Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cwvedfm

Latacie Ryanairem?

Polecane posty

Gość cwvedfm

Jak to jest z tym priorytetowym wejściem na pokład?

Gość no proste to jest
jak dopłacisz, to masz pierwszeństwo wejścia na poklad. Zajmujesz sobie lepsze miejsce, jesteś wpuszczana przed innymi, którzy tej opcji nie wykupili

Gość cwvedfm
A czy jak lecą 2 osoby na 1 rezerwacji to warto wykupować 2x ten priorytet, czy zwykle jedna wykupuje i zajmuje miejsce drugiej? Jak to wygląda w praktyce?

Gość cwvedfm
lot 2,20, ale wolałabym siedziec obok siebie :) Jak odczucia z lou tym przewoźnikeim? Nigdy z nimi nie lecialam, a słyszałam przeróżne opowieści :)

Gość Gahhha hahhha
Ja lecialam tym raz i dziekuje bardzo nigdy wiecej, mam jeszcze szacunek do swojej osoby.......bydleciem nie jestem

Ale to zazwyczaj problemu nie ma, żeby 2 obok siebie złapac - wiadomo żeby nie być na końcu kolejki :P Powiem tak - szału nie ma, ale na krótkich trasach i za tą cenę jest to rozsądne rozwiązanie ;) Mała kobieta siedzi komfortowo, duży mężczyzna może miec już problem ze względu na małą ilość miejsca. Loty zazwyczaj planowe - ja się często spotykałam, że lądowałam raczej wcześniej niż z opóźnieniem.

Gość he he
Niestety kiedy decydujesz się na lot tanimi liniami musisz liczyć się z tym że miejsca nie są numerowane i siadasz tam gdzie jest miejsce. Takie rozwiązania często skutkują tym że ludzie się przepychają żeby jako pierwsi dotrzeć na schody. Z mojego doświadczenia (latam kilka-kilkanaście razy w roku głównie tanimi liniami) nie opłaca się wykup priorytetu. Nigdy nie podróżuje sama i nie zdarzyło mi się jeszcze żebym nie usiadła obok mojego towarzysza podróży. Nie przepycham się ale trzymam rękę na pulsie. Inaczej ma się jednak sytuacja kiedy jesteście spóźnieni i jako ostatni wchodzicie na pokład - jeśli jest duże obłożenie to niestety może nie być 2 miejsc obok siebie. Zależy tez z jakiego lotniska startujecie - jeśli jest to Lotnisko Chopina w Warszawie to polecam ustawić się w kolejce do check in na początku tak żeby wejść do pierwszego autokaru, a w środku stanąć przy drzwiach tak żeby po otwarciu szybkim krokiem podejść do samolotu i po sprawie. Powodzenia i miłego lotu

Gość he he
aha zapomniałam dodać - jeśli chodzi o wrażenia to jest nędznie, na pewno nie pośpisz, non stop zasypują pasażerów nagraniami reklamowymi - morze papieroski, maskotka a może perfumy. Radze zaopatrzyć się w koreczki do uszu ale wydaje mi się że jeśli cena jest promocyjna to warto pocierpieć te 2 godzinki:) Ryanair pod względem atmosfery na pokładzie jest marny