Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qazwsx1477777

Jak zerwać umowę zlecenie POMOCY !!!

Polecane posty

Gość qazwsx1477777

Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuję jak bezpiecznie zerwać umowę zlecenie na czas 3 miesięczny. Praca mi nie odpowiada, dodam jeszcze,że mam rentę rodzinną i mogę pracować bo nie przekraczam (ZUS powiadomiłam) ustalonego progu zarobków według ZUS i pytanie czy jak zrezygnuję to muszę powiadamiać ZUS. Czy jest kara za zerwanie umowy przed czasem jak tak to jak wysoka? Proszę o odpowiedź

Gość dzorzdżina
pracodawca przyjdzie i ci odrąbie głowę więc jest zakaz zrywania umowy zlecenia

Gość tgbolkj
Nie kpij ja sie martwię tym bo jest w kodeksie cywilnym,że może pracodawce żądać kosztów za poniesioną szkodę

umowe możesz zerwać łatwiej niż um o pracę ponieważ pracujesz wtedy tylko kiedy jesteś w pracy i wtedy masz płacone, a okres umowy to po to byś mogła w tym czasie wykonywać zlecenia, w każdej chwili możesz zerwać umowę, w razie czego idź do urzędu pracy popytaj kogoś mądrego o rade

Gość fghj14785496
Dobra rada, nie mam nic o wypowiedzeniu w umowie a chce odejść choćby zaraz tylko jeszcze jedno mnie martwi czy dobrze robie rzucając pracę za 1000zł jak nie mam nic innego

Gość fenk ju macz.
jesli w umowie nie ma zapisu o okresie wypowiedzenia to moze zrezygnowac z niej z dnia na dzien bez zadnych konsekwencji.

Gość fghj14785496
No to co to jest szkoda o której mowa w kodeksie że niby ponosi ją pracodawca