Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niedługo mamaaa

Tipsy do cesarki.

Polecane posty

Gość Niedługo mamaaa

Czy można mieć tipsy przy cesarce? Mam żel na własnych paznokciach i trochę szkoda mi się tego pozbywać. Ale chyba trzeba?

Gość goplankaaa
to ktos jeszcze nosi tipsy? wow, z jakiej wsi jestes?? buahaha:D

Gość vksvsd
Nie można mieć nawet pomalowanych paznokci.

Gość Niedługo mamaaa
Nie mam typowych tipsów, mam tylko żel na swoich paznokciach.

Gość kubusiowamammma
jak ja rodziłam to niby też nie mozna było mieć pomalowanych paznokci a dziewczyny miały pomalowane i nikt nic nie mówił. Podejrzewam ze na tipsy tez by nic nie mówili (chociaz zalezy od szpitala) ale nie poleceam bo przy takim maluszku lepiej mieć krótkie paznokcie (bynajmniej na początku) . Ja miałam swoje takie dłuższe to zaraz na drugi dzień musiałam szybko obciąć bo zdarzało mi się zadrapać synka.

Gość alikia likia
kubusiowa mama-przynajmniej, nie bynajmniej tępa krowo

Gość kubusiowamammma
zostaw te paznokcie ale nie maluj wtedy u nóg czasami. Mówią ze po płytce paznokcia lekarze sa w stanie stwierdzić stan zdrowia pacjentki. A jak stwierdzisz ze ci przeszkadzaja tipsy no to sobie obetniesz.

Gość Niedługo mamaaa
Dzięki Kubusiowa Mamo. Dopytam jeszcze mojego lekarza. No właśnie pytam z uwagi na to, że podobno po paznokciach lekarze wiedzą, że coś jest nie tak. Przy pierwszym synku miałam długie paznokcie i nigdy ich specjalnie nie obcinałam i go nie zadrapałam. Także sama długość paznokcia mi nie przeszkadza. :)

Gość poklppp[
żeby widzieć stan zdrowia pacjentki mają sprzęt a nie obserwują paznokcie. Ja miałam pomalowane u stóp, ale musiałam miec w ostatniej chwili cc i nikt mi nie przyszedł zmywać paznokci...

Gość Niedługo mamaaa
No to może jednak je zostawię, bo kurde naprawdę szkoda mi ich ściągać. Mam je od bardzo dawna i jakoś nie lubię nie pomalowanych paznokci. Zapytam jeszcze dla pewności lekarza.

Gość daruj sobie
przy dziecku i tak chyba wygodniej ci bedzie bez tych sztucznych paznokci?? z tego co ja wiem nie mozna miec ani pomalowanych ani przyklejanych

Gość Niedługo mamaaa
Przy pierwszym synku też miałam (ale do porodu zdjęłam) i nie było mi niewygodnie. Może dlatego, że całe życie mam długie paznokcie. Tzn. nie są to jakieś szpony, są to naturalnie wyglądające żele. :) Nie jakieś łopaty itd.

Gość nnghsdhf
Chodzi o to że po paznokciach w trakcie jakiegokolwiek zabiegu widać jeśli zaczęłyby się pierwsze problemy z krążeniem (sinieją). Dlatego przy wszelkich zabiegach powinno się mieć nie pomalowane paznokcie albo ewentualnie pomalowane tylko lakierem bezbarwnym

Jak się zapytałam przed cesarką mojej gin. czy mam zmyć lakier z paznokci u stóp to bardzo się zdziwiła. Od badania stanu zdrowia są sprzęty a nie obserwacja paznokci pacjentki. Wiem jednak, że niektóre szpitale zabraniają malowania paznokci nie wiem tylko dlaczego, no chyba dla zasady.