Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 23 tydzien c

Ryż na obiad- jakies pomysly ??

Polecane posty

Gość 23 tydzien c

tylko prosze bez miesa

Gość Ja też mam czworo i się tego
Nasi goreng.

Gość ZANIEPOKOJONA ruchami :(
Ryz z warzywami. Ja na 4 osobowa rodzine gotuje 4 paczki ryzu i jeszcze zosatje np na kolacje ":) Puszka kukurydzy, puszka groszku, marchewka ugotowana na miekko i ja osobiscie dodaje jeszcze piers z kurczaka podsmazona w przyprawie curry i kebab/gyros ale jak widze Ty chcesz ryz bez miesa :) Wiec kurczak nie jest potrzebny. Wszystko doprawiam sola, pieprzem, bazylia, oregano, curry, papryka slodka i ostra. Ryz nabiera lekko pomaranczowego koloru. A własnie ryz gotuje z lisciem laurowym by mialo ladny ziolowy zapach :)

jesli ktos lubi mozna oczywiscie dodac jeszcze fasole z puszki lub inne warzywka ale to juz wg wlasnego uznania. Nam smakuje sama kukurydza,ryz,groszek i marchewka :)

Gość bedwyn
Do tego co powyżej mozesz jeszcze dodac omlet pokrojony w paseczki albo do gorącego wbić jajko.

Gość chyba ty
Ja też dzisiaj planuję ryż bez mięsa! Jestem w ciąży i mięso mnie odrzuca. Robię ryż smażony. Najpierw gotuję sypiąc do wody sól i curry - żeby nabrał smaku i koloru. Wrzucam ugotowany na patelnię z odrobiną oleju i podsmażam, żeby był gorący cały czas. Na to wbijam jajko i mieszam, aż się zetnie. Do tego podaję cukinię w plasterkach smażoną z czosnkiem i pomidorami w kostki. A mężowi zrobię jeszcze duszone pieczarki.

a i cebulke dusze na zloto i dodaje do tego ale nie zawsze ;)

Gość o boziuniu!!!
ja robię ryż z warzywami na patelnie z hortexu jak dla mnie super:)

Gość ja jestem w 21 t.c.
kup sobie mieszanke warzywna. ugotuj ryz, warzywa. wstyp wszystko na patelnie i dodaj curry. Mozesz tez wszytsko razem gotowac dodajac curry. woda oczywiscie wyparuje i bedzie pyszne danie

Gość /6677777198876555
Z jabłkiem? ;)

Gość mela bez rowera
Moze z jogurtem i owocami jakie masz w domu

Gość .wredna jędza
Szalenie lubię ryż po chińsku ze szczypiorkiem. :) Gotuję ryż z kurkumą. Ugotowany przekładam na patelnię, podsmażam, wbijam jajko-dwa i dodaję dwie łyżki sosu sojowego. Na koniec dodaję do tego poszatkowany szczypiorek i ew. odrobinę przyprawy "5 smaków".