Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Depresji można się nabawić.

Czy jest ktoś kto mieszka w Anglii a pracuje na sprzątaniu,fabryce itp

Polecane posty

Gość Depresji można się nabawić.

I jak wam udaje się przeżyć,da radę z tego typu zawodów? Moja siostra mieszka w Anglii. Pracuje z mężem(ona przy sprzątaniu,on na początku w fabryce,potem jako pracownik budowlany),mają dziecko które uczęszcza do szkoły. Mieszkają w domu. Wynajmują. I namawia mnie do wyjazdy,że pomogłaby mi i mojej rodzinie(mąż i córa). Ale boję się. Oni nie narzekają,są wstanie odłożyć coś. W końcu to moja siostra i widzę,że na prawdę źle im nie jest. Ja co mam jej powiedzieć,mówię prawdę,że łatwo nie jest teraz. Oni siedzą tam 2-2,5 roku.

Gość alomaloo
No coś Ty taki temat dała ? Przeciez wszyscy oprócz Twojej siostry i szwagra pracują na etacie w biurze,są fachowcami i wszyscy zarabiają krocie i do tego nikt nie korzysta z żądnychj p[omocy socjalnych typu dopłata do czxegos tam,zasiłki na kogoś tam.

Gość heh dokładnie
Nie zadawaj takich pytań na tym forum, bo tutaj są same białe kołnierzyki z City i fachowcy przez duże F oraz specjaliści przez duże S. Dla nich praca za 1000 gbp to abstrakcja i symbol braku człowieczeństwa a benefitów nigdy nie widzieli na oczy, co najwyzej czytaja o nich w prasie przy drugim sniadaniu podczas przerwy w swoim office ;)

Gość Makbobo
A ja was nie rozumiem. Jak ktos wam pisze, ze wy w Anglii pracujecie na zmywakach albo przy tasmie albo przy sprzataniu to sie oburzacie, ze nieeee, ze to juz mit, ze teraz wielu Polakow pracuje na wyzszych stanowiskach, ze robia kariere itd. A ja dziewczyna zadala teraz pytanie, to jej odpowiadacie sarkastycznie, ze nikt na fabryce nie pracuje, ze tu na kafe to sami fachowcy, sami pracownicy biurowi itd. Czyli jak to zatem wyglada? Czyli jednak pracujecie na tych niskich stanowiskach i wstydzicie sie przyznac tak? bo juz sie pogubilam

Gość bssdaaaaa
Ludzie maja rozne prace, wiec nieprawda jest zarowno to, ze wszyscy pracuja za najnizsza krajowa, jak i to, ze nikt tu nie pracuje na dobrych stanowiskach i nie przeglada Kafe w pracy :)

Gość Tu sie chwala bóg wie po co
jak są anonimowi. Fabryka,miotła,benefity na oczy nie widzieli udają świetnych zarabiających Polaków

Gość czarodziejuk
@up Otoz to.. internet jest jak kartka papieru przyjmie kazda bzdure ;)

Gość kujhjkjkeciepecie
Wiec ona pracuje na lewo,on legalnie pewnie,pobieraja zatem bedefity wiec ich stac. Ze samych sprzatan i budowlanej pracynie wiem czy byli by w stanie zaplacic czynsz plus rachunki.

Gość terefere dudki
Autorko, ludzie tu pracujący przeważnie pracują na produkcji, przy sprzątaniu lub w budowlance. Niestety jest ich znaczna większość w porównaniu do osób, które mają lepszą pracę. Niestety taka jest prawda, nieważne co by pisali.

Autorko:) Jesli twoja siostra pomoze ci tutaj w Anglii to jedz i nie zastanawiaj sie nawet warunki zycia w uk sa nie porownywalnie lepsze niz w Polsce pod kazdym wzgledem

Gość pomarańcza wszystko widząca
Dobrze wiecie, dlaczego ten sarkazm w dwóch pierwszych postach.Jak tylko ktoś napisze, że sprząta, albo pracuje w fabryce przy taśmie, jest przez innych opluwany i wyśmiewany.

Gość wredniucha101
ja się przyznam - sprzątam i prasuję - opluje mnie ktoś?

Gość wredniucha101
i jeszcze jedno wstydliwe wyznanie - mój mąż jest kierowcą ciężarówki

Gość Fundh
No to masz sie czym chwalic chyba tylko tym ze jestes debilem bez edukacji!

Gość Fundh
Plebs I robol!

