Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eurowiiiizjaaaaaa

mamuśki

Polecane posty

Gość eurowiiiizjaaaaaa

zaczyna mnie irytować podejście współczesnych mam do ludzi wokół przykłady - fotki na facebooku - podpisy "moja gwiazdeczka" "gwiazda wieczoru" "nasze słoneczko" - i żeby kilka fotek - bo rozumiem - miłość macierzyńska, chęć pokazania swojego "skarba", ale 20 fotek - prawie identycznych to chyba przesada - moje dziecko święta krowa- niechaj robi co chce, w końcu jestem u kogoś w domu, nie u siebie, to dlaczego mam zwracać uwagę dziecku, że zachowuje się źle? że wrzeszczy? że psuje? że otwiera szafki? że dokucza zwierzakowi?? - rozsyłanie wszystkim wokół w rodzinie filmików z dzieckiem, bo Lusia zjeżdżała na placu zabaw, bo była tu tam, bo kupiliśmy nowa sukienkę, albo 187 zabawkę w tym roku - na pewno wszyscy chcą ją zobaczyć, to nic, że filmik jest do góry nogami, bo nie umiem obsłużyć aparatu, albo przerobić w komputerze filmiku, - na pewno wszyscy będą oglądać i się cieszyć, że dostali - po co mi własne życie, po co koleżanki, dlaczego miałabym robić coś poza kupowaniem ciuszków, zabawek, robieniem zupek i chwaleniem się na prawo i lewo swoim dzieckiem? już nie moge, jak to wszystko widze, to mi się odechciewa mieć dzieci, co jeśli mi też odbije taka szajba?

Gość norroo
babą odbija tak do około 5 roku życia wiem sama to przeżyłam matka mi wszystko dawała cukierki ubierała mnie jak lalkę a potem zwrot o 180 stopni i potem miała mnie w dupie i tylko na mnie wyzywała 😭 :(

Jestem mamą chłopca.Powiem Ci,ze moje dziecko nie ma prawa dotknąć rzeczy która należy do kogoś innego.Cudza rzecz to rzecz święta. jak byl malutki to otworzył szafki u dziadków w mieszkaniu. Powiedziałam mu ze tak nie wolno i mi sie to nie podoba. Dziadkowie oczywiście zrobili raban ze to dziecko i co ja od niego chce. Nie jeździmy do nich za często i może wiemy gdzie co jest ale szanujemy ich prywatność. Nie może tego robić i koniec! U znajomych to samo.Teraz mały ma 5 lat i nawet nie myśli zaglądać w cudze rzeczy. Miał powiedziane: A ty by chciał by ktos ci grzebał w twoich szafkach lub zabawkach? odpowiedział ze NIE. Jak jesteśmy na placu zabaw to wkurza mnie to jak dzieciarnia zabiera sobie jakąś naszą rzecz. Zabieram im jak ktoś coś weźmie bez pozwolenia. Jak któreś dziecko się spyta to nawet zostaje chwile dłużnej na placu zabaw mimo ze planuje iść do domu. Co do zdjęć to wysyłałam ich troche na poczte dziadków jednych i drugich lub do rodzeństwa.Nie mieszkamy blisko nich wiec sami sie prosili o jakieś fotki. Raz wysłałam filmik jak syn nauczył sie mówić imiona wszystkich z naszej rodziny. wiem,ze im sie to podobało bo kazdy czekał na swoje imie.