Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BezNicku_

Zostałam oszukana przez sprzedawcę na allegro (zakup łóżeczka).. Proszę o pomoc!

Polecane posty

Gość BezNicku_

witam Jakiś czas temu zakupiłam na allegro łóżeczko wielofunkcyjne (z przewijakiem i szufladami) - koszt z przesyłką 760 zł. Miałam to łóżeczko otrzymać miesiąc temu - wg jego regulaminu, a łóżeczko zakupiłam w lutym, sprzedawca co chwilę zmienia terminy dostawy, a negatywy się sypią u niego, ludzie też nie otrzymują mebli. Więc uznaję to za kradzież. Co najgorsze za niecały miesiąc rodzę... Jestem bezradna. Wiem że powinnam skorzystać z Programu Ochrony kupującyh i zgłosić sprawę w policji, ale zanim odzyskam kasę to minie, a ja już więcej pieniędzy nie mam żeby na szybko gdzieś kupić łóżeczko - bo te pieniądze na łóżeczko dostaliśmy od babci :(. Jestem załamana, bo muszę jeszcze inne rzeczy pokupować dla dziecka.

Gość vucch jvkvjvjvjvkup
Kup używane,lub proste w IKEA

Gość BezNicku_
Nie uważam się za biedną, bo świadomie podjęłam decyzję o dziecku, mam wystarczającą ilość kasy by zapewnić dziecku byt, z tym że ostatnio dużo kasy poszło mi na naprawę auta, dlatego jestem spłukana do zera. Wszystko na raz się zeszło i czuję się bezradna. A tą kasę po prostu babcia dała na łóżeczko, kazała nam sobie wybrać takie jakie nam odpowiada a ona dała nam kasę ;). Poza tym w zeszłym miesiącu robiłam za swoje pieniądze remont pokoiku dla dziecka, i kupiłam komplet mebli. Tylko te cholerne łóżeczko... Jak się wali, to się wali wszystko.

Gość hgfhfj
kurwa, nie masz kasy zeby kupic drugie lozeczko a za chwile masz miec dziecko. to jak jestes taka biedna to na chuj zachodzilas w ciaze?? dziecko kosztuje: pieluchy, kosmetyki, lekarze. a ta oszukali z lozeczkiem i teraz jest w kropce bo dzieciak bez lozeczka dostanie. ahahahaha

Gość kakalaka
zloz sprawe w allegro i na policji - masz wszystkie dane... Fakt sprawa sie bedzie ciagla, ale bynajmniej zacznie sie cos dziac.... Tutaj swoich pieniedzy nie odzyskasz:) jedyne co cie moge pocieszyc to to ze malutkie dziecko moze z toba spac na poczatku, ja ze swoim spalam, teraz poszedl do lozeczka majac 5 miesiecy... Wiec spokojnie, nie martw sie ze dziecko nie bedzie mialo gdzie spac, awaryjnie jest jeszcze wozek, a potem mozna kupic lozeczko np z becikowego...

nie dramatyzuj jesu, kup moses basket, nawet z drugiej ręki, i ze 3, 4 miesiące przepękasz, a potem sobie dozbierasz na łóżeczko solidne

Gość zonaKraka
Zgłoś sprawę na policję- powinnaś to dawno już zrobić, pieniądze z Allegro dostaniesz i kupisz inne, nie musisz przecież robić tego przez internet, pojedziesz do sklepu stacjonarnego i kupisz inne. Albo kup na początek jakiekolwiek, najtańsze nawet jeśli to będzie aż tak pilne. Inne rzeczy musisz kupić, ale nie koniecznie już, teraz wszystko- pewnie myślisz też o karuzeli czy leżaczku, a to na razie zbędne gadżety dla noworodka.

Gość htrhrhr
nie iwerze ze nie mozesz wytrzepac 3 stow na zakup innego lozeczka

Gość to sie nie boj
ja tez nie rozumiem problemu stalo sie, trzeba jak najszybciej na policje a uzywane lozeczko i za 50 zl da sie kupic + materac nowy, jesli musi byc nowy - w stowie sie zamkniesz, tylko trzeba chciec, postarc sie, poszukac, chocby na llegro z odbiorem w twoim miescie, czy na tablicy.pl

Gość BezNicku_
Wierzcie mi ja zawsze mogę mieć te 7 stów na łóżeczko co miesiąc, tylko że mnie teraz te pierd*lone auto pochłonęło :o. W sumie macie rację, czyli nie mam wyjścia, sprawę zgłoszę na policji. I nawet teraz naszła mnie myśl żeby popytać kogoś w rodzinie, znajomych czy nie mają na zbyciu łóżeczka żeby choćby pożyczyć na miesiąc, góra dwa miechy póki sprawa się nie rozwiąże, a jak dostnaę kasę to wtedy kupię gdzie indziej łóżeczko.

