Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ela24Jehudija

byłam dziś w Auschwitz. To moja tożsamość. dziękuje wszystkim za pamięć

Polecane posty

Gość aniołbłądzi
malaczarna cos tam

oczywiście że o tym pamiętam też jestem Polka. I Polacy którzy tam zginęli zasługują na taki sam akt pamięci jak Żydzi

Gość Ahurramazdra
Do autorki-masz kretyński nick.Mam nadzieje,że o tym wiesz.Trudno powiedzieć jaki zamysł towarzyszył jego stworzeniu ale wg mnie powinnaś go zmienić.Zakładanie takiego tematu pod pseudonimem zawierającym niemiecki rzeczownik służący na określenie danej narodowości-nacechowany pejoratywnym ładunkiem przez oprawców i sprawców holokaustu to twój jakiś osobisty eksperyment.Chcesz poprzez to napisać,że inaczej się określić nie umiesz?Chcesz zasugerować,że Ci tu źle a swe pochodzenie za sprawą innych traktujesz jako jakieś piętno? To troszkę żałosne...wiesz?

Gość aniołbłądzi
w oswięcimiu mordowano Polaków i Rosjan ,nie tylko Żydów.Niemcy mają krew na rękach róznych narodów

Ahu... nie widzę nic złego moim nicku. W jakimkolwiek byłoby to języku to jestem kim jestem i nie wstydzę się tego. Jeśli Ty masz z tym problem to twoja sprawa. Myślę że na tym forum są większe kretynstwa niż mój nick i proponuje tego się czepiac w wolnym czasie

Cześć Elżbietko :) A może wpisałabyś w swoim nicku określenie swej narodowości we własnym języku?To byłoby fajne moim zdaniem.I oryginalne. Jak to by było po żydowsku?

Kiedyś na tym forum ktoś o mnie napisał: autorka jest zadziorna i nie da sobie w kaszę dmuchać. To nie jest tak że ja się czepiam prowokuje po prostu chce być szczera. Przepraszam że się powtarzam ale mam problem z tabletem

Gość ferrrrummm
21:47 [zgłoś do usunięcia]Shesadda Właśnie.Bardzo dobry pomysł.

Gość ferrrrummm
-jehudija Tak to brzmi w języku hebrajskim. Bardzo ładnie zresztą.

Gość ferrrrummm
Podałem rodzaj żeński rzecz jasna. Natomiast zapis w hebrajskim oryginalnie nie wchodzi i to chyba jakieś ograniczenia techniczne choć pamiętam,że tu się różnym osobom wkleić tak coś udawało jednakowoż.

Jehude-o super to brzmi :) Całkiem inaczej niz Jude (faktycznie Jude jakieś ciutkie nietegesiaste :P ). A nie dałoby rady stworzyć nicka na nowo? Tego "wyciepnąć" a zrobić new?Nie wiem czy się tak da? A mam dla Ciebie na dobranoc piosenkę (bardzo ją lubię-zwł tę piosenkarkę ma ładny głos) http://www.youtube.com/watch?v=HQlRrrReua0

słowo jude zawsze dobrze mi się kojarzyła ze słowem juda. moja babcią opowiadała o zaprzyjaźnionej katolickiej rodzinie której dużo zawdzięcza i oni zawsze powtarzali: nie ma co się bać bo tadeusz juda zawsze mówi że się uda :-)

Hahah,dobre hasło z tym Tadeuszem Judą :) No i jest też Lew Judy,czyli Jezus :)

brzmi pięknie jak cała reszta hebrajskich słów. dziękuje Ci za ten piękny utwór:-) mogłabym zmienić ale czy to takie ważne? Nie brzmi idealnie ale nikt nie jest idealny

Gość brzmi super
jeduhija brzmi świetnie