Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hiena KI

Za 5 miesięcy ślub. Ja już snuje plany jak będzie wyglądał ten dzień :P

Polecane posty

Gość hiena KI

Jestem nienormalna :P Za 5 miesięcy ślub. A ja nie mogę się doczekać takich pierdół jak: strojenie klatki schodowej, sprzątanie mieszkania u rodziców i u nas w domu, strojenie auta, fryzjera i makijażystki. Strasznie rajcuje mnie ta myśl. Ogólnie wyobrażam to sobie tak (to moja ulubiona wersja): DZIEŃ PRZED: - idę wieczorem do rodziców pomóc w sprzątaniu. - dmuchamy balony :D - omawiamy jeszcze raz jak jutro to będzie itd itd :) - pomijam sprawy organizacyjne jak tel do restauracji itd- to mnie az tak nie kreci :P DZIEŃ ŚLUBU: - wstaję o 5 rano - biorę ciepłą kąpiel z olejkami itd itd :) - uciekam od jeszcze narzeczonego do rodziców - Przystrajamy z mama klatkę schodową :D - sąsiedzi zagadują, jest wesoło - przystrajamy mieszkanie - o 10.00 - fryzjer - po fryzjerze - makijażystka - wracam do domu i będzie koło 13.00 - Szybko wskakuję w swoją suknię ślubną :) - trzęsę się jak nienormalna, nie mogę usiedzieć na miejscu. - o 14.00 przyjeżdża mój narzeczony - no i reszta wiadomo :) Nie wiem czemu najbardziej cieszą mnie właśnie te przygotowania :) może dlatego, że ja zawsze uwielbiałam jakieś strojenia, robienie czegoś z niczego itd. Dusza artystki ;). Czy wy też tak macie? :)

Gość hiena KI
pewnie zaraz mi napiszecie że lepiej żebym się wyspała itd ;) ale ja znam siebie. Zawsze jak czegoś się nie mogę doczekać to jestem strasznie podniecona i i tak nie mogę spać, albo budzę się po nocach. I wcale nie jestem wtedy niewyspana :). Jak wyjeżdżamy gdzieś to też (UWIELBIAM PODRÓŻE!) jak np. wyjazd był o 5 rano to budziłam się o 2 i już chodziłam wyspana, robiłam kanapki itd :P

Gość Narzeczona89
Hej :) też biorę ślub za 5 miesięcy :) Co prawda nie mogę się doczekać ale najchętniej chciałabym żeby wszystko ktoś za mnie zrobił bo same przygotowania mnie aż tak nie rajcują i to nie o to chodzi że mi się nie chce tylko po prostu jakoś mnie to nie ,,rusza" tak bardzo :) Ja już chciałabym wziąć ślub i mieć męża ;)

Gość SW 1313
Fajnie macie, nie jecie śniadań, obiadów, kolacji, nie myjecie się, nie sracie.

Gość l4
zazwyczaj takie plany biora w leb :)

Gość hiena KI
ja mam tak samo :) z księdzam np głownie rozmawia mój narzeczony.. Ja jakoś tak nie potrafię. Nie lubię załatwiać takich spraw. :P

Gość hiena KI
l4 No domyślam się ;)... Ale fajnie tak sobie poleżeć i powyobrażać :)

Gość hiena KI
aaa i bardzo bym chciala jakas smieszną bramę :)

ja tez tak planowałam, wyobrazałam sobie, mylałam że na wszystko będzie czas. w rezultacie wyszło tak ze w piątek było tyle spraw do zrobieniaze cały dzien gdzies latalismy, a to owoce kupic, ciasta zawiezc, winietki. A wydawało mi się ze my nic nie musimy robic bo wesele mielismy normlanie w restauracji z obsługą ale jednak zawsze znajdzie się cos po co trzeba pojechac, dowiezc. Spac poszłam chyba o 12, dobrze ze mama była w domu to ona wszystko posprzątała. ja wróciłam to jeszcze się wykąpałam. rano wstałam o 8 pojechałysmy z mamą do fryzjera i kosmetyczki. Ojciec z kuzynami dmuchali balony i przybierali dom, nie chcelismy wczesniej bo nie wiedzielsimy czy nie będzie padac i z balonów flaki by się porobiły a to jeszcze gorzej wygląda. Moja ciocia została u nas jeszcze odkurzyła cos tam popoprawiała, do tego mielismy dwójke gosci przyjezdnych. My wróciłysmy o 12 i od razu ubieranie, jeszcze poprawki. Było na wszystko tak malo czasu i tak szybko on leciał ze szok. Ale pózneij juz było super. Zobaczysz ze w dniu ślubu czas leci nieubłagalnie i nie ma czasu na pogaduchy z sąsiadami. Upewnij się że zdąży się spokojnie uczesac i umalowac w te 2,5 godz bo mnie niby zdążyła ale musiałam jeszcze czekac na mamę i dłuzej zeszło. poza tym w suknie ubierz sie juz troszke wczesniej bo to pózniej bedziesz sie ubierac na prędce, a lepiej się nie spieszyc bo wszystko musi byc idealne suknia ułożona, welon. daj sobie troche czasu w zapasie. to takie praktycznie rady. mielismy slub 8 wrzesnia tamtego roku

