Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

matki polki :(

Polecane posty

byłam dziś z córką na sali zabaw i tak obserwowałam sobie inne mamy. I wiecie co? Nie wiem gdzie podziały się się te piękne zadbane dziewczyny, które widać na ulicy u boku facetów... Naprawdę wszystkie po urodzeniu stały się już tylko... matkami? Polskie mamy są w co najmniej 90% zaniedbane, byle jakie... Albo grube albo byle jak ubrane, bez makijażów, z durnowatym anielskim spojrzeniem wlepionym w dzieci, ze sztucznie ciepłym głosikiem a widać, że jak nie ich dziecko to by zadeptały i od bachorów zwyzywały. Obrzydlistwo.... Czy któraś też to zauważyła? Że jest tak mało pięknych i zadbanych mam, które potrafią być dobrymi rodzicielkami mimo tego, że myslą wciąż o sobie?

Gość goplankaaa
no i?

Gość alikia likia
jak rozumiem ta piekna, zadbana to ty....tak??? zenada:O

Gość ja zauważyłam
masakra :/ bo polska matka jak się nie poświęci do reszty dziecku to jest zła a jak za dobrze wygląda tzn że się nie poświęca. ot prawda cała

Gość karolcia....
to na jakim Ty placu zabaw byłaś?

Gość karolcia....
swoja groga co ma tusza do placu zabaw hahhahah

Gość buahahhaahhahahahhhhhhhhhhhhhh
alikia a Ty to zapuszczona, tłusta, z anielskim spojrzeniem - już zdradziłaś się wypowiedzią buahahahah

karolcia, a czy ja napisałam, że tusza ma coś do placu zabaw? Akurat byłam na sali zabaw i taka refleksja mnie naszła, bo się przyglądałam mamom.

Gość ponimajakaaa
Nigdy nie oceniam nikogo po wygladzie..nigdy, ale po takim poscie jak autorki juz moge wyciagnac wnioski ze to puste babsko z potrzeba plotkowania rowną potrzebie codziennego srania:O:O dno, dno, dno patrz na swoje dziecko mamusiu za dyche, a nie na innych ps. wklej swoje zdjęcie to tez sie posmiejemy:D

Gość zonaKraka
A gdzie są ludzie którzy zajmują się własnymi sprawami? Ja chyba w innym świecie żyję, ale na ulicach (polskiego) miasta oglądam jednak większość dziewczyn zadbanych, ładnie ubranych, umalowanych i naprawdę nie widzę tu różnicy między matkami i nie-matkami. No chyba że wszystkie te nieuczesane czy z nadwagą mają dziecko w domu :P Ja czasem jestem ubrana "byle jak"- dżinsy i czarny golf :P Nic specjalnego i stylista może załamywać ręce. Zdarzało mi się nawet- o zgrozo- wyjść bez makijażu, ew. wypryski korektorem zamaskowałam. I nawet mam durnowaty anielski wzrok wlepiony w dziecko, bo dziecko jest wspaniałe, i zawsze patrzę na niego z czułością (chyba że przybiegał z psią kupą w ręce albo walił koleżankę z piaskownicy łopatką po głowie).

Gość dobre Ci to synku
no ja też to zauważyłam i zauważam, że strasznie się wiele mam zbulwersowało co świadczy o tym, że autorka ma rację, że większość to dno dnem przykryte i dnem przysypane. Zadbana, fajna i atrakcyjna mama nie broniłaby zaniedbanych fajfusów. A tu nagle cała masa obrończyń się znalazła. Bo bronią same siebie :))) Ja też uważam, że jest obrzydliwe jak mam z całkiem fajnym i nieźle ubranym dzieciakiem wygląda jak ścierwo

Gość alikia likia
moge byc i tłusta-trudno w 8 meisiacu byc super laska, ale w dupie mam spostrzezenia takich kretynek jak autorka Niech da fote, to sie wszyscy posmiejemy z naszej autoreczki - mamusi z tytułem miss swiata i okolic

