Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gozdzikowa__

prezent slubny w uk

Polecane posty

Gość gozdzikowa__

hej, moze ktos podsunie mi pomysl co mam kupic jako prezent slubny w uk. jest to takie typowe angielskie wesele- za jedzenie i drinki placi kazdy osobno, wiec wiem ze wiekszosc pewnie przyniesie jakies kartki i tyle. Ale ja tej kolezance duzo zawdzieczam i chcialabym dac im cos na pamiatke. Pieniadze i vouchery odpadaja na starcie, bo wolalabym jednak jakis prezent... jakies sugestie??? bede bardzo wdzieczna (aaa dodam ze ona jest Polka a on Szkotem- jesli to ma jakies znaczenie).

Gość 6786789789789789
taaa z pewnoscia :D

Gość Taka soobie jeedna
Szczerze mowiac to ja zastanawam sie nad daniem pieniedzy w kopercie. Tylko ne wiem ile. Niby w anglii duzo nie daja ale znowu slyszy sie ze mlodzi chca jak najiecej kasy uzbierac i spraszaja kogo popadnie(na wwieczor tylko) no i drinki trzeba samemu kupowac i jedzena tez nie bedzie... A ubierasz ten sam stroj na slub i potem na wieczorna zabawe?

Jeszcze nie bylam na slubie na ktorym trzeba sobie zaplacic za jedzenie a troche sie juz nachodzilam. Naprawde zero klasy zeby gosciom nie oplacic chociazby jakiegos bufetu. A ma prezent wtedy cos bardzo skromnego tak jak Sam slub skromny..

Gość kkaassiccaa
jakis fajny komplet poscieli albo recznikow ...

Gość bez aliasu
Jesli na prawde jej tak duzo zawdzieczasz, to kup srebrny lub posrebrzany komplet solniczke i pieprzniczke zeby im cos po tym weselu zostalo. Niby taki maly prezent, a cenny.

Gość doska11111
z tego co słyszałam,to jeżeli bufet trzeba sobie samemu opłacić to w prezencie daje się max 50f.Nie wiem jak to wygląda w praktyce...

Gość bssdaaaaa
My niedawno bylismy na slubie i dalismy mlodej parze 100 dolarow, bo jechali w podroz poslubna do USA. Niedlugo ide na slub, ale tylko na drinki do kolezanki z pracy, wiec zamierzam jej dac 50 funtow. Moja kolezanka dala 200 funtow gdy jej dobra przyjaciolka wychodzila za maz, ale to jest juz duzo jak na Brytyjczykow, one przyjaznily sie od czasow studiow, mieszkaly razem przez 6 lat, wiec byly bardzo blisko. Jesli chcesz kupic prezent to moze cos z bizuterii tak do 100 funtow? Zalezy tez ile mozesz wydac.

Gość gozdzikowa__
dziekuje za wszystkie odpowiedzi i sugestie:) ja tez nigdy nie bylam na weselu gdzie kazdy placi za siebie i to dla mnie spora nowosc. Ale jako ze panna mloda pomogla mi kiedys na starcie w uk nie chcac za to zadnych pieniedzy, czuje sie zobowiazana aby dac im cos wiecej niz jakis voucher do argosa czy 20funtow. Tym bardziej ze dziewczyna jest naprawde fajna i napewno nie robi takiego slubu z wyrachowania i "zeby jak najtaniej". Bizuteria odpada, bo to przeciez ma byc prezent dla dwojga, a faceta prawie nie znam i nie wiem czy gustuje w swiecidelkach;) mam jeszcze 3 tygodnie, wiec wszelkie pomysly mile widziane. Aha, no i nie bardzo moge dac im cos na wyposazenie domu, bo wyprowadzaja sie do szwajcarii za 3 miesiace.

Gość moze postaram sie pomoc
To moze jakis "experience gift" skoro sie przeprowadzaja? Poszperaj w internecie, jest duzo fajnych pomyslow, np tutaj: http://www.virginexperiencedays.co.uk/for-two?OVMTC=Broad&site=&creative=9607571001&OVKEY=%2Bgift%20%2Bcouple&adpos=1t1&gclid=CIur6s_uwLYCFWHHtAod2nIAFQ albo tutaj: http://www.giftideasfortwo.com/?gclid=CO_pobPvwLYCFWTMtAodWUoAoA Sa tez firmy, ktore pisza ksiazki na zlecenie, mozesz zaplacic i napisza ksiazke o Twoich znajomych, musisz tylko podac kilka szczegolow, wydaje mi sie, ze to tez fajny pomysl, nie jestem tylko pewna jak dlugo to zajmuje: http://bookbyyou.com/