Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bądź sobą

Małe pojęcie kafeterianek o nosidłach

Polecane posty

właśnie naskoczyły na mnie bo daje dziecko do nosidła, ale czy to coś złego? Że chcę aby moje dziecko było bezpieczne? A naskoczyły na mnie bo mylą nosidło i nosidełko, po prostu bez komentarza...

Gość kleopatra,,,.,
A mozesz mi wytlumaczyc co to nosidlo?-szczerze nie mam pojecia

Gość na stronie nie ma
rozróżnienia. NOSIDEŁKO i NOSIDŁO używane są zamiennie.

Gość kleopatra,,,.,
No wlasnie. O tych samych nosidlach pisza raz nosidelka wiec jak to jest...

nie, nosidło jest zakładane na ramiona a nosidełko w rękę i tak jak w foteliku. Mówiłam że jest małe pojęcie??

Gość piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
spójrz łaskawie a tytul artykułu który podałaś w linku... wychodzi na to że autorzy artykułu tez nie mają pojecia.Chwła ze jedna madra się uchowała :)

Gość kleopatra,,,.,
Wpisz w google nosidlo i wyskocza ci i takie do rak i takie na ramiona, wiec to chyba tylko twoj wymysl;)

Gość chlo...
Bo jezyk polski jest ogolnie do tylu jesli chodzi o "nowe" pojecia. Wiele ludzi psioczy na niemiecki (jezyk), jakie to ble i fuj, ale (podobnie w angielskim) takie pomylenie i poplatanie pojec by nie przeszlo, bo wszystko okreslane jest bardzo precyzyjnie, az czasami wkurwia:D MOze po prostu powinno pisac sie od razu nosidlo ergonomiczne, nosidelko samochodowe? Zeby ludzie nie wprowadzac w kalabanie :)

"Mój Maluszek miewa kolki, wczoraj wpadłam na pomysł, by wziąć go do nosidła, puścić muzykę i z Nim zatańczyć" a to zdanie o jakim nosidle swiadczy? bo wg kafeterianek o samochodowym...

Gość gbfhbe
a wiesz co czym swiadcza twoje posty autorko-ze jestes nie dosc ze tępa, bo prostej sprawy małym rozumem nie ogarniasz, to do tego jeszcze zakladasz zdrowo yebniety topik zeby dalej szczekac:O:O otwierasz liste kafeteryjnych idiotek-jestes moim numerem 1

Gość kleopatra,,,.,
Hehe no moze ktos lubi tanczyc z fotelikiem samochodowym;)

Gość bhjbjh
Przeczytałam Twój poprzedni wątek i jakoś nie zauważyłam, żeby ktokolwiek mylił tu nosidełko (czy jak wolisz nosidło) z fotelikiem samochodowym. Tak, po prawdzie to tylko jedna osoba zwróciła uwagę na to, że nosisz w nosidle. Moim zdaniem, to jej nie chodziło o fotelik, a o to, że takie małe dziecko jeszcze nie powinno być tyle czasu noszone w nosidełku. O ile w ogóle może być noszone... W tym wszystkim wychodzi na to, że to Ty masz małe pojęcie o nosidłach...

Gość zonaKraka
A powiesz mi skąd takie "mądre" informacje wzięłaś? To że nosidło jest kawałkiem materiału do noszenia dziecka przy sobie, a nosidełkiem jest fotelik samochodowy? Bo ja widziałam podpisane i jako nosidło, i jako nosidełko chusty, mei-tai i podobne, a i fotelik samochodowy bywa czasem nazywany i nosidłem, i nosidełkiem (chyba tylko po to żeby wyskakiwał w wyszukiwarce)...

Ja nazywałam to inaczej-że dziecko zabieram do chusty a jeślio gdzieś jadę-wkładam go w fotelik. I już wszystko jest jasne, nie muszę z nikim kłócić się o nazwy przedmiotów mówiąc ''podaj mi nosidełko bo jedziemy na zakupy'' ktoś przyniesie mi szmacianą chustę do samochodu :D

W sumie ja sama nigdy nie zastanawiałam się nad nosidlem czy nosidełkiem bo tak jak pisałam, że używam nazw chusta i fotelik.

Gość Autorko nie masz racji
Już 12 lat temu kiedy jeszcze nie było obowiązku fotelików i takich dla niemowląt jak teraz są nie było,dzieci woziło się w gondoli to juz od wielu lat były te nosidełka na brzuch i tak własnie się je nazywało.

Chusta jest chustą, nosidło jest nosidłem, a fotelik samochodowy jest fotelikiem. Każdy ma swoją nazwę i nie ma potrzeby mieszać w nazewnictwie.:)

Gość no wlasnie denerwuje mnie
Ze ludzie na fotelik samochodowy mowia nosidelko. Fotelik to fotelik,sluzy do przewozenia go w samochodzie a nie noszenia. czytalam tamten topik i nie przeszlo mi przez mysl,ze myslisz ze inni uwazaja ze mowisz o foteliku... Bez komentarza.. swoja droga-z tego co mi wiadomo to nosidelka sa od 3 msc zycia,ale moze sie myle,a twoje dziecko ma 2,5 i do tego jest wczesniakiem. W chuscie mozna nosic od urodzenia,ale nosidelkoo to niezbyt dobry pomysl.

Gość a jaki to temat????
dajcie linka bo nie wiem skad sie wziela ta slowna utarczka :D

Gość Barambolino?
Czyli można rzec, że nosidełko turystyczne (takie ze stdelażem to nosidło)

Gość inteligentny czlowiek widzi ro
znice, chociaż dziecko mam duże i nie korzystałam ani z jednego ani z drugiego, ale na logikę wiem o co chodzi:D ale na kafe z logika jest na bakier:D

Gość a ja mam w nosie
Fotelik samochodowy z raczka przystosowana do noszenia nazywany jest przez producentow nosidelkiem.Natomiast to "nosidlo" czyli cos w co wsadza sie dziecko i nosi na sobie nazywane jest przemiennie nosidlem i nosidelkiem.Widocznie autorka kupila egzemplarz na ktorego pudelku napisane jest nosidlo :D Swoja droga bezczelna jestes.Na poprzednim watku dziewczyny chcialy ci pomoc a ty zaraz otworzylas nowy temat oskarzajac bezpodstawnie je o nie wiedze i rowniez bezpodstawnie oskarzajac o to ,ze na ciebie naskoczyly.Masz bujna wyobraznie i bardzo wysokie mniemanie o sobie.