Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maryśka552

na ile czasu przed snem dajecie dzieciom kolacje?

Polecane posty

Gość maryśka552

na przykład dla 3 latka, i co je? :)

Gość corka Izyda
moja zwykle pizze i piwem popija

Gość to zalezy od dziecka
platki z mlekiem, jesli chce (to rzadko) a najczesciej kanapke: bulka z kielbasa krakowska, z salata i szynka lub z serem, twarogiem - na coc ma ochote, konczy jesc na oklo 20 minut przed snem, potem zeby, czytanie bajki i dziecko spi

Gość malenienka29
moj synek chodzi spac ok 21, kolacje jada o 19 ale przed snem jeszcze wypija kakao. A jako 3 latek -mleko, teraz ma 5 lat.

Gość malenienka29
moj synek chodzi spac ok 21, kolacje jada o 19 ale przed snem jeszcze wypija kakao. A jako 3 latek -mleko, teraz ma 5 lat.

Moja ma prawie 4l.Kolacje je o 20-20:30, je jajko na miękko, kopytka/pierogi z serem,ruskie,owocami, kanapke warzywami,lub zalegly obiad jaki nie zjadla w calosci zje na kolacje,itd,,mleka malo kiedy jada , w dniu tygodnia ląduje w lozku o 22 i juz z niego oprócz na siku nie wychodzi

Gość MIASIAISAISASAASA
twoj tak pozno chodzi spac?a o ktorej wstaje.?Czy chodzi do przedszkola?

Gość moja je zupe na kolacje
a=okolo 18-30-19 idzie spac pomiedzy 20.30 a 21.30 My jemy cieple kolacje, wiec dzieci jedza zupe, albo jakies inne warzywa kasze itp. sporadycznie jajko na miekko albo kanapke lub kasze z butelki ( b rzadko). corka ma 3 lata.

Gość MIASIAISAISASAASA
a

Gość Kruselka
Corka 4 latka kolacje je 17:30 kanapki, winerka , jajko. Za godz kubek mleka z miodem i o 20 juz spi . Mnie osobiscie denerwuje jak slysze ze male dzieci chodza spac 21-23 dziwne to troche to wy nawet wieczorem nie macie czasu dla siebie tylko dzieci i dzieci. A juz tak jak toksyczna podaje dziecku jakies ciezkie kolacje typu pierogi lub zalegly obiad o 20:30 to jakas paranoja

""Kruselka "-- a Tobie NIC do tego o której moje dziecko chodzi spac i czy mam czas dla siebie czy nie, jesli cie to denerwuje to zażyj relanium na uspokojenie ,jak u obcych ludzi wcibiasz nosa i swoje moraly prowadzisz, wkurzając sie co ich dziecko je i o ktorej chodzi spac!! Mam czas dla siebie i sobie z tego korzystam, nie zajmuje sie tylko dziecmi i dziecmi, moje dzieci od malenkiego byly uczone takze zajmowac sie samym sobą, a zwlaszcza 3-4 lata jest idealny wiek aby nie byc przyklejonym do mamy nogi.Zawsze na I miejscu bylam JA na stpenie reszta, tak bylo i bedzie O to co moje dziecko je tez nie musisz sie wkuurwiac,czy lekkie posilki czy nie cięzkie,. Moja malutka jak na swoj wiek jest baaardzo drobrna, kruszynka z niej ,wazy 12 kg, na 4 lata to jest bardzo malo, niziutkla tez jest, wiec sppokojna glowa, otylym dzieckiem nigdy nie bedzie Nie masz o co sie sie wkurzac na samą siebie ?IDEAŁĄ z siebie strugasz.Aby denerwowac sie na kogos kto dziecko o ktorej kladzie i kiedy kolacje je to jest wybitny szczyty nudy we wlasnym zyciu

Kasza z butelki dla 3 latki? Juz lepsze te odgrzewane pierogi ;) moje dziecie je kolacje pomiedzy 18.30 a 19. Zalezy czy kapiel z myciem wlosow czy nie. Spac idzie o 20.

