Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

OnaE.22

Ból pleców. Jak złagodzić ból?/.

Polecane posty

Od jakiegoś czasu bolą mnie plecy. Byłam na wizycie u lekarza, przepisała mi tabletki, i dała skierowanie na badanie. Po tygodniu chorowałam wiec byłam na kolejnej wizycie z powodu bólu gardła. Lekarz spytał czy nadal mnie boli. W tedy tabletki trochę pomogły i nie bolało tak strasznie,więc lekarka nie kazała robić już tych badań. Po 3tygodniach ból wrócił bolą mnie barki, i kark. Czasami z bólu ruszam głową i coś strzela. Ulgę przynosi mi tzw. Strzelanie kręgosłupem. Ale to tylko chwilowa ulga. Czy może ktoś z Was miał taki problem i sobie jakoś potrafił zmniejszyć ból, lub uleczyć to całkowicie? Proszę o rady, bo naprawdę już nie wytrzymuje.

Bolą Cię mięśnie czy kości. Na jedno i drugie super działają masaże a na kregosłup piłka duża i ćwiczenia.

Gość chrumpek
Mnie ostatnio bolał kręgosłup, co prawda w części krzyżowej. Tabletki przeciwbólowe nic nie pomagały, dopiero plaster rozgrzewający zadziałał. Śmiałam się, że jak nie niweluje bólu to przynajmniej zagłusza tym "pieczeniem". Na instrukcji napisane było, że też na inne części ciała można naklejać. Koszt u mnie w sklepiku wiejskim to 2,50 zł, więc niedrogo. Można mieć naklejone przez 2 dni.

Gość gość
Na ból pleców najbardziej mi pomaga pyralgina sprint. Biorę jedną saszetkę i ból ustępuje. Ale generalnie, jeśli boli często to trzeba do lekarza się wybrać