Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość awynikjasa

macie okap w domu?

Polecane posty

Gość awynikjasa

Urządzam kuchnie i zastanawiam się nad okapem, ale czy on w ogóle jest niezbędny? Można się obejść bez?

Gość pola3
mi sie przydaje gdy np smaze i kuchnia cala jest w dymie

Gość co za pytanie
mieszkasz w kurnej kacie? Jasne, że okap musi być!

Gość opsjannuniaki
ja uwazam za jest zbedny ale ktos madry zamotnowal bo stwierdzil,ze to glupio aby wisiała nad płytą wolna przestrzen ja uwazam ze OKNO wystarczy ;)

ja mam w kuchni dwa ogromne okna i szczerze mówiąc z okapu nie korzystam w ogóle :) w nowym mieszkaniu też będę miała okap, bo tam okno jest po przeciwległej ścianie, więc tak na wszelki wypadek. Bardziej się nie mogę doczekać jego kupna ze względów estetycznych, strasznie mi się taki jeden rodzaj podoba :D i będzie mi pasował do wystroju :P

Gość wyhhhhs
u nas jest kominowy amiki ale bardziej dekoracyjnie bo nie pamiętam kiedy włączałem go

Gość saasaasa
Ja nie mam.Oczywiście podoba mi się. Tylko nie mam odpowiednio wyremontowanego mieszkania.Kiedyś będę mieć.

Gość Ewa Drzazga
ja nie mam...nigdy nie mialam....a wogole po co on jest? i co dziala ???

Okap (Okap johnstoni) ssak z rodziny żyrafowatych zamieszkujący centralną Afrykę. Pomimo że ma pręgi przypominające futro zebry, jest najbliżej spokrewniony z żyrafą. Zamieszkując wyłącznie lasy Ituri usytuowane na północnym wschodzie Demokratycznej Republiki Konga był znany tylko wśród lokalnej ludności aż do 1901, kiedy został odkryty przez Europejczyków. Nazwa pochodzi z języka afrykańskiego plemienia Mbuba. Od 1932 roku jest pod ochroną. &3173 Do kuchni jak znalazł🖐️