Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co wyna to pomozcies

CZY MOZLIWE JEST NAUCZYC SIE HISZPANSKIEGO W ROK?

Polecane posty

Czy to mozliwe? Nauczyc sie w rok hiszpanskiego? Na poziomie komunikatywnym ?

nie?;(

Gość kwaloko
jasne,ze tak

a jaki sposób bylby najlepszy? Uczenie sie po ileś słówek dziennie a potem zaczac gramatykę (czasy)? Czy razem? Chodzi mi oczywiscie o naukę samodzielnie.

Gość buhajowy wizgun
nie da się nauczyć języka obcego w rok, chyba, że byś cały czas czytał książki obrazkowe,

Gość buhajowy wizgun
z nauką języka czy ogólnie nauczaniem się jest jak z pochłanianiem wody przez różnie materiały jak będziemy powoli lali wodę to będzie się cała wchłaniała a jak wylejemy jej za dużo to się ona rozleje a część wchłonie

Czyli rok to za mało czasu? Za dużo wiedzy, za malo czasu?

Gość kojako
spokojnie sie mozna nauczyc ,po perwsze j, hiszpanski nie jest wcale taki trudny po drugie musisz konkretnie zaczac od slowek,pozniej przerabiac gramatyke,ogladac filmy po hiszansku z napisami i mysle,ze rok Ci spokojnie wystarczy :)

Gość jesica ms ms ms
a niemieckiego?

Gość dghfff
zależy od osoby. Z moją mamą pracuje profesor, który w rok nauczył się japońskiego tak dobrze że brał z Japończykami w Japonii udział w konkursie z gramatyki i zajął wysokie miejsce chyba 3cie albo 2gie. To 6ty język który opanował. Uczył się sam, po prostu ma dryg do nauki języków obcych. Ja niemieckiego uczę się 3 lata i mam tylko poziom podstawowy.

Gość oczywiscie ze mozna
tylko potrzeba duzej mobilizacji

Gość Kinga_88
Nauka hiszpańskiego wbrew pozorom nie jest taka trudna. Ja chodziłam na indywidualne zajęcia jakieś 4 miesiące i naprawdę dużo się nauczyłam, nie trzeba analizować tak wiele, jak w przypadku innych języków. Możesz wypróbować metodę 5s, która pozwoli ci zapamiętać o wiele więcej słów niż przy tradycyjnym wkuwaniu. Potrzeba trochę samozaparcia, ale naprawdę warto:)

Gość 5gość
Ja opanowałam hiszpański w pół roku, jest łatwy ale trzeba mieć talent do języków obcych. I uczyć się rzetelnie.

Gość gość
Ja opanowałam 3 lata francuskiego w 3 dni :D hehe !

Gość Karolina_11
Czy ktoś jeszcze testował tę metodę językową 5s? Miałabym kilka pytań:))

Gość gość
każdy kto ma słuch /do muzyki/ szybko nauczy sie obcego jezyka. pomyślcie czy tak jest u was? :-O

Gość gość
Hiszpanski wlasnie jest dosc trudnym jezykiem i w zyciu nir uwierze w brednie ze ktos sie go w pol roku nauczyl i do tego nie obcujac z jezykiem na co dzien. Hiszpanski fajnie brzmi i wydaje sie prosty, ale ma mase wyjatkow, odmian i trzeba na pewno wiecej niz rok zeby go ogarnac.

Bez przesady, w takiej np. Argentynie, to niekiedy i dziesięciomiesięczne dziecko mówi komunikatywnie po hiszpańsku,ale tam mają inny system nauczania...

Gość fgdfgsdgf
Oczywiście, gdy zaczniesz się uczyć pojmiesz, że hiszpański = polski. Przetłumacz sobie jakąś hiszpańską strone translatorem, będzie prawie idealnie przełożona na polski. :)

Bez przesady, w takiej np. Argentynie, to niekiedy i dziesięciomiesięczne dziecko mówi komunikatywnie po hiszpańsku,ale tam mają inny system nauczania...

Gość gość
Po pól roku spokojnie można mówić po hiszpańsku, to naprawdę łatwy język. Łatwiejszy do nauki przez Polaków niż angielski, zdecydowanie.

Gość gość
"Hiszpanski wlasnie jest dosc trudnym jezykiem i w zyciu nir uwierze w brednie ze ktos sie go w pol roku nauczyl i do tego nie obcujac z jezykiem na co dzien. Hiszpanski fajnie brzmi i wydaje sie prosty, ale ma mase wyjatkow, odmian i trzeba na pewno wiecej niz rok zeby go ogarnac." No co Ty nie powiesz. Ja sie nauczyłam.