Gość BezNicku_
Ja teraz w planach miałam kupić materac do łózeczka, pościel, kosmetyki, itp. Tylko mi chodzi o samo łóżeczko.

Gość BezNicku_
A i jeszcze wózek kupuję w tym miesiącu :). Najważniejszy zakup.

Gość Jurek, prawik/dziewica, 48 lat
W Ikei kup: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00115751/ + materac http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10150287/ lub http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40213245/ Jeśli chodzi o ceny to trudno pobić Ikeę. Nie ma nad czym płakać. Zapłacisz 100-150 zł i styka. Ewentualnie możesz kłaść dziecko w gondoli od wózka do 4-5 mies. dopóki nie zacznie się podciągać do siadania.

Gość Jurek, prawik/dziewica, 48 lat
Pościel poza prześcieradłem, kocem i ochraniaczem na szczeble nie jest potrzebna do roku, więc można zaoszczędzić pieniądze. Kosmetyki można kupić w Rossmannie (bardzo dobre nota bene).

zgłoś sprawę na policję, później Program Ochrony kupujących, może i sprawa się pociągnie chwilę ale powinnaś odzyskać te pieniążki i wtedy będziesz mieć zastrzyk gotówki ;)

Tak jak ktoś napisał - pościeli nie będziesz używać na początku, więc dwa prześcieradełka, materac, ochraniacz na szczebelki. Kosmetyki to na prawdę parę groszy - oliwka + żel do kąpieli (bardzo dobre BabyDream Rossman lub HIPP), więc jeśli ograniczysz tutaj zakup to i na łóżeczko się znajdzie z szufladą to koszt ok 200 zł za nowe (możesz zamówić na allegro kurierem za pobraniem..)

Gość BezNicku_
Spokojnie :)... Ja mam pewną pulę pieniędzy przeznaczoną na kosmetyki, planuję kupić z Johnsona, karuzeli nie kupuję bo i tak babka na szkole rodzenia mówiła nam że na sam początek karuzela będzie zbędna. Wolę jednak pożyczyć od kogoś łóżeczko komu zalega np. w piwnicy, a sprawę jednak zgłoszę w policji i na all, poczekam jak sprawa się rozwiąże, zwrócą kasę a te łóżeczko będę miała komu oddać a kupię sobie nowe :).

wrzuć linka do konta tego sprzedawcy żeby było wiadomo, że na czarnej liscie. P.S Ja bym nie zaryzykowała wpłacając taką kwotę na konto, lepiej za pobraniem brać.

Gość gfhj fghj
jak najszybciej zglos to na policji i allegro do allegro przesylasz swistki policyjne lepiej,ze ci nie wyslal niz mialby wyslac ci polamane lub inne, najtansze, bo wtedy wylacznie postepowanie cywilne i komornik allegro nie miesza sie do tego program ochrony kupujacych jest wylacznie dla osob, ktore w ogole nie otrzymaly towaru policja tez sie taka sprawa nie zajmie, bo to juz nie oszustwo a niezgodnosc przedmiotu z umowa i wysle do sadu cywilnego zglos zanim ten oszust wpadnie na pomysl wyslania ci jakiegos bubla, zeby tylko uwolnic sie od postepowania karnego i nie czytaj tych frustratek - grubych paskud niedorznietych z mozgiem wielkosci pestki slonecznika i kompleksami jak stad do jowisza

Gość otoz to polowa tu piszcacych
gość ma pewnie wystawione aukcje a brak towaru na stanie, dlatego tak długo to trwa, zamin ktoś się tym zajmie już dawno urodzisz:D

Gość otoz to polowa tu piszcacych
hahahaha za 760 zl postepwanie karne i komornik:D:D ty to masz mozg wielkości pestki słonecznika:D

Gość jak ty więcej kasy nie masz
to współczuję dziecku

Gość możesz trzymać dziecko w
misce albo wanience.

Gość sfafassaf
takie drogie łózeczko? my dostalismy za darmo

Gość sfafassaf
popytaj za darmo ci oddadzą, bo szkoda ludziom wyrzucic!

Gość bambaryla147
Przez pierwsze tyg spokojnie moze spac w wozku.

Gość Buu*
BezNicku - wycofaj się z tej oferty i napisz do allegro, które zgłosi sprawę do prokuratury. Zgłoś się również na policję i złóż zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa. W miarę szybko się tym zajmą, wiem coś o tym 🖐️

Gość jakie postępowanie karne???
CYWILNE! Czytać się naucz, bo jak narazie problemy ze zrozumieniem masz ty.

A czy to była aukcja która ma w komplecie łóżeczko+ szafke z przewijakiem? Bo ja tez czekam i do czekać się nie mogę ;/