Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lilyyyyy007

Ból przy wejściu do pochwy

Polecane posty

Gość Lilyyyyy007

Witam, mam 19 lat i zaczęłam jakieś dwa miesiące temu współżyć ze swoim chłopakiem. Mój problem polega na bólu przy wejściu do pochwy. A mianowicie- pierwszy raz był bolesny. Robiliśmy to bardzo rzadko.. ze dwa razy po 'pierwszym razie' było w porządku. Delikatny ból i tyle, Teraz jednak.. po jakiś 5 razach problem się powiększył. Odczuwam ból przy dotknięciu miejsca wejścia do pochwy. Próbowaliśmy nawet sprawdzić czy ten ból jest taki sam przy włożeniu palca. I owszem.. jest. Może nie jest on jakiś bardzo silny, jednak jest bardzo odczuwalny, nawet przy zwykłym dotyku i lekkim naciśnięciu w miejscu wejścia. Ból ten jest na tyle odczuwalny, że gdy chcemy zacząć stosunek to wycofuję się już na wejściu. Boję się iść do ginekologa, boję się jakichkolwiek lekarzy. Mój chłopak mówi, że zaraz po wejściu są takie kuleczki na ściankach, tzn że jest chropowato, a potem już jest okej. Chciałabym tego bólu nie czuć.. :( Pomóżcie proszę ;(

Gość markusia
ja uprawiam sex z mezem 5 lat i mam to samo, strasznie mnie boli ale jak juz wejdzie do konca to jest dobrze. mówiłam o tym lekarzowi to mi powiedział ze widocznie nie jestem dosc wilgotna na poczatku jednym słowem mój organizm potrzebuje porzadnej gry wstepnej i tyle

Możliwe, że odczuwasz ból, gdyż została 'naruszona' błona dziewicza. Możliwe, że nie jesteś odpowiednio wilgotna przed stosunkiem. Możliwe też, że borykasz się z intymną infekcją (stąd ból przy wejściu do pochwy). Powodów może być dużo. Rada jest jedna- abyś udała się do ginekologa. Wizyta może i nie jest przyjemna, trochę krępująca, ale pomyśl, że robisz to dla swojego zdrowia oraz po to, abyś mogła cieszyć się seksem w przyszłości ;)

Gość Lilyyyyy007
Czyli wizyta u ginekologa nieunikniona. Wybiorę się w najbliższym czasie, dziękuję.

Gość aaaaanaa
moim zdaniem problem do niedostateczne nawilżenie i strach-pierwsze "razy" mogą być trudne-sama też to przechdziłam. spróbujcie stosować lubrykanty a na codzień możesz samrować się provag żelem/łagodzi podrażnienia/możliwe że masz jakieś ranki z ocierania?? ale lekarz oczywiście wskazany-też dlatego że zaczęłaś współżycie.Trzeba się przełamać i tyle.Nastaw się że idziesz do lekarza a nie do faceta:) albo poszukaj kobiety,choć ja chodzę do mężczyzny i nie mam problemu-to dobry specjalista.Poza tym on przyjmuje codziennie kilka takich pacjentek jak Ty.