Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siostrzana miłosc

dwa porody jednoczesnie, wie ktos cos na ten temat. ole.

Polecane posty

Gość siostrzana miłosc

moja siostra kilka miesiecu temu urodziła, mała była ułozona posladkowo, lekarze nie chcieli zrobic cc. ale nie dała rady. w ostatniej chwili zrobili jej cc rana przez cały brzuch. wyobrazcie sobie ze z kanału rodnego wyciagli jej dziecko przez brzuch. strasznie cierpiała. a teraz ja rodze za 3 tyg i mały tez jest ułozony posladkowo. miał ktos tak, albo rodził posladkowo. co byscie wybrali cc czy sn

Gość b.e.a.t.a
Moja mama moja mlodsza siostre urodzila posladkowo. Tez sie strasznie meczyla, a zaraz po porodzie miala krwotok. A dziecko ulozone posladkowo nie jest ewidentnym wskazaniem do cc? Na Twoim miejscu zrobilabym wszystko, zeby jednak nie rodzic naturalnie, mysle ze w dzisiejszych czasach to zwyczajnie nieludzkie.

Gość sfsfcsdf
wspolczuje twojej siostrze tych meczarni. co za durni lekarze . porozmawiaj wczesniej z lekarzem. bedziesz rodzic w tym samym miejscu co siostra?

Gość gtmy gvmcdgt m,
ja mialam synka ulozonego posladkowo i cc jest wtedy jak najbardziej wskazane!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wrecz zadaj tego!!!!! jesli szpital powie ze nie to powiedz ze chcesz to na pismie!!! i moim zdaniem sie wystrasza i zrobia cc. Bo gdyby nie daj boze cos poszlo nie tak a przy takim ulozeniu jest to bardzo prawdopodobne to szpital dostal by naprawde po tylku. mi moj lekarz w 37tc juz wypisal skierowanie gdybym skurczy dostala na ktorym napisal ze cc powod ulozenie posladkowe i zadnych problemow nigdzie nie bylo!!!

Gość siostrzana miłosc
tak, ale jak byłam na usg to powiedziałam ze albo robia mi cc, albo jade do innego szpitala. no i wsumie juz jestem umowiona na cc. a moja siostra przez to prawdopodobnie nie bedzie mogla miec dzieci.

Gość gtmy gvmcdgt m,
wiecie co bzdury jakies wypisujecie ulozenie posladkowe to cc i koniec nie wazne czy pierwsze czy 2 dziecko..... ja bym sie w zyciu na porod sn nie zgodzila!!!!! darla bym tam jape chyba na glos i koniec jak to tak rodzic wieksze zagrozenie przyduszenia itd....

Gość frutka****
U mnie w szpitalu przy pierwszym porodzie robia cc ale przy drugim nie

Gość najlepiej nie robić codziennie
koleżanka 4 lata temu miała to samo. Meczyła sie strasznie. Nawet pielęgniarki mówiły lekarzowi, że chyba czas na cc a on , że nie. Dopiero po zmianie dyżurów przyszedł inny lekarz i jak zobaczył co sie dzieje to podobno głośno zawołał " na co wy kurwa jeszcze czekacie" - tak cytowała koleżanka. Do dzisiaj jest wdzięczna temu lekarzowi, bo gdyby nie on to pewnie synka by dzisiaj nie miała a i z nia nie wiadomo co by było. wiem że cc to operacja ale dlaczego niektórzy lekarza tak bardzo sie upieraja przy porodzie naturalnym?

Gość jak można przebić wody płodowe
bzdury to ty piszesz, bo wszystko zależy od wielu czynników, ale z reguły drugi poród to dają szansę urodzić siłami natury, chyba, ze ewidentnie są przeciwwskazania. Znam dziewczynę, która córkę 3800 urodziła pośladkowo, drugi poród to był. Ja z ułożeniem twarzyczkowym urodziłam synka naturalnie, drugi poród, nawet położna mi sama powiedziała, że przy pierwszym porodzie nie byłoby mowy o puszczaniu dołem, tylko od razu cięcie. Więc wsio zależy.

Gość Majówka_2013
W szkole rodzenia mi tłumaczyli, że ułożenie pośladkowe jest prawidłowe i samo w sobie nie jest wskazaniem do CC. Wskazaniem do CC jest ułożenie poprzeczne i tutaj żadnej dyskusji nie ma. Jednakże czasy są takie, że kobiety chcą cc kiedy tylko coś odbiega od normy (nawet jeśli nie zagraża to dziecku), więc w tym szpitalu gdzie ja zamierzam rodzić 100% ułożeń pośladkowych kończy się cesarką. Moja córka na szczęście leży główką w dół i jak na razie nie ma przeciwwskazań do sn.