Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość guaua

Jak to jest z tym routerem?

Polecane posty

Gość guaua

Jutro wybieram się do TP , ale po szperaniu w necie troche zaczynam się zastanawiać nad podpisaniem umowy :( Internet (modem) mam z telefonem w TP i muszę go zdać żeby dostać router . Poradźcie coś :(

Gość guaua
no proszę nikt mi nie odpowie ? nie wiem co mam robić, a napewno są tu tacy co mają routery

TP juz nie ma, orange przklęte przejeło TP. same problemy z tym, podwójne rachunki... ostatnio dostałam rachunek za grudzień!!! patologia, gdy było TP to nie było problemów. teraz jak tam nie zadzwnisz do nich z mordą to "znika" połaczenie, no kurwa

Gość guaua
Multimedia sorry

Gość guaua
Ja mam orange , wykupiłam na m-c pakiet internetowy za 10 zł , zaczęłam pobierać z fona skype zżarło mi 100 zł a pobrało połowę!

Gość guaua
dlatego myslałam o routerze, zeby się łączyć przez wi fi

Gość fhguypo
Co ty z tym routerem??? Chcesz podpisać umowę z MM, czy z TP w końcu, zdecyduj się? W MM dają nawet 30 MB dla nowych klientów, więc warto. Zresztą, mam neta 12 MB, a w nocy 20 MB i nie mam na co narzekać. Router to koszt 50 zł, więc co ci tak na tym routerze zależy???

Gość guaua
W Multimedia mam tel stacjonarny i modem (wczesniej to było TP) dlatego mi sie pomyliło.

Gość guaua
Chcąc router muszę zdać modem, boje się , że podłaczenie routera zwolni komputer, a i tak mam słaby 1 MB/s. Płacę z telefonem 50 zł na m-c Umowe mam już 3 lata, a że nie zdążyłam na koniec umowy to nadal jadę na takim łączu.

Gość fhguypo
Multimedia nigdy nie była TP ani odwrotnie. Multimedia zawsze nazywała się Multimedia. To Orange przejął TP, jak ktoś mądrze napisał. To że masz modem w MM to nic nie znaczy, po prostu nie dadzą ci nowego, jak założą neta, a być może i dostaniesz router w prezencie. Musisz sprawdzić, co oni tam oferują. Jak już masz telefon (i TV) w MM to za 49 zł możesz mieć właśnie 12 MB. Niestety, stałym klientom nie dają więcej... To jest stałe łącze, nielimitowane i o każdej porze ta sama prędkość i nawet nie ma się co zastanawiać. Internet bezprzewodowy, który oferują operatorzy sieci komórkowych, to najgorsze gówno ze wszystkich możliwych.

Gość fhguypo
Nie rozumiem - masz w MM telefon z modemem i jak chcesz od nich dostać router, to musisz im oddać modem??? Router nie zwalnia komputera! Kto ci takich bzdur naopowiadał? Ty masz obecnie internet bezprzewodowy w MM?

Gość guaua
Tak powiedzieli przez telefon i wtedy bym dostała modem razem routerem za 30 zł + 8 zł płatne na m-c za ten router. Mam stałe łącze i telefon też stacjonarny od nich. O spowolnieniu i problemach wyczytałam w necie dlatego to pytanie. Chyba, że coś źle zrozumiałam:o

Gość fhguypo
8 zł miesięcznie za router, to wychodzi po roku 96 zł. Za 50 zł kupisz nowy... a umowa pewnie na 2 lata? Router to może jedynie spowolnić przesył danych, lecz nawet o to bym się nie martwił. Komputera na pewno nie spowalnia.