Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miroska

Pierwsze słowa.

Polecane posty

Kiedy wasze dzieci zaczely wypowiadac pierwsze swiadome slowa i jakie one byly.?

Mam 8 miesiaczna córke i oprocz powtarzania "dada" "ata" itp. niesyety nic jej innego nie wychodzi a nie moge sie doczekac az powie pierwsze prawdziwe slowo, wiec przyblizcie mi kiedy tak mniej wiecej to sie zacznie.

Gość anusienka
mój chrześniak pierwsze słowo jakie powiedział świadome to było "niania" czyli ania miał wtedy 10 miesięcy.

Gość okayo
Julka mając 8 miesiecey mówi "baba" i "mama" jak widzi jedzenie, mówi "ammmm" a jak chce na ręce to mówi "opa"

Gość buuu uuu uu
U mnie niedawno, po skończeniu 10mca córka zaczęła świadomie mówić mama :) Koło 8 było ciągle dadadadad i mamamama na zmianę, a teraz jak się uderzy, jest śpiąca, czy po prostu chce na ręce to raczkuje w moją stronę w okrzykiem mama mama! Przesłodkie :) Niedlugo się pewnie doczekacie :)

Gość vcndxb
8,5 miesięca: mama i baba

Gość zonaKraka
Jak miał 11 mcy zaczął mówić "tata, mama, nanan (czyli banan)"- w takiej kolejności. Wcześniej było też takie "ammm" na jedzenie, no ale to raczej dźwiękonaśladownictwo, jak pokazywanie jak szczeka pies czy jak samochód jedzie.