszym etosem jest kopanie pod ziemią i upijanie się po pracy. Pozdrowienia dla normalnych Ślązaków, oszołomom z RAS-iu itp., stanowcze NIE ! P.S Jakie ty musisz miec chujowe życie, żeby siedziec na babskim forum w piątek w nocy i jeździć po obcych ci kobietach. Obrażać przez internet każda ciota potrafi, nawet taka jak ty.

Gość Anonimk.A
To świetnie a teraz spierdalaj:) bo nawet nie czytam twoich wypocin:) Widać masz problemy z budową zdań wielokrotnie złożonych, a twoje wypowiedzi świadczą o nieuctwie, awersji do czytania, czyli o ogólnej płyciźnie umysłowej. Mówiąc dosadnie jesteś typowym wytworem pogranicza, klasyfikowanym jako kundel słowiańsko-niemiecki o zaburzonej identyfikacji etnicznej :). A jak na typową ciotę i kalekę umysłowego przystało, siedzisz w piątkową noc, na damskim forum i onanizujesz się zaczepiając i wyzywając obcych ci ludzi:). To jedyne co taka ciota potrafi, jak ty. Ja i tak nie przeczytam ani jednej twojej wypowiedzi, ale skoro musisz wylewać tutaj swoją żółć i frustrację, to nie będe ci w tym przeszkadzać. Neuroza przymusu rzecz straszna.

Gość Roque
nie można generalizować! mówienie, że wszyscy muzułmanie są tacy sami to ignorancja, niedouczenie itp. to półtora miliada ludzi wszystkich ras, na wszystkich kontynentach, rózne odłamy, a w kazdym ludzie o różnym stopniu zaangażowania, od patologii jaką prezentują uczniowie szkół koranicznych tzw. "talibowie", poprzez umiarkowanie, aż do modelu "wierzący-niepraktykujący", jedni chcą szariatu na całym świecie, to fanatycy, a inni żyją na sposób zachodni, pijąc alkohol i uprawiając przedmałżeński seks, za co ci pierwsi chętnie by ich ukamienowali, bo są dzikusami [tak, z całą odpowiedzialnością uważam ichniejszych fundamentalistów za dzikusów, więc na miejscu założycielki tematu bym się nie nastawiał niegatywnie do człowieka, który w dodatku jest Europejczykiem i to nieźle wyksztalconym.

Roque- Wszystko fajnie, ale jedno ale. Otóż nauka kalsyfikuje jako ludzi jedynie dwie rasy ludzkie, czyli Aryjską i Żółtą, innch do ludzi nie zalicza, taka jest antropologia.

Gość Roque
I jeszcze jedno: To, że jest zazdrosny to normalne według mnie. Ja też jestem wściekły kiedy faceci oglądają się za moją dziewczyną.

Gość Roque
Czyli francuzi i hiszpanie to nie są ludzie:) Bo Francuzi i Hiszpanie nie są Aryjczykami :D

Gość Roque
Określenie Aryjczycy jest określeniem ludności zamieszkującej tereny obecnego Iranu. :D Francuzi to rasa Romańska.

Gość Roque
Rasy ludzkie dzielą się na trzy główne: na białą, żółtą i czarną. Rasa biała jest to tak zwana rasa kaukaska i dzieli się na trzy podgrupy : -na europejską (ludy Europy, Rosjanie w Azji,ludność pochodzenia europejskiego w obu Amerykach, Australii, Nowej Zelandii, RPA ) -na semicko-chamicką (Arabowie i Żydzi) -na indyjsko-irańską (udność Azji Południowo-Zachodniej i płn Indii np. Turcy, Hindusi, Irańczycy) Turcy, Arabowie, Żydzi, Hindusi to RASA BIAŁA. A rasa kaukaska to rasa biała europeidalna, GRRRRR jak mnie wkurzają tacy zakompleksieni faszyści dowartościowujący się przed komputerem, bo na żywo nie mają odwagi nawet pisnąć. W dodatku niedouczeni- używający pojęć, których nie znają.

Roque- Francuzi są Aryjczykami, ale arab mieszkający w Francji to już nie jest, on jest kundlem. A co do tych ras, to masz stare wiadomości. Gdy pojawiła się nauka o DNA i trafiła do Antropologii, to okazało się że do ludzi jedynie można zaliczyć rasę Aryjską i Żółtą, jeszcze rasę Indian, ale oni są praktycznie wymarli. DNA dokonało rewolucji w antropologi.

Gość Dziadek Zaplutek
Heh kompletnie nie rozumiem tego toku myślenia iż ARYJCZYCY to są ci lepsi, gdyż posiadają blond włosy i niebieskie oczy oznacza, że mają mniej pigmentu a to z kolei znaczy, że są słabsi genetycznie. O. i to tyle w tym temacie:)

Gość Dziadek Zaplutek
Downie Aryjczycy to są dawni Ariowie, protoplaści Persów. Odłam ludów indoeuropejskich. Odstaw Mein Kampf bo widać ci szkodzi:D

Roque- I jeszcze jedno, nie nazywaj mnie faszystą, bo nie mam z nimi nic wspólnego, nie lubię Włochów, banda tchórzy i tyle, wiec nie porównój mnie do Włochów, bo je jestem Niemcem, a my byliśmy nazistami a nie faszystami!!!!

Gość Dziadek Zaplutek
Tak tak, a ci nie- ludzie posiadają, jak to ktoś wcześniej napisał - najbogatsze państwa świata z najwyższymi dochodami na jednego nie- człowieka. Niejednoego dumnego pseudo "Aryjczyka" który uważa się za mądrzejszego od czarnych, a ma problem ze skończeniem drugiej klasy gimnazjum to boli:)

Dziadek Zaplutek- Ewolucja człowieka to nie tylko wygląd zwenętrzny, ale przede wszystkim charakter. Ewolucja odbywała w danym klimacie i wytworzyła różne gatunki. W Afryce nie wyeliminowała małp ale też nie stworzyła ludzi,stworzyła coś pośredniego. Natomiast w Europie wyeliminowała małpy, bo były za słabe a stworzyla człowieka, bo Aryjczyk pochodzi od rdzennego człowieka Europy, który był znacznie inteligentniejszy i łagodny, dlatego też dziś Europejczyk nie jest tak agresywny jak ci z Afryki a do tego jest wysoce inteligentny. Wystarczy porównać takie kraje gdzie żyją Aryjczycy i rasa Żółta z krajami gdzie tych dwóch ras prawie nie ma i wyjdzie nam obraz czarno na białym.

Gość Dziadek Zaplutek
Ty nie jestes żadnym niemcem, tylko zwykłym Volksdeutschem:) Czytalem juz kiedys krytyke tych pseudo-badan ( inteligencja a kolor skory ),one nie sa wiarygodne ,bo zle dobrano grupe badanych ( w sensie : wzieto ubogich i niewyksztalconych Afro i wyksztalconych ,oczytanych Zydow or something like that ,co oczywiscie rzutowalo na wyniki testow ),jesli ktos na tej niesprawdzonej teorii buduje kolejna teorie to doradzalbym mu powtorzenie edukacji od zerowki ,a najlepiej rozpoczac od kredek i plasteliny :)