Gość mybaby124
ja daje dla mojej 3latki na 1,5h przed snem kubek kakao i nalesniki lub chleb w jajku lub jakies mieso. mam niejadka w domu dlatego tak ubogo;/

Gość Kruselka
To nie wybitny szczyt nudy w moim zyciu tylko wybitna glupota w twoim zyciu jeszcze golonko jej daj o 21. Ciekawe co by lekarz ci na to powiedzial ze ty obiad dziecku na noc podajesz ach szkoda gadac przynajmniej z nickiem trafilas faktycznie jestes Toksyczna i agresywna wiec Relanuim to Tobie sie przyda .Dupe sobie bronisz piszac te dlugie wypociny. A z reszta rubta co chceta wasze zycie i waszych dzieci .

Gość Rita z Rzymu
Moja tez ma 4latka i tez chodzi spac 21-22 godz.i wyobraz sobie ze tez daje jej nieraz na kolacje niedojedzony obiad i co w tym zlego? Moja corka tez jest bardzo drobna wazy pomiedzy 13 a 14 kg.Jest drobna,tak jak ja wiec nigdy nie bedzie gruba,rozwija sie swietnie.

Gość princessaofpersia
Kruselka, co cie menu obcego dziecka interesuje? I jego tryb zycia?Zajmij sie swoim i nie wpieprzaj tam gdzie nie potrzeba.... Losie, skad sie takie wredne wscibskie babiszony biora to nie wiem, ale dziecku wpoczlczuje mamusi:O

Haha, Kruselka z Toba wszystko OK? Jak przeczytalam, ze "DENERWUJE" cie to jak kto karmi swoje dziecko, to pierwsze co mi przyszlo do głowy, to to, zeby ci psychiatra zwiekszył dawke leków bo ta co bierzesz chyba juz nie działa:D:D

NIE podam golonki poniewaz w naszym domu od lat mięsa sie NIE JADA, nic a nic produktow miesnych pod zadną postacią nie jemy. Nie widze nic w tym zlego ,aby dziecko np zupe pomidorową czy jarzynową zjadlo kilka lyzek na kolacje, jesli na obiad nie chcialo jesc.Dzieci znakomite mają wynki,nie chorują,zajęcia sportowe uwiebiają,lecz są skrajnymi niejadkami,stąd niska waga Nie twoj zakichany interes, i jeszcze raz Tobie zalecam dawkowanie prosacu 3 razy dziennie na sniadanie, obiad i kolacje,moze przestaniesz z siebie ideała zgrywac, bo przykladu z Ciebie brac nie zamierzam,nawet sie nie łudź Agresji we mnie nie ma

Gość Do Toksycznej
Jestes bardzo obyta w lekach psychotropowych chyba sama bierzesz skoro ,az taka wiedza :) a to ze jestes wredna to nie tylko moje zdanie . A tak w ogole przepraszam bardzo , ze smialam sie wtracic ,ze w ogole moglam zwrocic ci uwage no tak nie wszyscy potrafia zniesc krytyke.A ty w szczegolnosci lepiej matko polko tylko dzieci umiesz rodzic i nogi rozkladac.

Gość kroffelka
a ty osobo wyzej, czego bardziej zazdroscisz Toksycznej-tego rozkladania nog, bo ciebie nikt bzyknac nie chce, czy moze tego rodzenia dzieci bo mam wrazenie ze jestes jakas niespelniona staraczka:D

moje dziecko tez czasem zje na kolajce obiad którego nie zjadła wczesniej i zyje , klade ja do lozka o 20 30 ale zasypia dopiero przed 22 bo jej sie poprostu nie chce wczesniej spac. wstaje o 6 rano do przedszkola i jest wyspana. je jakies pol godziny przed polozeniem do lozka

A co Wy ją tak atakujecie? Kobieta się nie wtrąca tylko wyraziła swoją opinię i bardzo słuszną. Dzieci mają słabe żołądki i nie rozumiem też jak można podać dziecku na noc tak ciężkie potrawy. Najpierw trzeba pomyśleć, a później atakować. W życiu bym nie podała takiej kolacji dziecku w wieku 3 lat. Ale nie ma co odbije mu się za 10 lat. Jak mu zniszczysz żołądek i wątrobę.

