Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakiej firmy??

jakiej firmy butelki są najlepsze dla niemowlęcia/noworodka??

Polecane posty

Gość jakiej firmy??

j.w.

Gość michał fffeee
philips avent jakoś tak.mój nigdy nie miał kolek itp itd

Gość niebieskakarolcia
Dr. Browns - ze specjalnym odpowietrzaczem i miekki smoczek, a niej jak np Avent czy TT....

Gość jakiej firmy??
oglądałam na allegro te butelki z dr Brown's, są droższe niż aventy czy TT to fakt, ale wydają się naprawdę konkretne. Tylko czy się sprawdzają? Może ktoś jeszcze się wypowie?

Gość tez mam
najlepsze są nieststy te szkalne ale trudno je kupic w POlsce

Ja mojemu malemu po odstawieniu od cyca dawalam w butelce Tommy Tipee ksztaltem bardzo przypomina piers wiec latwiej mu bylo się przystosowac i wogole bardzo ja lubie do teraz jej uzywam,a kolki moj synek ani razu nie mial :-)

Gość jakiej firmy??
up

Gość vjnhjhjhgjhjh
Najlepsze niby avent. A napewno najbardziej popularne. Ale wiecie co, jak ja zobaczyłam butelki z aventu u siostry to się załamałam. Po 4 miesiącach używania były żółte!! Wydaje mi się że za taką kasę jakość powinna być lepsza. Siostra musiała kupić nowe, bo wstyd było do lekarza pojechać i wyciągać takie butelki jak po 5 dziecku.

Gość lubieJapka
tylko doktora Browna.

Gość niedoswiadczona ..
tez zaczynalam od avent i tez zolte sie zrobily blyskawicznie, przeszlam na TT te z rurka

Gość tylko MAM baby
Miałam TT i kicha.. nie sprawdziły się.. to załamanie butelki jest okropne, mleko zostaje w butelce.. przy karmieniu, gdy dziecko przechyla głowę, mleko wycieka z buzi.. dostałam też z Canpola.. ale smoczek jakiś dziwny Teraz butelek tych używam tylko do rozrobienia i podgrzania mleka.. w dodatku podczas mycia w zmywarce z czerwonymi kubkami, butelki TT złapały kolor i są "szaro różowe", podczas gdy inne butelki nadal są takie, jakie kupiłam/dostałam Odkryłam inną firmę.. gdy ktoś na forum polecił mi smoczek... (mam baby start 0-2m) to MAM baby.. Kupiłam 2 butelki Anty- colic tej firmy.. super się sprawdzają.. łatwo się czyści, smoczek super.. moje dziecko ciągle przekręca głowę podczas karmienia- nic nie cieknie.. do butelek dokupiłam też dodatkowe smoczki 2, 3 , X.. Teraz zakupiłam jeszcze "butelkę treningową" oraz kubek niekapek i gryzaki.. Wszystko na allegro.. (w sklepach raczej nie ma produktów tej firmy).. poczytajcie opinie o tych butelkach.. na prawdę są super.. no i nie wiem, co to kolki..

Gość jakiej firmy??
Czy te z TT wygodnie się myje? One mają taki niestandardowy kształt.. a te od dr Brown? One mają dużo malutkich elementów, jak to wszystko wygląda w praktyce? Muszę już coś kupić, a nie ma mi kto doradzić.

Gość a po choy płacisz?
A ja mojemu kupowałam jakieś zwykłe z Carefura, smoczki też 2 szt. za 6 zł z Cerfura. Nie miał ani kolek ani nic :)

Gość tylko MAM baby
no właśnie TT niewygodnie się myje.. małą jeszcze jakoś... ale dużą już nie.. Ja do MAM baby kupiłam sobie od nich szczotkę.. fajna jest, bo ma takie hmm "gumowe pręciki"... więc łatwo ją zachować w czystości.. ale te butelki się rozkręca i można normalnie ręką, gąbką.. wymyć bez problemu... Ja czasem nie rozkręcam, bo mi się nie chce.. a wszystko ładnie się myje, nawet gdy myję butelkę po 3 godzinach.. Gdy chciałam zmienić butelki TT na inne też pomyślałam o tym Dr Brown.. ale opinie o tym, że ciężkie w obsłudze, że ciężko się myją mnie zniechęciły.. więc nie wiem.. Sprawdziłam TT, sprawdziłam MAM baby i jestem za tą drugą firmą..

Gość ...agarulka
czy ty wiesz z czego są takie zwykłe butelki po 6 zł?

Gość czxczx
czxczx

Gość a po choy płacisz?
No z czego? Z guana? :o przecież ich nie zjadał :o Ma teraz 4 lata i jest zdrowy

Gość jakiej firmy??
czytam właśnie opinie o tych butelkach MAM. Na czym polega ta funkcja samosterylizacji?

