Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość igelkott

pomocy czy mogłam zajść w ciążę? nastraszyli mnie :(

Polecane posty

Gość igelkott

hej Dziewczynymam obawy do tego czy mogę być w ciąży, wydaje mi się że prawdopodobieństwo jest małe ale liczę że też powiecie co myślicie.. jedna dziewczyna na innym forum mnie nieźle nastraszyła i teraz mi odbija :( biorę od prawie 3 lat yaz, nigdy nie zdażyło mi sie pominięcie tabletki, aż do zeszłego tygodnia.. w zeszłym tygodniu w środę nie wzięłam tabletki (biorę o 22), to była pierwsza tabletka z ostatniego rzędu, wzięłam ją następnego dnia ok. 15. zadzwoniłam od razu do mojej ginekolog i zapytałam ją czy mogę brać tabletki normalnie i się po prostu zabezpieczać dodatkowo przez jakiś czas teraz (nie chciałam zmieniać dnia okresu a to mi mówiła ulotka - zostaw 4 tabletki placebo i przejdź do nowego opakowania). ginekolog powiedziała że jasne, że przez tydzień od tej środy mam stosować prezerwatywy, i że jak dostanę miesiączkę to to "wszystko rozgrzesza". jeszcze się upewniłam czy tydzień wystarczy bo są w ostatnim rzędzie te placebo, ale powiedziała że tak. dostałam okres normalnie przy 3. tabletce placebo jak zawsze, w czwartek (przedwczoraj) zaczęłam brać nowe opakowanie. wczoraj wieczorem współżyłam z narzeczonym ale że się bałam to użyliśmy i tak prezerwatywy. z tym że ze względu na jego problemy z erekcją (które leczymy, znamy powód itp, ten temat zostawcie), zrobiliśmy tak jak nam polecił jego lekarz - najpierw chwilę kochaliśmy się bez a potem założyliśmy gumkę. czy myślicie że jest realna szansa na ciążę? dla mnie brzmi to nierealnie bo tabsy musiałyby nie działać w ogóle + musiałabym zajść od preejakulatu... co myślicie? uspokoicie mnie?

Zacznij zbierać pieniądze na ciuszki dla dziecka. Miej nadzieję, że przyszły ojciec okaże się odpowiedzialny :-)

Gość już wstałam
Skoro dostałas normalny okres i zaczelas brać kolejny blister tabsow bez żadnej pomyłki to o co to halo? Przecież jesteś zabezpieczona normalnie.