Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magdalenna026

Już nie mam siły

Polecane posty

Gość Magdalenna026

Mam takie pytanie , może ktoś też przechodził to co ja. Od 4 lat biorę tabletki antykoncepcyjne z małymi przerwami. Na początku brałam yasminelle ale miałam bóle głowy więc lekarz zmienił mi na harmonet po jakimś czasie chyba ponad rok dostałam plamień, wszystko było ok tylko te plamienia czasem dzień czasem 2, 3 a później tydzień, więc zmienił na femoden, i znowu ta sama sytuacja po pewnym czasie też coś kolo rok półtora dokładnie nie pamiętam, znowu plamienia, tylko pozniej to juz było non stop tydzien po okresie spokój i później male plamienia, dodam że jeśli chodzi o okres zawsze dostawałam co do minuty, lekarz kazał iść zrobić badanie usg dopochwowe,zrobiłam okazało się ze jest torbiel mała 28mm na lewym jajniku, kazał wziąć 3 opakowania femodenu pod rząd i co wziełam poszłam na kontrolne badanie usg i torbiela nie ma ale plamienia nadal są. Teraz biorę mericlon kończe drugie opakowanie w sobote biore ostatnia tabletke, a w piątek jestem umówiona do gina, chciałam zrobic cytologie ale mam plamienia do tego chyba jakies zakazenie bo swedzi mnie pochwa, smaruje clotrimazolum i biore lacibios femina. Kurcze juz jestem wykonczona tym wszystkim , w usg wszystko ok, cyt. zawsze grupa II.Moze ktos tez po kazdych tabletkach plamił, bo nie wiem czy jestem odrebym przypadkiem czy może to jakiś cholerny rak :( ????

Gość Magdalenna026
???????

ja plamiłam ciągle przy tabletkach jednofazowych, teraz biorę trójfazowe i jest ok

Gość Magdalenna026
myskafff, dzięki za odpowiedź może sie lekarz domyśli i zmieni na trójfazowe, najgorsze że to już tak długo trwa i ja się męczę z tym.

Gość Magdalenna026
Teraz się zastanawiam czy w piątek robić cytologie, czy dalej brać recepte na kolejne opakowanie mericlon, bo ja się ciągle łudzę że to drugie opakowanie i może przy 3 albo czwartym te plamienia miną, ciekawe co mój gin wymyśli, no i do tego ta infekcja, można zwariować.

Gość g8ihy8iju89
czy naprawdę tak trudno wybrac się do ginekologa ENDOKRYNOLOGA który się tobą porządnie zajmie zrobi odpowiednie badania hormonalne i przepisze tabsy odpowiednie dla ciebie !!! Nie łaź do lekrza który jest tępy bo zniszczysz sobie zdrowie.

Gość Magdalenna026
Ten ginekolog, to jest właśnie endokrynologiem, i bardzo chwalonym ginekologiem.

ja na Twoim miejscu przestalabym - po co masz sie meczyc do tego wszystko tak Ci sie rozreguluje ze potem jak przestaniesz brac tab to tez bedziesz miala problem :/ ja bralam tab 6 lat - a lekarz mi je przepisal bo wlasnie mialam plamienia miedzy miesiaczkami !!! (mialam brac tylko dwa lata ale z wlasnego wyboru bralam je 6 lat) teraz po odstawieniu wszystko jest ok :) u Ciebie tak nie bedzie bo juz teraz masz problem I wszystko Ci sie rozreguluje pogadaj z lekarzem - moze zaproponuje Ci inna metode antykoncepcji - bo jak widac Twoj organizm nie toleruje tab i juz raczej to sie nie zmieni co do cotologi tez ja mialam w czasie okresu - wlasnie wtedy kiedy mialam te pamienia