Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zszokowana Anja17

oglądałam dokument na TVN o ludziach uciekających z Koreii Północnej

Polecane posty

Gość zszokowana Anja17

Jestem w szoku po tym co zobaczyłam. Mamieni wizją zachodu z kolorowych czasopism Koreańczycy z Północy ryzykują własne życie, oddają wszystkie pieniądze tylko po to by dostać się do Korei Południowej. O ile tam dotrą, gdyż większość w Chinach zostaje schwytana i sprzedana rolnikom jako niewolnicy do pracy w polu, a w przypadku młodych kobiet zostają sprzedane do domów publicznych by się prostytuować. Więc jeżeli dotrą już do Korei Południowej to tam czeka ich brutalne zderzenie z rzeczywistością. Najpierw muszą odbyć 6 miesięczny obóz reedukacyjny gdzie pierze im się mózgi i pakuje w nich kapitalistyczną propagandę, a potem stają się tanią siłą roboczą. :O To straszne jak kolorowe czasopisma potrafią zawrócić człowiekowi w głowie, że porzuci może i skromne ale bezpieczne życie w swoim kraju i uda się do obcego kraju gdzie wcale go nie chcą :O

Gość osiolkowi w zloby dano...
tak przy okazji: widzialas kiedys swinie biegnace w inna strone niz do koryta/ a co do koreanczyków - oni tam chyba zyja za kare

Gość yyyKafeKrytykant
o jakich ty kolorowych czasopismach w Korei mowisz? przeciez tam jest cenzura jak ta lala

Gość ajejjjee
A ja jestem w szoku,że połnocni koreańczycy uciekając do południowej zostają schwytani w Chinach. :D Geografia się kłania. :P

Gość zszokowana Anja17
Czemu uważasz że oni tam żyją za karę? Przecież do nas nie docierają żadne obiektywne obrazy z tego kraju, a jedynie propagandowa hamerykańska papka w której próbuje się przedstawić Koreę Północną jako jeden wielki obóz koncentracyjny. :O

Gość zszokowana Anja17
ajejjjee Chwytają ich w Chinach, w Wietnamie, w Laosie, w Tajlandii. Wszystkie kraje uznają za przestępstwo ucieczkę z Korei Północnej.

Gość woilllaba
to wszystko to manipulacje mediów i bogatych krajów zwiazanych z USA żeby pokazac jaka to Korea Połnocna jest zacofana i nienowoczesna a tak na prawde tj bzdura, w Korei pólnocnej jest bardzo ładnie, sa nowoczesne hotele, restauracje, przepiekne wiezowce w szkle itd ale nie wszystkich stac tak jak wszędzie media piorą mózgi motłochowi a póxniej motłoch myśli że w Korei płn komuna, brzydkie budynki i aut nie ma masakra

Gość zszokowana Anja17
Najczęściej uciekają do Korei Południowej przez Chiny i Wietnam.

Gość woilllaba
szkoda że tvn nie pokaże jak polacy uciekają z Polski, jak Polacy z tytułem magistra myją kible w Anglii, Danii itp , jak Polki rodzą tam dzieci i zyją z zasiłków i nie muszą juz pracować tego nie pokażą opiniotwórczy tefałen

Gość Lajla3232
obejrzyj sobie "dzieci zlego kraju" chociazby na youtubie i wtedy pogadamy o "luksusach" i "dobrobycie" ludzi w korei polnocnej...

Gość trendiMax
telewizja KRLD powinna w ramach retorsji nakręcić i pokazać w swojej telewizji film o Polakach , Ukraińcach, Czechach , Węgrach itd. jak pojechali na Zachód w poszukiwaniu pracy i teraz śpią na ulicach albo pod mostami w tekturowych pudłach i nie mają kasy na powrót do kraju , szukają jedzenia w śmietnikach , a co się dzieje w USA , dlaczego aż tylu bezdomnych w bogatym kraju ?

Gość woilllaba
Lajla3232 - a kto powiedział że ludzie w Korei płn żyja w luksusie ? nikt tego nie potwierdza polska kraj wolny i uważasz że społeczeństwo ma dobrze ?

Jesteś głupia skoro oglądasz tak nieudolną telewizję która kłamie o życiu w Polsce. Boże chroń nasz przed takimi babami

Gość woilllaba
zwykla manipulacja bogatego kraju podam przykład z innej beczki w Łodzi centrum miasta jest odnawiane, wiele kamienic jest odrestaurowywanych , wiele zabytków ma sponsorów i odnawiają będąc mieć korzyść w przyszłości , niektóre kamienice ze wzg na to ze nie przedstawiaja wartości zabytkowej i nie oplaca sie remontować sa wysiedlane, owe kamienice są zabezpieczone, mają zabite okna, zamurowane wejścia i czekaja na rozbiórkę, częśc już rozebrano a angielski dziennik przedstawił łódź jako miasto biedy, skąd ludzie uciekają i pokazali foty starych kamienic z oknami zabitymi dechami ,jakiegoś żebraka na schodach i masz opuszczone miasto nędzy - zwykła manipulacja

Gość jedną nogą w rowie
ajejjjee A ja jestem w szoku,że połnocni koreańczycy uciekając do południowej zostają schwytani w Chinach. Geografia się kłania x Raczej twój brak wiedzy o Korei, się kłania i to bardzo nisko. Nie ma takiej możliwości, aby przekroczyć granicę pomiędzy Północą a Południem. To robili jedynie dywersanci, szpiedzy wysyłani przez komunistyczny rząd. Na Południe można się dostać tylko przez Chiny. Obóz przejściowy jest niezbędny, bo nie można mieć pewności, czy uciekinier, nie jest de facto dywersantem, agentem Północy, co się często zdarzało i z pewnością nadal zdarza.