Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaputkataa

iNFEKCJA INTYMNA ?????????????????????????????

Polecane posty

Gość kaputkataa

od jkiegos czasu mam zolta wydzieline z pochwy, do tego jak mamy z partnerem przerwe dluzsza w seksie odczuwam pieczenie w czasie i po stosunku, podejrzewam u siebie infekcje bakteryjna, ginekolog dop za 2 mies czy lekarz pierwszego kontaktu moze mi cos wypisac???

Gość kaputkataa
up

Gość niewiedzaca heh
jak pojdziesz i poprosisz to tak, sama chodze czasem do rodzinnego jak do gina kolejka.. Ale ja wiem o co poprosic a ty wiesz?

Gość kaputkataa
ja opisze onjawy i poprosze o doustne tabsy na infekcje bakteryjne i globulki dopochwowe... mam nadzieje ze to wystarczy

Gość niewiedzaca heh
wiesz, generalnie rodzinny lekarz nie jest ginekologiem i nie musi wiedziec co ci przepisac. Moja nie orientowala sie jakie sa dawki leku ktory chce ani ile sztuk jest w pudelku. Zawsze mowie jej co dostalam od gina i taka wypisuje recepte. Ale i tak bym poszla na twoim miejscu, pewnie da ci cos przeciwgrzybiczego np popularny clotrimazol dopochwowo (tanie) lub gynazol (drogie) i cos doustnego np nystatyne.

Gość kaputkataa
na razie bylam tylko w aptece i pani polecila mi lactovaginal, jestem po 10 juz i vagical przejde sie i zobaczymy, nie mam objawow typu swedzenie czy pieczenie dopiero po stosunku...

Każdy lekarz, również rodzinny, ma w szufladce biurka taką mądrą książkę, gdzie ma wykaz wszystkich sprzedawanych w PL lekach z cenami, refundacją, dawkowaniem i wielkością opakowań ! Poza tym możesz sobie kupić bez Rp. globulki propolisowe - są naprawdę skuteczne na bakterie i grzyby, a także nie zaburzają naturalnej flory bakteryjnej. Kosztują nieco ponad 10zł i nie trzeba ich codziennie używać - możesz co drugi dzień lub noc. Są też dobre jako zapobieganie infekcji np. po wizycie na basenie lub w saunie.

Gość kaputkataa
dzieki za info, jestem juz po propolisowych zuzylam wszytskie i zolte uplawy byy nadal, potem byl clotriazolum, lactovaginal a potem vagical nic z tych rzeczy nie pomoglo pewnie jakas silniejsza infekcja dlatego ide do lekarza

Gość bananowy kroliczek :-)
czyli jakas powazniejsza sie przyplatala, zrob sobie posiew!!

Gość mziba
mnie lekarz rodzinny wypisał raz receptę. myślę, że żaden nie powinien mieć z tym problemu. a lactovaginal lepiej stosować po leczeniu, żeby uzupełnił florę bakteryjną.

Gość kaputkataa
dzieki! :-)