Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jbscv

Jaki rowerek dla dziecka?

Polecane posty

Gość jbscv

Jaki rowerek polecacie kupić 2,5-letniej dziewczynce? Jak duży? Na jakich kołach? Z prowadnikiem czy bez?

Gość wifigdansk
najlepieju idz do sklepu z rowerami i "poprzymierzaj" dziecko do rowerka,do jakich kół pasuje,bo kazde dziecko jest inne,sa 2,5latki grube,chude,silne,słabe,wysokie ,niskie itd...wiec nie ma jednego rozmiaru dla okreslonego wieku.ja tak zrobilam-poszłam do sklepu sportowego i przypasowałam dziecko do konkretnego roweru:)

Gość jbscv
Mierzyłam do takiego na kołach 12 cali i pasowało, ale nie miałam możliwości do 14 zmierzyć niestety :( Nie wiem czy duża różnica jest między nimi.

A może rowerek biegowy? córka szybciej się nauczy jeździć na 2 kółkach. Może zależy od roweru ale znam wiele dzieci, które w wieku 2,5 lat miały problem z pedałowaniem. osobiście jestem za biegowymi, jak dziecko starsze - rower z pedałami. Jeśli chodzi o rozmiar koła niestety nie pomogę.

Gość y5gt45g4th5yg4
Mój synek własnie kończy 2 lata i dostał swój pierwszy rower na pompowanych kołach (plus dwa wspomagające plastykowe). Niestety nie wiem jaki to rozmiar ale w sklepie było powiedziane ze to dla 2 latka. Dzis maluch miał pierwszą jazdę(a raczej był pchanypoprzez drązek montowany do roweru bardzo wygodne). ,,Na siłę,, dziecko mogło by pedałowac bo sięga pedałów ale zwyczjanie nie potrafi ,więc oparł nogi o ochraniacz na łańcuch i tak ,,jezdził,, siedzac. Trochę czasu upłynie zanim pgarnie jazdę. :)

Gość gość
Synowi brata niedawno w prezencie urodzinowym kupowałem z żoną rowerek i to jest dokładnie model marki Lionelo. Powiem że bardzo fajna solidna ale też jednocześnie lekka i zwrotna konstrukcja. Fajną rzeczą w rowerku jest maksymalna regulacja, także można dopasowywać sobie czy to ramę, czy kierownicę.

Gość Maja123456
Zależy ile ma wzrostu, ile też waży (a raczej ile ma siły). 2,5 latki bywają różne... Moja córka np. była w tym wieku niziutka, 83 cm - dlatego kupiliśmy jej bardzo lekki rowerek z Chicco (żółty Scrambler). Ma chyba niecałe 3 kg, wiec ona - takie "piórko" spokojnie radziła sobie z podnoszeniem rowerka i wsiadaniem na niego. Producent podaje, że jest dla dzieci od 85 cm i rzeczywiście na najniższym siodełku córce pasował :) a inne rowerki (podobały nam się takie drewniane) były za wysokie.

Gość SzczęśliwyMąż
Synowi brata niedawno w prezencie urodzinowym kupowałem z żoną rowerek i to jest dokładnie model marki Lionelo. Powiem że bardzo fajna solidna ale też jednocześnie lekka i zwrotna konstrukcja. Fajną rzeczą w rowerku jest maksymalna regulacja, także można dopasowywać sobie czy to ramę, czy kierownicę.

Gość gość
zamawiałam rowerek na stronie krainadziecka.net.pl nazywa się INJUSA Rowerek 2w1 ELITE niebieski, dobry jakościowo i wydaje mi się że cena też jest przystępna

Gość Kaja

Polecam biegowy dużo łatwiej jest na nim utrzymać równowagę przez co dziecko dużo szybciej nauczy się jeździć na prawdziwym rowerze. My rowerek biegowy kupowaliśmy na bobozakupy.pl za niecałe 200zł.