Gość bambarryla147
Tylko Dr brown - nie rozumiem w czym sa ciezkie do mycia? Przeciez sa specjalne szczoteczki. Kolki jak reka odjal......naprawde polecam. Mialam Aventa, ale ten smoczek jest strasznie twardy i dziecku bylo bardzi ciezko ssac. TT to samo.....

http://image.ceneo.pl/data/products/8472007/i-tommee-tippee-butelka-dekorowana-rozowa-260-ml-closer-to-nature-0-bisphenol-a.jpg Ja uzywam tej butelki od ponad roku myje się normalnie bez żadnych problemów smoczki na wymiane zeby dokupic sa latwo dostepne nie trzeba jakos specjalnie szukac, nie odbarwila się jak do tej pory no i mojemu malemu jest wygodna.Ale wszystko zalezy od dziecka :) Pozdrawiam i powodzenia w wyborze...:)

http://image.ceneo.pl/data/products/8472007/i-tommee-tippee-butelka-dekorowana-rozowa-260-ml-closer-to-nature-0-bisphenol-a.jpg Ja uzywam tej butelki od ponad roku myje się normalnie bez żadnych problemów smoczki na wymiane zeby dokupic sa latwo dostepne nie trzeba jakos specjalnie szukac, nie odbarwila się jak do tej pory no i mojemu malemu jest wygodna.Ale wszystko zalezy od dziecka :) Pozdrawiam i powodzenia w wyborze...:)

używaliśmy aventa tej ze złotej edycji, ale kolki były potworne, będąc w tesco oglądałam właśnie tommee tippee i stwierdziłam, że spróbujemy i kolki są mniejsze, czasem potrafi w ogóle nie mieć. Kolki możesz zniwelować, ale nie usuniesz ich całkiem, mi już nie jeden lekarz, czy farmaceuta mówili-są dzieci kolkowe i bez kolkowe i nic się z tym nie zrobi. A w szpitalu neonatalog mi powiedziała, że nie da się tego pozbyć... Ale TT mogę polecić, jak dla mnie 1000 razy lepsze od aventa, a z resztą ja jestem zdania, że im droższe tym lepsze ;) A te butelki co są za kilka zł w sklepach to mam dwie, jedną na 100% szklaną-z Anglii. Przydają się, bo stoją w nich przygotowane herbatki ;) tylko przelewam do TT podgrzewam i do razu podaje :)

Gość mmmmmmaaammmamamamam
mój najbardziej lubi butelkę po piwie, nakładam smoka i duje:D

Gość jakiej firmy??
Dzięki za odpowiedzi, mimo wszystko dalej nic nie wiem. Chyba jakiejś położnej muszę zapytać

Gość samosterylizacja mam baby
Wiesz co.. w ogóle zapomniałam o tym atucie tej butelki... bo ja z tego nie korzystam.. bo nie potrzebuję.. myję normalnie butelki pod bieżącą wodą, nie bawię się w żadne gotowanie, wyparzanie itp.. czasem myję butelkę dopiero po 2--3- godzinach.. nie mam czasu na takie rzeczy.. (tak samo, jak nie prasuję) Natomiast to jest tak, że nalewasz do butelki określoną ilośc wody (zgodnie z instrukcją), wkładasz do środka smoczek, zamykasz pokrywką od butelki i wstawiasz na określony czas (zgodnie z instrukcją, nie wiem, nie pamiętam) do mikrofalówki.. jakieś chyba 2-5 minut..

Gość a jaka masz
09.04.2013] 14:04 [zgłoś do usunięcia] ...agarulka czy ty wiesz z czego są takie zwykłe butelki po 6 zł? a te za 30 zł to co ze złota..to ze cos kosztuje 6 zł nie swiadczy o niczym...kiedys nie było tych wszystkich pierdół,zupek,maizanek,milupek,100 rodzajów smoczków,butelek i bóg wie czego jeszcze i dzieci zyja...ja osobiscie tez karmiłam po cycku butla zwykła kupiona w zwykłym sklepie..moje dzieci miały je 2 lata i nic sie z nimi nie stało...a na kolki to herbatke z kopru im robiłam..i wiesz co ZYJA i sa ZDROWE maja po 18 lat... teraz za 4 msc rodze i też cudować nie bede..

Gość położna, laktacyjna ..
Wiesz co.. możesz pytać.. ale czy prawdę Ci powie, tego nie wiem.. Moja położna (ta, co przychodziła do domu) bardzo zachwalała mleko Nan, że dobre itp.. gdy dziecko ulewało i mówiłam, ze podałam bebilon ar, to mówiła, ze mam kupić nana ar.. nie wiem.. płacone miała za to czy co A u mnie się nie sprawdziło.. dziecko miało problemy z puszczaniem gazów.. synek się prężył, stękał. i to w nocy.. no masakra.. odkąd zmieniłam na Enfamil jest ok.. Laktacyjna w szpitalu natomiast tylko madela i madela.. no wszystko inne krytykowała.. a mam porównanie laktatorów ręcznych.. w szpitalu dala mi madeli, taki mały.. no bolało, mleko nie leciało.. a potem miałam okazję użyć ręcznego TT i ten akurat był super (w przeciwieństwie do elektrycznego TT- beznadzieja) Więc pamiętaj, że lekarze, lekatqacyjne, położne itp.. często mają zachwalać określone firmy.. widocznie coś w zamian mają..

Ja mam TT 150 i 250ml dwie sztuki,synek ma 5mcy ponad,zero kolek,nie wiem czy to wina ze sa antykolkowe ale sobie je chwale