Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutna987

Wziełam kredyt a tu problem POMOCY!!

Polecane posty

Gość Smutna987

Witam, wzięłam swój pierwszy kredyt w życiu. Nikt mi nie pomagał, po mądrzyłam się i mam! Chodzi oto że wzięłam kredytu 5500zł a do całkowitego spłacenia mam 11 tys!! Wszystko przez to że rozłożyłam go sobie na 7 lat!! Myślałam że odsetki są naliczane od kwoty kredytu a nie od czasu jego spłaty. Wiem że stać mnie na większe raty kredytu, i czy mogę je jeszcze zmienić?? W banku informowano mnie że mogę od kredytu odstąpić w ciągu dwóch tygodni, a jak to działa w przypadku zmniejszenia rat?? BŁAGAM O POMOC!!

Gość niewiedzaca heh
mozesz przeciez odstapic od kredytu i wziac nowy, moze w innym banku znajdziesz korzystniejszy. Poza tym dlaczego tak z pozoru niewielka kwote rozlozylas az na 7 lat? nie dziwie sie ze tyle odsetek.

Gość gfdg
hahaha no tak to wyglada niestety, moj znajomy wzial 15 tys a ma do splaty 45 tys jedyne co mozesz to splacac szybciej, wieksze raty, zamiast 7 lat splac kredyt w rok, gora dwa

Gość dzieciarbatu
Odstap od umowy. Wowczas obie strony muszą zwrócic nawzajem sobie to, co wzajemnie już sobie świadczyły. Tylko poczytaj wczesniej regulamin pod kątem dodatkowych opłat.

Gość Smutna987
Chciałabym go zmienić na 48 miesięcy rata wychodzi wtedy po 171zł. Ale czy mogę teraz?? Kredyt wzięłam w piątek.

Gość efeeewee
musisz odstąpiuć od kredytu, nie ma szans by go zmienić odstąp a później rób co chcesz np. weź nowy:)

Gość dzieciarbatu
Możesz.

Gość dzieciarbatu
Mozesz odstąpic od kredytu.

Gość niewiedzaca heh
jejku, idz i zaytaj, jesli nie bedziesz mogla zmienic to odstap i wez nowy. Proste

Gość klulokat
kredytowania

Gość Ja polecam poniższe tytuły
a jak juz wydala kase, he?

Gość klulokat
zmien okres kredytowania

Gość dzieciarbatu
Jesli wydała kasę to ma problem. Zmiana okresu kredytowania będzie aneksem do umowy - prawdopodobnie słono zapłaci.

Gość Emmett Fitz-Hume
Jeśli to kredyt konsumencki, to możesz bez żadnych kosztów (prowizji, opłat, etc.) spłacić go wcześniej. Wówczas odsetki zostaną naliczone od faktycznego czasu korzystania z kredytu. Porównaj koszty w innych bankach (suwaczek)http://www.pozyczki.biz.pl/kredytygotowkowe/ :) i przemyśl sprawę czy warto odstępować od umowy.

Bez sensu...fakt to Twoj pierwszy kredyt, ja mam za soba juz kilka ale mimo wszystko nim wzielam pierwszy sprawdzilam kilka ofert i wybralam najkorzystniejsza, na szczescie mialam o wiele mniejsza kwote ale i tak sie tego balam wiec wolalam byc pewna ze nie bede splacac dwa razy wiecej. Kredyt wciac to nie sztuka, splacic go to wyzwanie. Jezeli nie wydalas tej kaski radze bys odstapila od umowy, w innym razie zwyczajnie wplacaj muesiecznie mozliwie najwieksza kwote, odsetki ktore naliczyli Ci za dluzszy okres spkaty, na koniec na pewno Ci zwroca. Rowniez tak mialam, splacalam ile moglam a na koniec bardzo milo sie zaskoczylam.

Gość wytłumaczcie mi proszę
po co sie bierze kredyt taki 5500 ? ja jełśi będe kiedykolwiek brać, to tylko i wyłąćznie na mieszkanie czy dom i nie mówcie, że nie macie kasy bo żeby wziąć 5500 i spłacić dwa razy tyle, trzeba mieć kasę :O

Gość Emmett Fitz-Hume
Np. żeby zbudować sobie pozytywną historię w BIK przed ogromnym kredytem np. na mieszkanie :P Są też ludzie, któzy pożyczają na wycieczkę, organizację wesela, wystawne święta... Na tym polega "kredyt konsumpcyjny" aby go skonsumować ;)

Gość richterrr
5500 to się ma w skrzyneczce w domu. Na drobne wydatki.

Gość akwizycja forumowa
POwiedz co to za bank trzeba wiedzieć który omijac szerokim łukiem ;)

nigdy nie rozumiałam ludzi, którzy biorą kredyt na wycieczkę jak mam kase jadę - jak nie, nie jadę hmm, ta pozytywna historia ... może nie znam się, ale znam ludzi, którzy i bez tego podostawali kredyty

Gość Emmett Fitz-Hume
W przypadku dużych kredytów, np. pół miliona złotych, za dobry rating w BIK można uzyskać niższe oprocentowanie w niektórych bankach więc nawet poniesienie kosztów budującego historię, zbędnego, kredytu może się w sumie finansowo opłacić ;)

taaak, mniejsze odsetki, ale wczesniejsze kredyty płacone podwójnie :O bardzo się opłaca

Gość Smutna987
Hejka, wzięłam kredyt w mbanku ponieważ mam u nich założone kontro. Pytacie dlaczego wzięłam?? Otóż dlatego że dostałam świetną pracę pod warunkiem że będę zmotoryzowana, i kupiłam auto. Pieniędzy tych już nie mam bo dziś bym musiała sprzedać auto i oddać te kasę. Pani mnie poinformowała że nie mogę zmienić harmonogramu spłat, więc pozostaje mi spłacać po dwie albo trzy raty miesięcznie dzięki czemu na koniec zostaną zwrócone mi odsetki. Takie odsetki różnią się nie wiele od tego jakbym od razu wzięła kredyt na 48 miesięcy. Powiem Wam szczerze że nie sądziłam że tak sie okropnie wpakuje. Nie chciałam iść do innego banku bo byłam na etapie zmiany pracy i nie miałam jeszcze umowy i bank udzielił mi kredyt na podstawie wpływów na konto.

Gość alfajed
babsztyl - kasy nie zwroci, bo kupila auto, klania sie czytanie ze zrozumieniem

Gość u mnie bylo od konca
masz prawo wcześniej splacic kredyt, co za bzdury piszecie?i jak najbardziej prawo do zmiany harmonogramu splat przy większych wplatch niż rata

Gość sierpniowa-panna-mloda
A ja nie rozumiem w ogóle po co brać kredyt i wpieprzać się w te odsetki i zobowiązania finansowe na lata. Przecież zawsze trzeba oddać dużo więcej niż się pożyczyło...