Gość kadlgn
Autorka tylko podzieliła się tym co dostrzegła, a tu już ataki z niektórych stron nastąpiły(mniemam, że właśnie przez te zaniedbane kobiety)

Gość karolcia....
no i odczytałam do konca to co pisałaś autorko tematu, i juz odpowiadam:) stan w jaki Ty sie znajdujesz jest stanem spokoju , stanem bogatym ..blogosławionym. Jest to sytuacja dka matek które sa bogate...napisze jeszcze raz BOGATE, co wyszly za maz za bogatego meza imoga go doic z kasy tym samym nawet nie wiedza co to jest nie spanie .....co to jest nie moc liczyc na nikogo ( bo ty zapewne masz nianie co wychowuje i bawi twojego bachorkA) DLA TEGO NIE ZROZUMIESZ nigdy mam z kafeterii.......................tych matek polek frajerko debilko :)

Gość nioch nio
Dobrze ci to synku, ale przepraszam to tylko nieskazitelne modelki moga chodzic po tym swiecie? A jak ktos ma 20 kilo nadwagi to ma skulic uszy po sobie i godzic sie na teksty takiego pustaka jak autorka? No wybacz:O

Gość nioch nio
i JESZCZE JEDNO-dobieraj słow, bo scierwo to co najwyzej moze cie urodzilo

nie mam zamiaru Wam wklejać zdjęcia - nie widzę związku z tematem i nie rozumiem dlaczego zakładacie, że się pośmiejecie. Ja nikogo nie wyśmiewam, piszę tylko co zauważyłam

Gość princessaofpersia
Autorko chyba nie ma kto bzyknąc w sobotni wieczor, to postanowila wyżyc sie w nieco inny sposób:D

nioch nio i JESZCZE JEDNO-dobieraj słow, bo scierwo to co najwyzej moze cie urodzilo No proszę Cię - Ty dobrałaś słowa wyśmienicie... bez komentarza. A dlaczego sądzisz, że jestem pusta? Jak ktoś lubi dobrze wyglądać to musi być pusty Twoim zdaniem, tak?

Gość a ja tez się wstrącęęęę
o co te ataki na autorkę? ja w jej poście nie widzę nic zdrożnego. Acz mógł się wkurzyć ten, kto utożsamił się z tym co opisała :) Tutaj większość bab to idealne obrazki tego o czym pisze autorka... I faktem jest, że nasze ulice oblegają takie mamuśki. Dodam, że mieć nadwagę 20kg to nic innego jak zaniedbanie właśnie

Gość A dlaczego matki polki?
Autorko to ty nie wiesz jak wyglądają Amerykanki :D Mam też porównanie z Austriaczkami, Niemkami i mogę ci powiedziec że nie ma różnicy bo każda mama zmęczona domem i dzieckiem nie będzie na plac zabaw wychodzić w modnie wykrojonym płaszczyku i eleganckich bucikach czy makijażu bo przy dziecku , na placu zabaw to się zwyczajnie nie sprawdza! Co za przyjemność odwalić się skoro zaraz podleci dziecko i upaprze spodnie brudnymi rękami (na placu zabaw) albo stąpnie mi na but albo uderzy mnie zabłoconymi buciorkami jak się chuśta na chuśtawce? Wiele matek jak wychodzi na miast z koleżanką czy ogólnie same to nie ma porównania bo wiedzą że idą do ludzi i same tak się czują a na placu zabaw jesteśmy mamą, towarzyszką zabawy przedewszystkim. Mnie najbardziej denerwuje w polskich kobietach nie to jak wyglądają bo wyglądają o niebo lepiej niż niejeden obcokrajowiec , mnie denerwują takie jak ty o których się juz mówi złośliwie w dosłownym tłumaczniu "polska wiedźma" bo tak się polki z polkami nienawidzą i gryzą .

