Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bejbiii____blues

CIAZA PO 40 KTO ZE MNA? CO TO JEST?

Polecane posty

Gość bejbiii____blues

JESZCZE TAK BEZNADZIEJNEGO TEMATU NIE WIDZIALAM! JAK TO MOZLIWE, ZEBY PROPAGOWAC TAKI STYL ZYCIA JAK RODZENIE DZIECI W TAK POZNYM WIEKU? JUZ W OGOLE DZIWI MNIE DECYZJA PEWNEJ FORUMOWICZKI STAMTAD KTORA MA 37 LAT I CHLOPA 50 LAT I PLANUJE Z NIM DZIECKO. LUDZKA WYOBRAZNIA NIE ZNA GRANIC! W ZYCIU ROZNIE MOZE ULOZYC SIE ALE CO KIERUJE TAKA KOBIETA ZEBY ZWIAZAC SIE Z TAK STARSZYM FACETEM I RODZIC MU DZIECKO? GDZIE JEST GRANICA DOBREGO SMAKU BO WIDZE LUDZKIE SLABOSCI TAKIE JAK ZAWISC I ZAZDROSC WOBEC MLODSZYCH KOBIET KTORE RODZA. A JUZ SPRAWA ROZNYCH CHOROB GENETYCZNYCH TO O TYM ZAPOMINA SIE. GDZIE LUDZKI ROZSADEK? TEPI SIE MLODE BO CHCA BYC MATKAMI TYLKO DLACZEGO TE STARSZE W TAKI SPOSOB TRAKTUJA MLODE? NIE WIEM JAK WY ALE WIDAC ZE TE STARSZE EWIDENTNIE ZAZDROSZA MLODSZYM! NIE MAM NA MYSLI MATEK- GOWNIARY PO 17 LAT CO MAJA ALE NAJWIECEJ ZLOSLIWOSCI JEST OD TYCH STARSZYCH MATEK. POUCZAJA MLODE A SAME LEPSZE NIE SA. POUCZAJA CO DO WIEKU A SAME RYZYKUJA CIAZA PO 40. CHAMSTWO!

Gość Kim Ty jesteś
żeby ludzi oceniać? Swoją d*** się interesuj i będzie ok.

Gość michalina512
ja w ogole nie czytam tych starych dewot i jest ok. tez czytalam ten watek ale po co mam cokolwiek tam pisac jak widac ze sa to niedowartosciowane kobiety. najczesciej tak jest, ze te starsze zwracaja uwage mlodszym, a wcale lepiej nie zachowuja sie. gowno jak smierdzi, to sie omija i ja tak zawsze robie :-)

Gość jgjhguhfuhf
A mnie juz to tak nie szokuje, pracuje za granica I co dzien mam wglad do paszportow, akurat teraz tu wakacje, takze rodzicow z dziecmi mnostwo, najwiecej zucilo mi sie w oczy babek rocznik mojej mamy 64/65 z 2, 3 latkami, tatus zazwyczaj kolo 50...podziwiam skad ci rodzice czerpia sily, moja mama po kilku godzinach z moja 2 latka wymieka..byc moze dostaja powera..nie widzialam ani jednego chorego dziecka, ae szkowalo kiedy slyszalam 10 latke mowiaca mamo do siwej typowej babci w okularach...

Gość doooooooo iaww
A nie przyszlo wam do tych pustych mozgow ze nie ktore kobiety staraja sie latami o dziecko i udaje sie pi 40tce????

ale w tym watku kobiety swiadomie decyduja sie na pozne macerzynstwo, a to jest roznica. w ich wypadku nie ma mowy o macierzynstwie z problemami. podchodza do tego czysto-snobistycznie. czytalam iles stron o nich. dosyc plytkie dziewoje.

Gość yyyyyyyuuuu
muminko91..nie odpuszczasz...ha,ha,ha..a one mają cię głęboko w poważaniu..i bardzo dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

rzeczywiscie baaardzo przestraszylam sie :D no pewnie ze to ja, bo mam milion tysiecy kont na kafeterii i pewnie nie odchodze od kompa ;P widac, ze nie tylko ja mam takie zdanie o tych starszych paniach z topiku po 40. ale co mnie to;) najwyzej urodza chore dziecko albo ciaza bedzie zagrozona, ale to nie moj problem i nie moje zycie.

