Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość VEGGA

Piękne i byłszczące włosy czyli olejowanie

Polecane posty

Gość VEGGA

Witam, od niedawna jestem blondynką i chciałabym dowiedzieć się jakich produktów używacie do olejowania włosów blond. Ja osobiście mam jeszcze pół popakowania olejku kokosowego (vatika), który na moich włosach (długie, gęstw,suche) był poprostu idealny ale kiedy zmieniłam kolor włosów pojawiło się pytanie czy mogę go stosować ? czy nie przyciemni mi włosów? Szukałam odpowiedzi na różnych stronach jednak nic konkretnego nie znalazłam, jakie są wasze opinie? Dostałam takze w prezencie urodzinowym olejek arganowy , ktroy stosuje do twarzy czy moge jednak zastosować go do włosów? Jakie olejki stosujecie do włosów blond? :)

Gość rannypantofelek
Vatika nie przyciemni, przyciemnić mogą te zawierające olej rycynowy (np. khadi, niektóre Alterra) i z wyciągiem z amli, może też orzech włoski nakładany solo. Jeśli masz jakieś wątpliwości to najlepiej zapytaj którejść blond włosomaniaczki, np. tu: http://www.blondhaircare.com/p/pielegnacja-wosow.html Argan jest świetny, powinien Ci się sprawdzić lepiej niż Vatika, bo włosy rozjaśniane często są porowate, a takie nie lubią się z kokosem.

Gość tylko jedno jego
przyciemnia olejek rycynowy i olej z orzechów włoskich. ja uzywam lnianego i jest super na blondzie ;) a tez slyszalalam, ze kokosowy czesto nie sprawdza sie na blond wlosach. w przyszlosci chce wyprobowac wlasnie arganowy

Gość iaww
Tylko nie używaj indyjskich ani innych orientalnych kosmetyków, które są reklamowane a mogą być ogromnie szkodliwe, jeśli ich wytwarzanie jest związane z religiami i duchowością wschodnią.

Gość heeeegge
iaww, no tobie to na pewno coś zaszkodziło, to widać :D

Gość Mana80
Olejek arganowy możesz bez problemu stosować na włosy. Vatika kokosowa nie przyciemni Ci włosów. Ja stosuję mieszankę różnych olejków kupioną w sklepie arabskim bo moje włosy ją bardzo lubią. Gdy nie mam czasu na olejowanie sięgam po maskę biovax z olejkami. Zawiera olej arganowy, macadamia i kokos. Powiedziałabym nawet, że działa równie dobrze jak kilkugodzinne olejowanie.

Gość dddddddaisy
iaw - a po czym mam poznac czy kosmetyk byl wytwarzany w zwiazku z religia i duchowoscia indyjską? Kosmetyki dabur(np. olejek vatika) czy khadi chyba są ok? albo olejek sesa czy hesh brahmi?

Gość iaww
Bardzo wiele kosmetyków orientalnych jest wytwarzanych w związku z duchowością i ideologią.

Gość gość
Ja też lubię olejkować włosy. Lubię mieć błyszczące i pełne połysku włosy. Najczęściej stosuję te olejek - http://olejek-makadamia.pl/ , super nawilża moje włosy.