Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anonimk.A

Ślub z muzułmaninem?

Polecane posty

Gość boona pijaczka
i co ? i wtedy nakazujesz mu zeby nawet latem nie nosil krotkich spodenek, albo tshirtow z krotkim rekawem ? a zamiast tego dlugie spodnie, rozwlekle zeby mu tylek nie opinalo a na gore zakladasz mu wyciagniete swetrzysko z dlugim rekawem ? a tak wlasnie kaza sie ubierac swoim dziewczynom muzulmanie, po prostu zwyczajnie ja oszpecic i najlepiej jeszcze czarna chustke na glowe owinieta jak baba ze wsi.

Gość Anna:):
No właśnie. Dlatego Aurorko zastanów się nad ślubem, wstrzymaj. Sama pisałaś że jest zazdrosny jak ubierasz krótkie sukienki..

Gość _____________ÓÓ_______________
....genetyka nie kłamie...ich chromosomy XY są ,,murzyńskie,,, bleeee!!!

Gość Chusteczkaa
Ale czyje chromosomy? Semitów? Co za oszołom, a wiesz że jest wielu murzynów którzy są katolikami. Co za zjeb:D

Gość kerri el farri
hehe byc moze tak bardzo go kocham, ze on jest dla mnie najprzystojniejszym facetem na tej planecie;) ja go do nieczego nie zmuszam i on mnie tez nie...

Gość _____________ÓÓ_______________
.....poczytaj głąbie..z nieszczelnOM dziÓrOM..... ...rasa to wymysł społeczno -kulturowy...jednak chromosomy mówią kto kim jest... tak więc ...wszystko co nie ma białej skóry ma korzenie ,,buszmeńskie,,.. ..pewnie jesteś politologiem na kasie w jednej z tanich sieci handlowych

Gość oglądałam ten film
oglądałąm ten film pt Obca ... smutne wzruszające ... na końcu filmu prawie sie popłakałam i szkoda mi tej dziewczyny tragedia , gdy cała jej rodzina odwróciła się od niej , nawet mama . Wszystko pod presją ojca któy uważa że córka to podgatunek że syn byłby jednak l;epszy a tu córka któa smiałą odejść od męża sadysty pryshopaty to dla niego wstyd i hańba Co za psychopatyczne myślenie , oni powinni iść sie leczyć u psychiatry , spedzić żywot w zakładzie zamkniętym do końca życia ... Wiecie co jedna ciesze się , że urodziłąm się w Polsce ...i jestem Polką ..... że mam normalnego ojca i brata któzy staliby w mojej obronie a nie w opbronie męża psychopaty , tylko dlatego że on jest facetem - w ich mniemaniu lepszym gatunkiem . BEZNADZIAJNI LUDZIE MASAKRAAAAA

Gość Diastan
Ja bym na Twoim miejscu poczekał ze slubem. Nie dlatego ze narzeczony jest muzulmaninem, ale dlatego ze najwyrazniej (mimo 3-letniego zwiazku) nie przepracowaliscie fundamentalnej kwestii religii i wychowania przyszlego dziecka. Piszesz ze chcesz kompromisu, ale tez nie absolutnie nie bierzesz pod uwage wychowania dziecka w wierze ojca. Ojciec tez wydaje sie nieskory do negocjacji. Jakim wiec sposobem mielibyscie osiagnac ten pozadany kompromis? I jeszcze jedna obserwacja: opisujac narzeczonego w wielu postach skupiasz sie przede wszystkim na jego fizycznej atrakcyjnosci, co jest oczywiscie bardzo fajne, ale nie jako fundament udanego malzenstwa. W przeciwienstwie do innych tu piszacych nie mam obaw typu maz-muzulmanin ukradnie Ci dziecko, wezmie druga zone, itp. Raczej bym sie zastanowił nad Wasza dojrzaloscia jako pary (w sensie dojrzalosci do malzenstwa oczywiscie). To nie dziewietnasty wiek ze ciaza musi zaraz konczyc sie slubem