Gość allle jaja!
Przecież każdy decyduje sam o swoim życiu. Czy też tak bardzo bulwersuje Was narkomania czy alkoholizm wśród ludzi? Bo przecież to nie jest normalne, żeby samemu skazywać się na zagładę. Jeżeli kobieta chce dziecka i będzie je kochać i jest w stanie je utrzymać to czemu nie?

pozwolisz, autorko, że cię zacytuję: "LUDZKA WYOBRAZNIA NIE ZNA GRANIC" Nie zgadzam się, bo twoja wyobraźnia ma swoje granice i to bardzo wąskie. :D Przyjmnij z pokorą, ze pewnych rzeczy twoj umysł nie jest w stanie ogarnąc i pogódź się z tym.

ja nie mam ponad 40 lat, ale jak pomysle, zeby w mojej obecnosci bylby poruszony jakis temat o dziecku, to zwyczajnie kogos bym wysmiala. nie chodzi o ograniczone horyzonty, ale ryzyko jakie niesie pozne macierzynstwo. po tym topiku widac, ze jedna ma dziecko kaleke, dwie poronily. z sufitu nie biora sie takie rzeczy. u mnie w rodzinie wujek z ciotka rodzicami zostal grubo po 40. 3 dzieci skonczyla szkole specjalna, jedno z nich bierze jakies leki od psychiatry, a 4 dziewczynka uczy sie w normalnej szkole tzn robi zawodowke fryzjerska. matka po porodach zbzikowala i to jest fakt autentyczny, bo tez sie leczy u psychiatry. i w tym przypadku bylo jasno powiedziane, ze to przez pozne macierzynstwo i tacierzynstwo dzieci sa chore.

Gość yyyyyyyyyyyyy
Michalino, MUMINKO..CZY JAKI CI TAM ... TY JESTEŚ CHORA..I TO BARDZO ..LECZ SIĘ.. ale może na nogi , bo na głowę , to już chyba za późno.. Jesteś durną , niedouczoną i zawistną istotą...

Gość wifigdansk
nie rozumiem autorko co ci przeszkadzają ludzie którzy w pozniejszym wieku decydują się na macierzynstwo bo ile moge zrozumiec wymądrzanie się czyjes i pouczanie i to moze się nie podobac-OK ale jesli ktos sie decyduje na dziecko to jest to jego decyzja i jego prawo i nie ma znaczenia wiek ( a gdzie wg.ciebie jest ta granica-kiedy można a kiedy juz nie?) - ja tam jestem zdania -jesli prawo czegos nie zabrania to na to pozwala wiec moze swoje pretensje skieruj do parlamentu? niech uchwalą nowa ustawę ze rodzicami mozna zostac do tego i tego wieku a pozniej juz to zabronione. haha.

Gość profesorkaa
A ja myślę, że autorka i wszystkie osoby, które ją popierają są po prostu najzwyczajniej w świecie zazdrosne - ta zazdrość aż wylewa się z ich postów. Bo ktoś może zajść w ciążę, urodzić dziecko i jeszcze ma je z czego utrzymać, a to wg nich już za wiele jak na jedną osobę. Kiedyś moja koleżanka psycholog powiedziała mi, że naród polski bardzo lubi narzekać, ciągle jest niezadowolony i tego przykładem jest autorka i jej poplecznicy. A zawiść nie jest im obca. Więcej optymizmu autorki, a twoje życie na pewno będzie lżejsze :-)

Gość bzdecie
Co sie tak napalilas na krytykowanie ciazy po 40? O co ci tak naprawde chodzi? Zajmuj sie soba kobieto!

Gość bzdecie
Ty sie lecz bo masz chora obsesje!

Gość fruma
Ja ci tak smierdzi watek to po co go czytasz? Zastanow sie!

Gość a skąd pomysł
jak czytam to o czym piszecie, to już nawet się tak nie dziwię tej kobiecie co trzymała trójke dzieci w zamrażarce. Jakby urodziła w okolicach 40-stki to by ją prowincja wyszydziła, wyśmiała a może nawet ukamienowała. eh ludzie

Gość CIEZAROWKA31
moja kuzynka ma 39 lat urodzila w styczniu chlopca jednego juz ma 16-letniego:Pa tutaj suprise sie przytrafila i co miala zamrozic albo zakopac bo ma 39 lat??????