Gość hiena KI
Ja biorę ślub 7 września ;) Tak ja sobie zdaję sprawę doskonale, że pewnie wszystko będzie wyglądało inaczej, ale to takie fajne sobie powyobrażać :) Nam odpada tyle, że nie będziemy mieć wesela tylko małe przyjęcie na ok 20-29 osób w restauracji w takiej małej salce właśnie przeznaczonej na takie małe przyjęcia. No ale to wcale nie wyklucza w naszym przypadku ciast, tortu itd itd ;). Kapeli wprawdzie nie będzie, ale muzyka puszczona owszem i małe miejsce gdzie będzie mogło sobie potańczyć jakieś 3 pary.

Gość narzeczona356
Ja ślub biore 17 sierpnia i tez juz panikuje jak nienormalna... kiedy zrobic maniciure, o ktorej fryzjer czy suknia bedzie dobrze leżala, ojj milion obaw.. juz nie spie po nocach a co bedzie tydzien przed az strach pomysleć...

Gość hiena KI
ja juz mam terminy w wiekszosci poustalane. Pasemka, tipsy, fryzjer, kosmetyczka ;). W sumie to chyba wszystkie mam ustalone :P

wiem o czym piszecie tez przez to przechodziłam. stralam się tak wszystko rozplanowac żeby miec czas na wszystko, ale i tak zawsze coś wypadanie. np paznokcie robiłam w czwartek , suknie tez przywiozłam w czwartek do domu, owoce itp. no ale w piątek trzeba było odebrac ciasta, jechac do kościola, zawiezc winietki na sale oj dużo rzeczy było.

Gość hiena KI
brrr.. az mnie ciarki przechodza :)

Gość hiena KI
juz liczylam nawet ile tygoni zostalo :P

Gość Narzeczona89
To ja chyba jestem nienormalna :D ;D chociaż może to dlatego, że jakoś nie czuję że to już MÓJ ślub :)

Gość hiena KI
chcialabym zeby to byl juz tylko tydzien do slubu :)

Gość o ja tez z wrzesnia
ja też 7 września o 16,30:) A mnie się wydawało, że wszystko spokojnie się ogarnie i nie będzie z niczym problemu. I na wszystko będzie czas. Wstać zamierzam o 6 wykąpać się, umyć włosy, ogolić, bo ja się nie depiluję i jak ogolę się w przeddzień to już mi odrosną. Więc z rana nóżki i wiadome miejsce maszynką. Gotowa, wykąpana będę czekać na makijażystkę. Jestem z nią umówiona na 10,30 także mnie umaluje do 11,30. Następnie zamierzam zapakować się w samochód i pojechać do kwiaciarni odebrać bukiet, butonierkę i kwiat we włosy. I stamtąd prosto do fryzjera. Na 13. W domu będę tak o 14,30 od razu zacznę się ubierać tak by na godzinę 15,30 być gotowa. O 15,45 przyjedzie pan młody, zrobimy błogosławieństwo i udamy się do kościoła. Spokojnie się wyrobię. Ale na salę to ja zamierzamm wysłać ojca, szwagra, siostrę, bo rąk będę mieć do popomocy wiele. Mamę i drugą siostrę będę mieć przy sobie żeby mi pomagały się ubrać itd, a reszta będzie zawozić ciasta, i pilnować wszystkiego. W przedzień na salę wieczorem zawieziemy kwiaty, skonstrolujemy ustawienie stołów, winietki, i alkohol. Stroić klatki nie zamierzam. Paznokcie zrobię w czwartek lub piątek, włosy ufarbuje gdzieś tydzień wcześniej. Mnie się wydaje, że pomiędzy tym wszystkim co mam zaplanowane będę bardzo się nuudzić

Gość nothing ksdsdskjdkjk
O ja też z września nie za wcześnie na makijaż? Po makijazu jeszcze będziesz jechać po kwiaty i fryzurę też robisz po makijażu? Lepiej makijaż zrobić na samym końcu, przemyśl to jescze ;-)

Gość o ja tez z wrzesnia
Nie ma innej opcji moja wizażystka ma tak zapchany ten dzień, że później nie da rady mi zrobić, bo ma inne klientki. Za późno się obudziłam z rezerwacją terminu. Fryzurę robię po makijażu nie widzę problemu, głowę myję sobie sama więc nic mi się nie zmoczy. A kwiaciarnia jest po drodze. Będzie dobrze:)

Gość o ja tez z wrzesnia
hmm a co do tej biegunki to obawiam się, że serio mogę mieć z tym problem, bo ja tak właśnie reaguje na stresy. Przed wszelkimi egzaminami od rana co 5 minut muszę do kibelka:o ale mam nadzieje, ze ten moj stres inaczej sie objawi, bo w koncu to nic strasznego przede mna. Moze przejdzie łagodnie:P