Gość Diastan
I jescze jedno: Dla mnie kompromisem byłoby obchodzenie przez Ciebie świąt, zarówno tych przypisanych chrześcijańskiej tradycji jak i tych które są ważne dla Twojego przyszłego męża , bez stawiania którychkolwiek na pierwszym miejscu, czy rezygnowania z czyjejś tradycji. Jest to możliwe . Kompromis rozumiem jako łączenie , szukanie wspólnej płaszczyzny, a nie jako konieczność dokonania wyboru . Rozumiem jednak , że takie zgodne ustępstwa często upraszczają wspólne życie i są jak najbardziej wskazane. Najważniejsze jest by nie podejmować takich decyzji wbrew sobie i własnym przekonaniom, zeby zrozumieć i poczuć głęboko przyjęte zasady, tylko wtedy można szczęsliwie zyć z mężem/ żoną oraz samym sobą. Ja sam jestem dzieckiem z rodziny "mieszanej". Mój ojciec jest Muzułmaninem (Emiraty Ar.), a mama Chrześcijanką (Polka). Według mnie główny błąd jaki popełnia większośc ludzi , chcąc koniecznie "sklasyfikować" swojej dzieci do jakiejś kultury, religii, grupy.Warto uczyć dzieci poszukiwania siebie samego w środku , a nie dookoła, na zewnątrz w przemijającyh i zmiennych zasadach. Jeśli nauczysz swoje dziecko bycia dobrym człowiekiem , miłości i podążania za głosem swojego serca , wówczas ono nigdy się nie zagubi . Jesli ktoś tego nie potrafi to żadna religia czy kultura ( choćby była tylko jedna) mu nie pomoże. Człowiek to nie religia czy kultura , człowiek to przede wszystkim duchowa istota. Każda kultura i religia ma plusy, ale także i minusy. Można postarać się łączyć plusy kilku kultur i wziąć je za swoje. To my kształtujemy kulturę. Tożsamość kulturowa i religijna dzieci z "mieszanych" związków powinna być takim cozmopolitan mix, według mnie ;)

Gość M,agda
Diastan- dokładnie:)

Gość upggg
Diastan skąd jesteś? Gdzie mieszkasz?

Gość Ola.28.danka
http://pokazywarka.pl/qyq5cd/ hehe http://youtu.be/1PQ670sfFXU http://www.msfera.pl/gdzie-wypoczywa-twoja-zona.html Darling.I Lowe.Ju... http://youtu.be/Ah8dhqQvZ8E . Obca / Die Fremde (2010) http://youtu.be/WPzYmxz6Ga0 "Jezdza do Turcji szkaradne Polki Przezyc milosna przygode z ksiazki. Prosza "klam mi" jak Eurythmics I dostaja niedrogo farmazon szybki. "exodus na wyspy moze jestem niekumaty dlaczego Polki tam daja d**y tym ciapatym"? chodze w worku. worek to wielka chusta, ktora sie owijam przekraczajac prog domku w ktorym zamieszkalismy. nie znosze jej, ale zakladam, bo jeszcze bardziej nie znosze pozbawionych szacunku lepkich, bezmyslnych spojrzen. bo mimo, ze ja sie staram respektowac ich swiat, oni mnie nie szanuja. biala kobieta to kurwa. jestem workiem miesa, cyckow, posladkow, dziur

Gość onmniaa
ta kobieta z czarna chusta to da blondynka kilka zdjec dalej...to jest ta laska co mieszka w u.k i "pracowicie" udziela sie na forum...

Gość gość
a ja mam znowu taki problem ,że na facebooku już ponad pół roku piszę z takim Nigeryjczykiem ,który obecnie studiuje i pracuje w Europie, wszystko ok ale on jest trochę dziwny...zapomniałam dodać że to Muzułmanin. On już mi teraz mówi że jest o mnie zazdrosny ,ciągle mu powtarzam ze jak może mnie kochać nie widząć mnie itd..serio jest mega zazdrosny.Ciągle mi powtarza że mnie kocha chciał nawet zabukować mi i opołacić całą podróż do niego ,mogłam nawet zabrać kogoś ze sobą. To dziwne wszystko , jeszcze fakt kim on w rzeczywistości jest powalił mnie ,nie wiem czy mogę mu ufać..oczywiście ja do wszystkiego podchodzę z dystansem ,zabijam nudę piszcząc z nim...ale on chyba tego tak nie odbiera.. Co robić?

Gość gość
z muzulmaninem nigdy w zyciu!!! bylam kiedys z muzulmaninem zareczona tez byl zazdrosny i sie klocilismy sie o religie. jestesmy od nich inne, a on zobaczysz bedzie cie naciskac na chuste po slubie. wtedy juz bedzie za pozno, ja ich znam, bylam z kilkoma muzulmaninami i mam mnostwo kolegow i wiem jak sie zachowuja po slubie z naiwna polka.