Gość ale prowincja
Mieszkam w UK i tu ciaze pod czterdzieske sa normalna sparwa, ale trzeba byc durnota zeby pisac takie watki. ja mam 30 lat i kolejne dziecko chce miec pod 40 a moj facet nie jest wcale mlodszy. autorka to chyba z zabitej dechami wsi i nie wie co sie na swiecie dzieje

Gość matyldka85
Hej,ludzie skad wyscie sie wzieli?Mieszkam w USA i tutaj rzadko kto ma dzieci przed trzydziestka.Przewaznie po trzydziestce ma sie dzieci.Po czterdziestce tez jest to calkowicie normalne,nikt sie nie dziwi jak wy.Matko jedyna w Polsce to nadal jakis ciemnogrod i najgorsze jest to,ze mlode dziewczyny takie ciotkowate opienie maja.

Dlaczego w Polsce króluje takie średniowiecze? Wszak na zachodzie ciąża w wieku 40 lat to normalna sprawa, nikt się do nikogo nie wtrąca, ludzie podchodzą do tego na cywilizowanym poziomie. Jedynie w Polsce robi się z tego wielkie halo. Autorko, jesteś jak stara baba ze wsi - ograniczona totalnie, pełna jadu i zawiści. Ile masz lat, bo z tego co napisałaś wynika, że 14-16. Przestań włazić ludziom w życie.

Gość ampardka
Nie rozumiem co się tak czepiacie od 2 dni tych 40-letnich matek ? Chyba faktycznie macie jakieś ograniczone horyzonty, albo same jesteście gówniarami, dla których 40 letnia kobieta to staruszka. Ogarnijcie się, poobserwujcie trochę świat, to zauważycie, że teraz wiek rodzenia dzieci jest coraz późniejszy, a te, co rodzą strasznie wcześnie, to raczej sa godne politowania, że będąc małoletnim własne dzieci już muszą niańczyć. Nie wiem, dlaczego na tym forum tak propagujecie rodzenie dzieci wśród małolatów ? Małolaty i 20-stki do książek i na studia, a nie do pieluch !

Gość ampardka
I tak samo jak ktoś wyśmieje 40 letnią kobietę od staruch czy dewot, to ja mogę wyśmiać 20 latkę od obsikanej gówniary, co mleko ma pod nosem, a za seks się bierze. I zaznaczam, że nie mam lat 40 tylko 33.

Gość do ampardka...
"Nie rozumiem co się tak czepiacie od 2 dni tych 40-letnich matek ?" Na forum odnosnie ciazy po 40 znalazly sie takie nawiedzone typu: muminka91 michalina512 belkotka lniana Te wredne ograniczone wiejskie baby (absolutnie nie mam nic przeciwko normalnej wiejskiej kobiecie) tak dowalily sie do kobiet po 40,ze postanowily one stworzyc swoje prywatne forum na FB, dlatego te zawistne zmije nie maja za duzo do czytania i stwarzaja nowe tematy.Niestety nie wyszlo im, bo duzo ludzi jest wyrozumialych i tolerancyjnych.

tak masz racje:) zalozylam jeszcze na wizazu, rr i innych forach prywatne topiki, o tych babach po 40, bo nie mam co robic:) co nawet tutaj przylazlas dewoto z topki o 40, zeby obsmarowac mnie bez dowodow? masz moj adres kompa ze wiesz kiedy pisze? nie! to zajmij sie wychowaniem dzieci i rodzeniem dzieci, bo tylko to dobrze ci w zyciu wychodzi. a ja tam juz nie pisze, bo dla mnie sa to za ograniczone baby i tyle. cos jeszcze chcesz dodac? dzieci w domuci nie placza ze nie masz co robic tylko piszesz w tych tematach, gdzie ja jestem? i kto tutaj jest wariatka :)

ale jeszcze nikt tak mnie nie sledzil...no az jestem happy, ze tak mnie lubisz, ze wszedzie za mna idziesz :D

poza tym ja jeszcze dodam, ze te z topiku po 40 zakladaja nowe konta albo pisza jako pomaranczowki w topikach, gdzie jestem ja. tylko bardzo ciekawe, ze caly czas pisze ta sama osoba, bo pisze ciagle o tym samym tylko nicki zmienia :D stara baba, a w takie gierki sie bawi...:D

Gość Campunella
Matka zostalam w wieku 28 lat i powiem wam ze jak zaprowadzam dziecko do przedszkola ( najmlodsza drupa) to przy innych matkach czuje sie staro wszak sa strasze babki odemnie ale to ich juz kolejne dziecko a nie pierwsze. Jedna matka wyglada tak staro ze nie wiem czy to babcia czy mama.