Gość kadlgn
Dokładnie. Inna osoba wspomniała coś o ścierwach, nie autorka. Już pozostawiam te 20 kg nadwagi, bo różne czynniki determinują taką wagę. Ale zauważyłam też, że te 'matki Polki' są bardzo agresywne,w momencie gdy usłyszą jakby nie było konstruktywną krytykę( a wręcz zatroskanie) w swoim kierunku. Nie wspomnę o zwróceniu uwagi na niekiedy karygodne zachowanie ich dziecka...

Gość do autorki pisze
Skoncz juz sama sobie odpisywac, bo to az śmieszne sie robi

Gość prawda o mnie, a co mi tam :)
ja jestem gruba, zaniedbana i byle jaka. Też widzę, że większość mam jest podobnych do mnie. Patrzę z zazdrością na zadbane mamy i lubię sobie sama tłumaczyć, że są puste i że są gorszymi matkami. A w gruncie rzeczy wiem, że tak nie jest. Po prostu teraz, kiedy dzieci spią i jest weekend to one wolą posiedzieć z maseczką, ufarbować włosy czy umalować paznokcie a nie na kafe srać od rzeczy. Wcale nie sa puste i straszne jest to przekonanie w pl, że jak ktoś dobrze wygląda to pustak

nie jestem wiedźmą, nie wyśmiewam takich mam i rozumiem, że czas nieraz nie pozwoli na pewne rzeczy ale uważam, że niektóre przeginają.

Gość kadlgn
Ale jesteś przynajmniej sympatyczna :)

Gość kadlgn
To było do prawda o mnie, a co mi tam :)

Gość do prawda o mnie, a co mi tam
i to jest fajna wypowiedź! Ja tez nie jestem super laską, nigdy nie byłam. Nie jestem gruba ale się nie maluje i nie nosze szpilek, bo jestem na to zbyt leniwa. Zazdroszczę mamom, i nie mamom, które ładnie i elegancko wyglądaja i podziwiam je, że im się tak chce, że tak potrafią. Nie uważam, by były puste, sa zdeterminowane i dobrze zorganizowane

Gość trochę w tym prawdy
ale nie do końca bo są zarówno matki zadbane jak i nie zadbane. są też kobiety które nie maja dzieci i są zaniedbane. po za tym to że ktoś ma nadwage nie znaczy że o siebie nie dba. są kobiety którym ciężko schudnac ze względu np na chorobę. sama miesiąc temu zostałam mama i zdarza mi sie wyjść np bez makijażu czy idealnej fryzury ale przy dziecku tak jest. co innego jak sie idzie na plac zabaw gdzie nie ma wyznaczonej godziny ale inaczej już jak trzeba iść na konkretną godzinę. np miałam z dzieckiem umówiona wizytę u lekarza ale w momencie gdy Chcialam przykładowo zrobić makijaż to dziecko zaczęło płakać bo ma mokro i trzeba przebrać czy też nakarmic bo głodne i wtedy już nie ma czasu na zrobienie tego makijażu. nadwagi nie mam, wręcz przeciwnie, wyglądam jak słomka do napojów ale nie oszukujmy sie- nie każda kobieta rodzi sie modelka.

Gość nnbkjhikj
ja jestem taka zaniedbana matka - tzn. może nie aż tak bardzo, bo niektóre by mnie widząc powiedziały, że przeciez dobrze wyglądam. Ale przed urodzeniem było o niebo lepiej. Przede wszystkim mam zbędne kg i nie stac mnie na modne ciuchy - wolę kupić dziecku nież sobie albo nawet zwyczajnie nie starcza. Jakbym nie pracował to myuślę, że byłaby ze mna juz totalna masakra a tak to się choć umaluje i ładnie uczesze, bo idę do ludzi. Przeszkadza mi to - cvórka ma ponad 2 lata i powioli ale to bardzo powoli zaczynać coraz poważniej myśleć o soebioe i coś tam w sobie zmieniać