Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoswiadczona ..

nadżerka

Polecane posty

Gość niedoswiadczona ..

witam, czy majac mala nadzerke, podobno nie nadajaca sie do leczenia, cyt II gr, lekarz moze zalozyc spirale?

każda nadzerka wymaga leczenia ,a aby założyc spiralę to trzeba byc zdrowym bo to raczej pogorszy sytuację

Gość niedoswiadczona ..
czyli co lekarz sie myli? mam ta spirale juz ale czuje ze dzieje sie cos zlego:(

Gość Mama z hpv
wylecz najpierw nadzerke. tez mialam druga grupe mocno w kierunku 3. wyleczyl mnie lekarz plynem solcogyn. koszt okolo 70 zl do dzis z nadzerki ani sladu

Gość niedoswiadczona ..
tak, dostalam antybiotyk, to ze mam dziwne uplawy raz bylam u niego mowil ze wszsytko ok, przeszlo na chwile i znowu sa ale mocniejsze i dziwnie pachna do tego mam bole w dole kregoslupa

Gość no wreszcie trafiłam
kurcze mam to samo! też rok temu miałam robioną cytologię i wyszła II stopnia ale lekarka powiedziała że II stopnia to nie trzeba leczyć, a ja czytałam znowu że nieleczona nadżerka prowadzi do nowotworu, też czuje ze cos jest nie tak ! tych upław jest za duzo kwasno pachną i czuje sie z tym niekomfortowo a nikt nie chce leczyc.

Gość niedoswiadczona ..
nova t 380 chyba mam ja od 6 mies. uplawy sa okropne czuje sie mokra caly czas czuje zapach juz wszedzie nie moge wiecej hormonow brac wiec spirala mi zostala:(

Ja też ciagle mam mokro , straciłam przez to ochote na seks tzn wstydze sie mojego problemu . Prywatne leczenie odpada . Może na nastepnej wizycie ozostaje uprzec sie ze nie wyjdziemy z gabinetu dopuki cos nie zaradzxi na to...

Gość niedoswiadczona ..
ja sie wlasnie wybieram do lek ale innego prywatnie pojde, a Ty tez masz spirale?

musisz iśc do lekarza ale może innego ,bo ciągłe upławy i to jeszcze o nieprzyjemnym zapachu to oznaka infekcji i trzeba to leczyc

ja mam mirenę i jak miałam upławy to lekarz dał mi jakieś tabletki dopochwowe

Nie mam ,ale planuje założyć i tez się zastanwiałam czy nadżerka to nie problem . Fakt najpierw zmiana lekarza

idź na kolposkopie (oglądanie szyjki macicy pod mikroskopem) koszt ok 100 zł tam dopiero wyjdzie czy jest to rzeczywiście nadżerka prawdziwa czy może jakaś zamiana na szyjce po stanie zapalnym(nadżerka rzekoma) , gołym okiem wyglądają tak samo.

Gość niedoswiadczona ..
ta nadzerka mi wyszla chyba w cytologii z tego co on mi mowil, juz nie wiem, pogubilam sie. a to padanie pod mikrospopem to gdzie to sie idzie? jakies laboratorium?

Gość niedoswiadczona ..
fietole- widzisz Tobie dal a mnie zbadal i mowil ze ok nie ma infekcji i ze pewnie taka moja natura ale ja tak wczesniej nigdy nie mialam i jestem prawie przekonana ze ta nadzerka sprawia te problemy

Gość niedoswiadczona ..
od kiedy pamietam zawsze w cytoligi mi wychadza jakies zmany nie wiem jak dokladnie bylo opisane ale ze w stadium gojenia sie czy regeneracji..

Gość taka.jedna.ja
ja tez mialam nadzerke wszyscy mowili ze po ciazy i porodzie powiekszy sie i wtedy sie wypali albo wymrozi bo poki co jest bardzo malutka i nie dawala zadnych objawow oprocz 2 grupy cytoligii ale po 2 porodach nie drgnela a ja zdecydowalam sie na wypalenie trwalo ok 5-10 minut i po sprawie, uplawy po tym trwaly prawie okragle 6 tygodni ale jest juz ok, chociaz grupa cytologii mi sie nie zmienila... jednak bylam u roznych gin i kazdy jeden mowil ze mam super zrobiona ta nadzerke, wiec nie ma mowy ze lekarka cos spartoczyla...

Gość niedoswiadczona ..
ja jestem 2 lata po porodzie i ok rok temu mi ona wyszla wczesniej nie mialam tak, zmienie lek, tylko ten lek ma na prawde super opinie, no coz, zobaczymy co powie inny

Gość niedoswiadczona ..
Bylam u innego lek i tak jak myslalam, inf bakteryjna:( leki doustne ja +maz i dopochw, tylko nie wiem jakiego rodzaju ta infekcja, glupia nie zapytalam

Gość Ona tańczy dla dzieci
Mój lekarz twierdzi, że można założyć.

Gość agula8
lepiej wyleczyć nadżerkę, bo ona może powodować nawracające infekcje-ja maiłam usuwaną laserem.Zabieg bolesny ale krótki. I probiotyki profilaktycznie po leczeniu-ja brałam lactovaginal. A zaraz po zabiegu betadine przez 2 m-ce.