Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebieska93

dieta przy nadzerkach dwunastnicy

Polecane posty

Gość niebieska93

Witam;) Chcialabym sie dowiedziec czy ktoras z was miala ten problem. Lekarz stwierdzil u mnie liczne nadzerki na dwunastnicy i jakby jeszcze tego bylo malo, helicobacter pylori (+++), zalecil mi diete.Nie jesc nic tlustego, smazonego, slodkiego, chipsow, pikantnego, a ja zastanawiam sie jak z najbialem i kwasnymi lub slodki owocami. Czy nie podraznia one nic?skoro ta kwasne? lub slodkie, a slodkiego mialam nie jesc, czy owocow to sie nie tyczy, a wrecz przeciwnie, powinnam je jesc? Dziekuje:):) A moze macie jakies inne rady i wskazowki??

Gość mami-016
Jaką masz grupę krwi?

Gość niebieska93
Arh+

Gość mami-016
Przy A wyklucz mięso i nabiał też, zwłaszcza mleko, bo kefir i jogurt ewentualnie można. Spróbuj mleka sojowego. Odstawić pomidory (ze względu na helic.) A mówił lekarz o przyjmowaniu probiotyków? Gr.A ma bardzo delikatną wyściółkę żołądka, daltego wskazane są probiotyki. Interesuję się odżywianiem zgodnym z grupą krwi (też mam A:). Jeśli chcesz coś więcej, to pisz na maila: mami-016@gazeta.pl

Gość niebieska93
taka dieta jak napisales/as obowiazuje tylko w moim przypadky choroby?czy ogolnie jest dobra dla ludzi z grupa A? a jak z jajkami?bardzo lubie je jesc, a zwlaszcza zoltka, bo u mnie rowniez latwo o spadek zelaza....i anemie Dziekuje bardzo za Twoja wypowiedz;)

Gość mami-016
Generalnie grupa A jest roślinożerna. Jeżeli nie stosujemy się do odpowiedniego żywienia, to później dotykają nas różne choroby. My szczególnie mamy problemy z tym naszym delikatnym żołądkiem i układem trawiennym. Jadłaś dużo mięsa, smażonego, tłustego? Czy nie czułaś się wtedy bardziej ociężała? Mięso jest dobre dla grupy 0, my ewentualnie drób możemy. Jest tez inna strona medalu, ponieważ nie jemy czerwonego mięsa (tzn. nie powinnyśmy), to mogą być historie z anemią. Trzeba szukać żelaza w innych produktach np. fasolach albo suplementować. To temat rzeka, daltego jak chcesz, to pisz na maila, prześlę Ci jakieś materiały. Pozdrawiam

Gość mami-016
jajka można w niewielkiej ilości (do 3 na tydzień), ale masz je np. w makaronach, ciastach. Zależy co i ile jesz.