Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fghjkm,lk

Do mam dwulatków

Polecane posty

Gość fghjkm,lk

Moja córka ma 2,5 roku i w ogóle nie przybiera na wadze. Waży niecałe 10,5 kg. Pediatra nie widzi problemu. Dziecko ma różne fazy jedzenie i niejedzenia. Czasem ma ochotę i zje więcej, czasem mniej. Przykładowy jadłospis: Śniadanie- jajko gotowane lub jajecznica na masełku, kawałek chleba, owoc, herbata bardzo słaba lub woda z sokiem Przekąska Obiad np. makaron ze szpinakiem, kotlet smażony bez tłuszczu Deser- jogurt lub jakieś słodycze najczęściej jest to lizak lub lody które robię z owoców świeżych kolacja- parówka, kromka chleba lub płatki z mlekiem krowim Mała lubi kefir, maślankę i inne mleczne rzeczy typu jogurty, twarów Dodam, że jajka i mleko są naturalne bez żadnych sterydów i konserwantów. Jajka od naszych kur a mleko od krowy pasącej się wolno- chociaż nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Dziecko w miedzyczasie je jakieś ciasteczka, groszek ptysiowy, jakieś owoce, przekąski, bułeczki - większośc nasz wyrób domowy Czy Wasze dzieci też miały taki przestój w przybieraniu na wadze? Córka jest bardzo energiczna, rozwija się bardzo dobrze, zna wierszyki, piosenki, więc nie ma zaburzeń psychologicznych. Rok temu miała robione badania w związku z tym, że tak słabo przybierała i było w porządku i krew i mocz. Jak było u Was? Trochę się martwię i nie wiem czy powinnam nalegać na dokładne badania czy panikuję?