Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soczewkowaokularnicaa

Vision Express 0 jakie szkła okularowe wybrac?

Polecane posty

Mam prace 8 godzin przy kompie, ostatnio dowiedzialam sie, ze pracodawca oddaje pewną sume jeśli się kupi okulary i chce z tgeo skorzystac. Wadę mam -3.5, na drugie -5, astygmatyzm. Na co dzień noszę soczewki, okulary zakladalabym do pracy z kompem w pracy i czasami po domu. Bylam w vision express i sie podpytalam ile zaplace za szkla, babka powiedziala ze 249 zl, ale teraz widze na ich stronie pakiety, czyli soczewki jednoogniskowe i progresywne i do tego: Wybierz pakiet dla Siebie Złoto 249 zł 15% lżejsze i cieńsze od standarowych soczewki z antyrefleksem utwardzane soczewki Srebro 149 zł soczewki z antyrefleksem utwardzane soczewki Brąz 49 zł utwardzane soczewki o mocy dostosowanej do Twojej wady wzroku czyli od razu powiedziala mi o tym pakiecie drozszym, ale mysle ze te 15% w grubosci szkla za 100 zl nie jest mi potrzebne??

up

Gość woowowowowowowowowowowowowowoo
najlepiej idz do zwyklego optyka, nie do VE, bo siecowki zdziejaja kase ile wlezie, u optyka soczewki ze zwyklym AR kosztuja 70-90zl a w VE te same od 150zl.

czy kwota dofinansowania to nie jest kwota procentowa a nie konkretna kwota ? . Weż od uwagę , że szkła masz , szczególnie to - 5 dość grube a co za tym cięzkie . Nawet jako plastiki . Natomiast szkła cieńsze - czyli pocieniane czyli w inedksie dla szkła - 1.9 a dla plastiku - 1.74 będą cieńsze ,lżejsze i lepiej wygladają . Ale zgadzam ise z przedmówcą że nie warto angażować sie w V.I - są drodzy a opraki maja drogie i takie sobie . Lepiej iść do okulisty na /NFZ i poszukać dobrego optyka .

Gość woowowowowowowowowowowowowowoo
"Boje sie tego, ze najpierw jest badanie, ja je zrobie i powiedza mi ze np jednak musze wziac takie i takie szkla,albo ze nie moga ich dopasowac akurat do tych oprawek itd" bardzo mozliwe bo beda probowali naciagnac ile wlezie, zreszta w zwyklych optykach wybor oprawek jest o woele ciekawszy. pry takich mocach mozna zrobic soczewki w podstawowym indeksie i do tego plastikowa oprawke, wtedy oprawka ukryje grubosc soczewek i nie bedzie wygladalo ze sa takie grube tylko akich rzeczy w VE nie uslyszysz bo tam jest masowa i wciskanie klientowi czegokolwiek jak najdrozej bo pewnie maja prowizje od sprzedazy

nie to nie procent, dofinansowują 300 zl. Mam okulary do chodzenia po domu, byly kupione lata temu za 100 zl(z jakąś recepta od okulisty i są ciegle dobre, wade mam praktycznie taką samą, wiec nie mam czasu ani raczej potrzeby zeby czekac na nfz(zwlaszcza ze mam pakiet medyczny) ani szukac po calym miescie innych oprawek. Co do grubosci to mam teraz swoje okulary na nosie, grubosc jednego szkla od drugiego rozni sie milimetrem, wiec nie potrzebuje super cienkich, co do lekkosci to nie odczuwam zeby byly ciezkie. Bardziej chodzi mi o to,czy oni zapewniaja, ze kazde szkla jakie wybiore sa w stanie dopasowac do wybranej oprawki?bo jesli po badaniu sie dowiem,ze nie, to kaza mi zaplacic za te badanie?? Czy są jakies ukryte koszty?

aha no i jeszcze jedno pytanie - podobaly mi sie oprawki ze standu,ale te byly juz takie "znoszone", oni daja nowe?? mam nadzieje ze nie te ze standu??

oprawy musiałby być rogowe albo kompletny plastik żeby ukryć -5 w standardowej grubości .

Gość Dora

Przede wszystkim wyborem szkieł powinien się zająć specjalista. Sama swoje wybierałam w Centre de la Vision. Zbadano mi wzrok, opowiedziałam o swoich oczekiwaniach i preferencjach i wyszłam w okularach idealnie dobranych.