Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skdjsjhdjshdjdh

Szczepionka przeciw meningokokkom

Polecane posty

Gość skdjsjhdjshdjdh

Moja córka ma dwa latka i pediatra poleciła to szczepienie gdyż mała idzie od września do przedszkola (będzie miała wtedy 2,5 roku) czy wasze dzieci miały po tej szczepionce jakieś przykre objawy? Czytałam że jest to szczepionka bezpieczna że skutów ubocznych praktycznie po niej nie ma . Zapewne będzie to szczepionka kompletna w jednej dawce. Z góry dziękuję za opinie.

Witaj przecież byłaś u lekarza ,to po co pytasz na takim forum tylko bzdur sie tu nasłuchasz jak chcesz to szczep i nie zwalaj wyboru na innych

Gość skdjsjhdjshdjdh
Ktoś jeszcze się wypowie? Chodzi mi o objawy uboczne (Lekarz sądzi że nie powinny wystapić ale nie wyklucza że takowe mogą być). Pytam mamy które takie objawy u swoich dzieci zauważyły! Dziękuję.

U nas pojawiło się osłabienie i zaczerwienienie gardła ale przeszło samo w przeciągu kilku dni. Podwyższonej temperatury nie było. Też przeprowadzałam taki mini wywiadzik z innymi mamami gdyż moje dziecko na każde szczepienie reagowało bardzo złym samopoczuciem i temperaturę a tu było ok.

Gość skdjsjhdjshdjdh
Dzięki :)

Gość Trzeba się pytać bo jednak
nie wszystkie szczepienia dzieci znoszą dobrze. My jak szczepiliśmy skonjugowaną przeciw różyczce, odrze, ospie i śwince to była, masakra a planowaliśmy wtedy wyjazd do Polski i musielismy odłożyć bo była wysypka, gorączka i rozwalone samopoczucie . Po meningokokkach było w porządku, wlaściwie nie zauważyłam jakichś zmian (mój syn też miała dwa lata jak szczepiliśmy).

Gość ttregdfgfdgr
nie szczep, szczepionki to wymysł szatana, twoje dziecko będzie po nich agresywne, nadpobuliwe, albo wręcz przeciwnie - nabawi się autyzmu albo innych zaburzeń psychicznych. Zuo w najczystszej postaci, a ty się zastanawiasz czy szczepić?! co z ciebie za matka :o🖐️

Gość a mozecie powiedziec
jakimi szczepionkami szcepilyscie? Bo teraz jest już kila... Są na meningi A i C i nie wiem ktora wybrac

Gość powiedz lekarce zeby sama
sie zaszczepila!kiedys nie szczepili na to dziadostwo,a te bakterie zawsze byly i beda

Gość frutka****
ja szczepiłam córkę, skutków ubocznych nie miała żadnych.