Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xv xfvb

gdzie ta pectycja, aby nie posylac 6-latkow do szkoly?

Polecane posty

Gość xv xfvb

czy ktoras mila mama pomoze? nie moge znalezc....

Gość a co szkodzi poslac?
??

Gość oiuhjoij
tez nie wiem

a ta petycja cos zmieni??? przeciez zostalo to juz uchwalonae i ustawa podpisana.Od wrzesnia wszystkie obowiązkowo idą Troche zapózno z tą petycją

Gość paniHania
ratujmy maluchy

Gość gbnfhn
lekcje w szkolach podstawowych powinny sie zaczynac od godziny 9 dzieci sa niewyspane co zle wplywa na ich koncentracje i mozliwosci

Gość paniHania
www .ratujmaluchy.pl

Gość od września
ale 2014 roku.

Gość tak tak koniecznie lekcje od 9
haha a rodzice już na 7 odstawiają dzieciaczki na swietlice i odbierają po 16. Prawda jest taka ze lekcje w 1 klasie są od 8 do 12.30 a dzieciaczki siedza w skzole od 7 do prawie 17 tylko i wyłącznie z winy swoich wlasnych rodziców. Biedne niewyspane maluchy siedzą pod ścianą na świetlicy i dosypiają na siedząco rano.

Ja takowa podpisywalam u mojego ginekologa w rejestracji-polozna mi powiedziala o takiej petycji wogole ni wiedzialam ze taka istnieje. Biedne dzieci juz nie maja czasu na dziecinstwo...

Gość tak tak koniecznie lekcje od 9
A kiedy mialy czas na dziecinstwo? Jak rodzice je wozili do przedszkola na 7? Co to dla nich zmienia czy beda siedzieć w przedszkolu kilka godzin czy w skzole? Teraz dzieci nie mają dzieciństwa bo rodzice nie mają dla nich czasu bo pracują. Ja konczylam szkolę o 13 i miałam cale popoludnie na zabawę, a te maluchy swietlicowe (a 90% jest swietlicowych) przychodza do domu po 17, odrobią zadania i trzeba się kąpac i do spania bo następnego dnia pobudka o 6 żeby o 7 już być na swietlicy!

Najwyrazniej zalezy od szkol, bo niektore szkoly mają tak,ze dzieci miejscowe zaczynają pozniej lekcje o 11,, a dzieci dojezdzające z samego rana.