Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zrozpaczonaaaa Mamaaaa

Pomocy ! Moje dziecko cierpi !

Polecane posty

Gość Zrozpaczonaaaa Mamaaaa

Witam, mam półtorarocznego synka. Od czasu urodzin zachorował nam ze 3 razy, było to zwykłe przeziębienie. Na szczepienia chodzimy regularnie, czasami odwiedzamy lekarza gdy przerwa między szczepieniami jest długa - tak po prostu na kontrole, by lekarz mógł ocenić stan zdrowia mojego synka i czy dobrze się rozwija. No i znów byiśmy u lekarza dokładnie we wtorek 2go kwietnia. Synek był zdrowy, lekarz go zbadał jak zwykle no i wróciliśmy do domu. Po godzinie malec dostał gorączki 38,7 stopni, potem było 39. Wiec dałam mu Nurofen dla dzieci i mu przeszło, gorączka zbita do 36,7. Ale następnego dnia znów była wysoka gorączka , doszła do tego biegunka. Znów podałam Nurofen, dwałam mu również ryż z marcheweczką. Wieczorem biegunka i gorączka zniknęła jak ręką odjął. W nocy mały się obudził z płaczem, widać było, że go coś boli bo aż się skręcał i wyginał. Po 30 minutach się uspokoił i zasnął na mojej klatce piersiowej. Kolejny dzień również zaczął się od płaczu, skręcania i zwijania się, doszło do tego że mały zwymiotował 3 razy, potem zauwazyłam że jego dziąsełka są całe czerwone, wręcz bordowe, z ust wydobywał się nie ładny zapach. Dbam o zęby dziecka , codziennie myje mu ząbki, bo sam jeszcze nie potrafi, nie jada nic w nocy, a słodycze daję dwa razy w tygodniu - tzn jakieś ciasto lub cukierka . Tak naprawdę pewności nie mam czy słodycze nie przekraczają dawki które ja mu podaje, bo dziecko przebywa również u dziadków i być możże że babcia - jak to babcia - daje mu cukierka ;) Mały wkłada rączki do buzi, bardzo się ślini i dzisiaj również ma bordowe dziąsełka. Smoczka wypluwa. Podaje mu Camilie , pomaga chyba tylko na chwile. Nie wiem co już robić, i co mu jest. Jak mu dziś nie przejdzie to będę musiała jechać na pogotowie. Jeżeli ktoś wie co to może być, to bardzo proszę o odpowiedź.

Gość to dosc czeste jest
Nieladny zapach z ust moze wskazywac albo na infekcje gornych drog oddechowych (zapalenie krtani, angina) albo na candydoze jamy ustnej, wtedy bylby widoczny bialy nalot wewnatrz, na jezyku, wnetrzu policzkow, gardle. Na moje: warto wrocic do lekarza. W przeddzien goraczki infekcja mogla sie dopiero rozwijac i nie dac jeszcze objawow wizualnych.