Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OnaaOnaa91

Skutki odstawienia tabletek anty.

Polecane posty

Gość OnaaOnaa91

Witam, przyjmuję od roku regularnie tabletki antykoncepcyjne Microgynon21 i teraz chciałabym je odstawić. Zastanawiam się jakie mogą być tego skutki? Dodam że zawsze krwawienia z odstawienia (podczas 7-dniowej przerwy) dostaję 5.dnia i często bywa dość obfite, mam nawet wrażenie że jakbym nie zaczęła kolejnej paczki to by się nie chciało skończyć. I właśnie mam kilka pytań --- Czy grozi mi np coś takiego że będę bezustannie krwawić tym samym będąc zmuszoną iść do gin. po jakiś środek na jego zatrzymanie ? Czy tabletki lepiej odstawić w trakcie przyjmowania czy po 7-dniowej przerwie, nie przyjmując 8-dnia? I tak mniej-więcej ile może trwać powrót do normalnych regularnych cykli po odstawieniu przyjmując że wszytko będzie ok?

Gość OnaaOnaa91
Bardzo proszę o jakieś odpowiedzi :)

Gość OnaaOnaa91
upupup

Gość OnaaOnaa91
Proszę napiszcie coś...

spokojnie :) ja odstawilam tab anty po 6 latach ich brania - mialam troche problemy z okresem ale ginekolog odrazu mi powiedziala ze tak bedzie po odstawieniu tab raczej nie krwawi sie ciagle - jak juz cos to okres zanika na dluzszy czas - albo sie rozregulowuje i ma sie nieregularny okres u mnie bylo tak ze pierwszy okres mialam ok :) potem pojawil mi sie spozniony i byl BARDZOOOOOOOOOO obfity - jak siadalam na sedes to normalnie lecialo zemnie !!!! trzeci okres tez przyszedl spozniony i tez byl obfity ale tyko 2 pierwsze dni teraz jest juz coraz lepiej :) spoznia mi sie doslownie 2-3 dni i nie jest juz tak obfity :) ginekolog tlumaczyla mi ze takie cos moze trwac do pol roku - organizm musi sie przyzwyczaic do tego ze odstawilam tab ja odstawilam tab w polowie opakowania (musialam) ale lekarz powiedziala ze najlepiej skonczyc opakowanie i wtedy odstawic zapomnialam dodac - ze dwa tyg po odstawieniu tab - BARDZO bolaly mnie piersi (najbardziej sutki) i przed okresem brzuch mnie bardzo bolal - ale to juz minelo :)