Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LaaDescarada

czy lekarz moze stwierdzic badaniem krwi ze kobieta byla w ciazy?

Polecane posty

chodzi o to czy po poronieniu mozna stwierdzic badaniem krwi ze bylo sie w ciazy? i czy to badanie jest wiarygodne? biore tabletki antykoncepcyjne ale zdarzylo mi sie zapomniec. ostatnio miesiaczka spoznila mi sie o 3-4 dni co wczesniej mi sie nie przytrafialo szczegolnie ze biore te tabsy. powinnam dostac w poniedzialek a dostalam w piatek, z tym ze 10 razy mocniejsza niz kiedykolwiek i do tego nagle z wielkim bolem. wzielam wtedy srodki przeciwbolowe ale bol ustapil dopiero po 5 godzinach!!! nastepnego dnia bylo wszystko ok, krwawienie normalne, zero bolu, lecz kolejnego dnia rano zlapal mnie silny skurcz w podbrzuszu, poszlam do toalety i wylecialy mi 2 skrzepy, jeden dosc duzy a drugi mniejszy, w tym mniejszym zauwazylam cos dziwnego wiec wyjelam go z muszli, i wtedy zobaczylam...tak jakby zarodek, tzn. jakies biale cos z ogonkiem z tylu, no poprostu wygladalo jak zarodek! przypatrzylam sie temu dokladnie i nie wiem dlaczego ale spowrotem wyrzucilam to muszli i splukalam.bol ustapil, tylko krwawienie bylo silniejsze i intensywniejsze.poszlam pod prysznic sie umyc i zobaczylam dziwny sluz. kilka godzin pozniej pojechalam do szpitala, tam doktor mnie zbadal i powiedzial ze nie trzeba nic czyscic i spytal mnie skad wiem ze to poronienie bylo.opowiedzialam mu wszystko i powiedzial ze trzeba zrobic badania krwi i one wykaza na podstawie jakis tam hormonow czy to ciaza . okazalo sie ze wynik byl negatywny czyli ze wogole nie bylam w ciazy. czy moge wierzyc takiemu badaniu w 100% ?? czy moglo cos wplynac na mylny wynik badania? jesli to nie ciaza i wszystko jest w porzadku z moja macica to co to moglo byc ? prosze jesi ktos cos wie to pomozcie bo juz nie wiem co mam myslec, caly czas mam ten zarodek przed oczami i jestem pewna ze to bylo to ale te badania mowia co innego.

W czasie zaplodniena kobieta wydziela hormony nie powiem Ci jakie ,bo nie pamietam,ale nawet po poronieniu sa one jeszcze we krwi wiec sie nie martw sie bylas w ciazy

Musisz isc do ginekologa i opowiedziec nie wiem co to moglo byc.Ciaza to nie byla na pewno o to sie nie martw idz do ginekologa ja nie mialam czegos takiego nie pomoge tobie.

Gość beta hcg
to hormon wydzielany PO zagnieżdżeniu zarodka, po poronieniu spada, ale nie od razu, ale róznie u każdej kobiety, ważne kiedy po krwawieniu zrobiłaś badanie, nie martw się nawet jeżeli to było poronienie, to nie musi to oznaczać żadnych nieprawidłowości i nastepnym razem nie musi do niego dojśc, zwłaszcza, że rałs nieregularnie antyki - TEGO NIE WOLNO ROBIĆ!

bylam wlasnie wtedy u ginekolog w szpitalu i ona mnie zbadala macice wziernikiem, usg, i potem krew ale z tych badan nie wyszlo nic i powiedziala mi ze to bylo silniejsze krwawienie z zakrzepami ale nic wiecej i nie wiem do dzis co to moglo byc.zawsze mialam skrzepy podczas okresu ale nie takie cos, nie takiego duzego jednego i za tym jednym to biale "cos". zastanawia mnie to czy na te badania moglo cos wplynac ze te hormony jakos przytloczylo czy co.patrzylam na zdjecia zarodka w internecie i to tak wygladalo dokladnie jak to co ze mnie wylecialo no ale te badania... nie wiem juz sama, nie da mi to spokoju chyba dopoki normalnie nie zajde w ciaze i nie urodze zdrowego dziecka...dziekuje za odp :)

to sie stalo o 7 rano a badanie ok 14 zrobilam... dlateog nie wiem, czy to mozliwe ze ten hormon tak szybko wyszedl.. moj chlopak tez widzial to co wylecialo i powiedzial ze tez dalby sobie leb uciac ze to bylo to.

a czy jest mozliwe to ze do poronienia doszlo w piatek podczas tego silnego bolu ktory wtedy wystapil a ten zarodek jakos sie utrzymal i dopiero w niedziele wypadl ??