Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HELPHELPHELP

jak zalatwic cesarke na zyczenie

Polecane posty

Gość HELPHELPHELP

Witam,Jestem w trzecim trymestrze i moj stan zdrowia fizycznego oraz polozenie dziecka nie obligują mnie do cesarskiego cięcia.Niestety duzo gorzej jest z psychika-panicznie boje sie porodu do tego stopnia,że budzę się w nocy zlana potem. Nie ukrywam,ze chcę rodzić cesarskim cięciem i może wiele kobiet to zneguje,ale prosze o nieodwolywanie się do mojego sumienia a pomoc-co mogę zrobić,aby uzyskac zaswiadczenie do cc w szpitalu publicznym tak,aby nie zostalo ono podważone? Czy np. jesli okulista wystawi mi zaświadczenie o złym stanie wzroku to ginekolog może je podważyć i wezwać kogoś,zeby to sprawdził? Na cesarkę w prywatnej klinice nie mam pieniędzy...

Gość ghghghghghg
gin nie bawi się w takie rzeczy, jak masz znajomego okuliste to ci napisze co trzeba, ja miałam cc, a oczy mam zdrowe:D

Gość HELPHELPHELP
Uff chociaz jedna normalna,ktora nie potępia i nie ocenia a odpowiada. Ginekolog w szpitalu,w ktorym rodze nie moze zawolac innego na konsultacje,zeby byc pewnym,ze mam jakąś wadę?Boje sie,ze wyjdzie,ze jestem zdrowa a na zaswiadczeniu choróbsko i mi nie zrobią cc

Gość HELPHELPHELP
wiem,ze jest jeszcze tokofobia czyli psychiczny strach przed porodem,ale nie wszedzie to respektuja-czasem uznają taką kobiete za histeryczke. Takie zaswiadczenie od psychiatry moglabym bez problemu zalatwic,z okulistą jest troche wiekszy klopot. Zostalo mi 6 tygodni

Gość ghghghghghg
jak masz zasw. nikt się już w to nie bawi

W szpitalu nie mają prawa zanegować skierowania na cc od psychiatry. Jeśli tylko taki tekst usłyszysz to z miejsca kłóć się o swoje, bo to nie jest zgodne z prawem. Wiem, ze do planowanych cc ze względu na różne problemy zdrowotne potrafią zrobić cyrk i zwoływać lekarzy specjalistów, którzy podważają skierowania na cc (choć to i tak rzadkość), ale nie mają prawa tego zrobić jeśli idzie o zdrowie psychiczne.

Gość HELPHELPHELP
DZIEKUJE CI!!!!

Gość cesarka to patologia i
wynaturzenie,nie po to kobiety sa tak zbudowane zeby cesarke sobie fundowac jelopie bezmozgi! Poczytaj co ona niesie ze soba

Gość cesarka to patologia i
wynaturzenie,nie po to kobiety sa tak zbudowane zeby cesarke sobie fundowac jelopie bezmozgi! Poczytaj co ona niesie ze soba

Gość gxddyhbbb633578
Ja jestem ze szczecina i moja koleżanka załatwiła sobie papierek od okulisty że nie może rodzić naturalnie bo może odkleic się jej siatkówka. Lekarz poprosił o konsultacje okulistyczna w szpitalu na oddziale i po badaniu okulista puknal ja w czoło mówiąc cesarki nie będzie także panika była wielka ostatecznie cesarskie cięcie zrobiono jej z powodu dużej wagi dziecka powyżej 4kg

no własnie dlatego jak się ma zdrowe oczy, to lepiej załatwić od psychiatry... najciężej jest podważyć zaświadczenie od psychiatry no i z reszta szpital nawet nie ma do tego prawa.

Gość chamstwo
Wg mnie obrażanie kobiet,ktore decydują się na cc jest poniżej jakiegokolwiek poziomu-każda kobieta powinna mieć wybór-chorym jest to,że mozna zrobić cc w prywatnej klinice płacąc 1800zł,a jeśli kobiety na to nie stać to musi rodzić naturalnie lub kombinować.Nie każdy ma zasobną kieszen. Poza tym to,ze autorka jest śwadoma swojej decyzi,bo nie jest mentalnie gotowa by zmierzyć się z porodem sn to nie znaczy,że bedzie wyrodną matką lub jest bezmózgiem. Poza tym swoje opinie "Cesarka to patologia i" zostaw dla siebie-w Usa 50%porodow przeprowadza się cesarskim,Włochy,Niemcy,Szwecja-wymieniac mozna ciagle.U nas poprostu NFZ-u na to nie stac,wiec zamyka sie kobiecie droge wyboru zaslaniajac sie,ze to jest bardzo zle dla dziecka. Za to dla kobiety wspanialym jest rutynowo naciąć ją,zeby szybciej przebiegal porod i kazanie parcia na chama a potem stanie w dlugich kolejkach czekajac na plastyke pochwy. Ja urodzilam cc swiadoma tego,ze i w ten i w ten sposob moge urodzic zdrowie,piekne dziecko a unikne wielu powikłan zwiazanych z porodem sn.Dzisiaj moj synek ma 4lata jest zdrowy i sliczny a zaplacic swoje za papierki do dokumentow niestety musialam

Gość załatwiaj jak masz punkt zacze
pienia, a ja miałam 2 cc i kazde załatwione, dzieci 10 i 8 lat zjabiscie dobrze się maja, nawet ksiazeczka rumowska prawie czysta:D