Gość boogie sss
No na przyklad w takim Londynie NIE wyobrazam sobie zycia za 900-1000 miesiecznie, a tyle sie zarabia w fabryce, magazynie, na sprzataniu, w hotelu, sklepie, barze, pubie itd.itp.

Gość wredniucha101
"Fundh No to masz sie czym chwalic chyba tylko tym ze jestes debilem bez edukacji!" tylko na to czekałam! - muszę cię kochanie mocno rozczarować - najpierw pracowałam w dość dobrej agencji 5 lat temu (żeby zdobyć referencje), a od trzech lat na własny rachunek - zarabiam 10 - 11 f/h, angielski komunikatywny, w grę wchodzą tylko porządne angielskie domy. - sto razy wolę taką pracę niż być popychadłem w ciapackim biurze, czy fabryczce

Gość do wrednej malpki
Wredniucha jestes w Anglii od ponad 5 lat i twoj angielski jest KOMUNIKATYWNY? O.O

Gość wredniucha101
czepiaj się, czepiaj

Gość do wrednej malpki
nie czepiam sie po prostu pytam sie jak to w ogole mozliwe, ze przez tyle lat twoj angielski jest na pozomie kali byc kali jesc :o Totalna ignorancja z twojej strony. Zyjesz w karju anglojezycznym i nie znasz lokalnego, najlatwiekszego na swiecie jezyka. Zenada :o potem sie dziwia, ze anglicy sie smieja z Polakow,jak Polacy belkocza po angielsku

Gość kjhgfdsdfgh
oj wredna wstydz sie!!! innym moraly prawisz a sama pizdziaro ledwo dukasz jezykiem !!!! jaka szmata!! tewraz juz mnie ni dziwi czemu pyskoujesz hahah

Gość Gygv
5 lat tyle potrzebna aby nauczyc sie plynnie jezyka obcego !!! Niestety Ty sie nadajesz tylko do sprzatania czyis brudow pogratulowac!

Gość no a co wy sie dziwicie
ze wredniucha nie zna angielskiego? Przeciez od razu bylo poznac po jej wpisach ze to zwykla prostaczka :P niestety ona sie nadaje tylko do sprzatania kiblow. Buhahha w gre wchodza tylko porzadne domy do sprzatania :D wejdzie taka Polczyna do jakiegos domu i pieknym ruskim akcentem powie Helloł maj nejm is wredniucha Aj kome tu klin.Jor hałs weri dirti. :D :D

Gość wredniucha101
czy was popieprzyło??? dla mnie KOMUNIKATYWNY ANGIELSKI to angielski, którym komunikujecie się wszędzie - w pracy, w sklepie, z sąsiadami, klientami itd - a PŁYNNY ANGIELSKI to język literacki, którym komunikujesz się na poziomie urodzonych tu anglików - tak jak my Polacy mówimy płynnym polskim!

Gość wredniucha101
od kiedy to komunikatywny poziom języka to poziom przedszkola?

Gość no a co wy sie dziwicie
Buhahah kretynko 🖐️ no coz widac tylko do mopa sie nadajesz. Nawet nie wiesz jakie rodzaje znajomosci jezyka wystepuja! :D jej sie wydaje ze jest tylko komunikatywny angielski i plynny (kuzwa "plynny" angielski) ktory jest tylko dla urodzonych Anglikow. No kretynka 🖐️ Sluchaj glupolu. Angielski komunikatywny to najnizszy szczebel znajomosci. Potem jest jeszcze dobry, bardzo dobry, zaawansowany i fluent czyli perfect. Jaka ty tepa jestes :o 🖐️

Gość wredniucha101
nie znam specjalistycznego słownictwa z dziedziny medycyny czy fizyki kwantowej i raczej byłoby mi trudno dyskutować po angielsku na temat figur stylistycznych w poezji staroangielskiej - więc wg mnie mój angielski nie jest płynny - jest wystarczająco komunikatywny - amen!

Gość ujhjkhkhjk
komunikatywny to taki gdzie dogadasz sie w sklepie,ale nie mozesz w nim pracowac!

Gość wredniucha101
dziękuję wam za szczerość! prowadzę firmę od trzech lat, sama załatwiam klientów, negocjuję, pracuję, zarabiam, rozliczam - czyli wg was jestem tępą dzidą, kretynką, idiotką i nadaje się tylko do mopa i klopa - ale ja zawsze znajdę pracę, mam świetne referencje i fajnych klientów.