Gość moj 2 latek
przewaznie chce kanapki i owoce, czasami cos na cieplo zje, je kolacje po 17, o 18 kapiel i potem mleka troche wypija. wstaje 8-9 zalezy:) zaznacze ze od ok pol roku nie spi w dzien

Z tym co moja najmlodsza je na kolacje to bym przyklad nieliczny z wielu, wielu wielu potraw jakie jej podajemy, i nie bede pisac tego czego wy oczekujecie, tylko pisze to co mi sie podoba,nie wam sfrustrowane jury Moje dziecie jest skraajnym niejadkiem,z niedowagą,lecz wulkanem energi, i obojetnie jakie danie w symbolicznej ilosci poskubie,to jest sukses dnia, ile ja nerwów zjadlam ,aby ona cokolwiek do ust wziela to moje i zadnej osobie nie zycze takiego utrapienia z prawdziwym niejadkiem.Jesli natraficie na takiego malego delikwenta w swoim zyciu, to gwarantuje ze wszystko byscie mu podtykali pod nos ,obojetnie co czy to lekko strawne czy ciezko, aby cos,cokolwiek zjadlo w 3 gryzach doslownie.Nie zmagacie sie z tym probleme, ja sie borykam i WARA wam od pouczania i robienia z siebie autorytetu.Siesze sie ,ze moje dziecko ma genialne wyniki,wychowuje sie w duchu sportu,i nie wam sie zamrtwiac o cudze dziecko. Przykladu z was tutaj brac nie będe,pochlebiają sobie tu co niektórzy ,az oczy wyskakują ,jakie mają mniemanie o sobie i wlasnej doskonalosci :D

Co do psychotropow, to nie trzeba konczy medycyny/psychiatrii aby wiedziec ,ze prozac,relanium,estazolan i wiele innych, ktore mam w pamieci są na spadek pobudzonych emocji.Tą co szokuje podanie nazwy otumaniaczy ,to do ciebie pytanie: Chyba wiesz jak świnia wygląda mimo ze nie konczyłas zootechniki?no wlasnie,nie rób z siebie jeszcze wiekszej nedznej frustratki ,bo przez klawiaturke to w 7 niebie jestes najwyrazniej,wiedząc ze w realnym zyciu jestes moze marnym beznadziejnym gniotem,ale tutaj odreagowujesz swoje niepowodzenia,stąd nastroszone pioreczka robiace z siebie ideal, kogos pouczając czy umoralniając. Twoja zuchwalosc bije do sufitu,ale masz pstryczka w nos na dobranoc :)

apropo jeszcze dodam, kilka lyzyek zupki jarzynowej,pomidorowej ,jajeczko na miekko,czy kanapeczki to w zyciu nie sa ciekzie potrawy. Zapewne was te doslowne 3 kopytka na krzyz (bez polewania tluszcem i bez skwarek) tak zbulwersowaly, a jak inne mamcie piszą, ze dzieci na kolacje jedzą frytki ,jakies ciezkie sosy z ziemniakami,,kielbasy!!! to nikt larum nie wznosi,tylko ta garmazerka beztluszczowa histerie zbiorową wywoala :D ,bo kto pisze o tym ?? a no T.K i wszystko jasne :classic_cool:

Napuszczam wody do wanny ok 20,wsadzam małego,bawi się,ja go potem myję i ok 20:30 dostaje kolację trochę się pobawi i idzie spać.Na kolację zwykle jada mleko z płatkami/owsianką/kaszką ryżową/kaszą manną.Potem myjemy ząbki i spać.Dziecko ma 2 latka. ToksycznaKobito mam pytanie z innej beczki ale też z jedzeniem-pisałaś, że u Ciebie w domu od lat nie je się mięsa-czym zastąpić mięso w diecie 2 latka, żeby bilans był zrównoważony? Bo wiadomo, że generalnie powinno być jedzenie tak dobierane, żeby w diecie dziecka niczego nie brakło.

Toksyczna po co ty sie wdajesz w dyskusje z kolejna "idealna " mamusia, ktora mleko z miodem daje na kolacje.szkoda pradu ;)