Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naunia

Do mam - przedszkolanek.

Polecane posty

Gość naunia

Czy robilyscie jakies zajecia czysto przedszkolne z dziecmi w domu? Kiedy zaczelyscie? Spiewalyscie piosenki przedszkolne, uczylyscie kolorow malutkie dzieci?

Jakichś specjalnych zajęć dzieciom nie organizowałam. Zajmuję się nimi tak jak każda inna matka. Wszystkie chyba znamy jakieś piosenki dla dzieci ( tylko jedne uczą się ich w pracy- inne pamiętają z dzieciństwa), każda z nas tak samo potrafi przeprowadzić "zajęcia plastyczne" czy przekazać takie podstawy jak nazwy kolorów czy kształty. To wychodzi samoistnie- nie planowałam nigdy specjalnych zajęć, nie bawiłam się w domu w nauczyciela.

ucze go kolorow, liczenia , wierszykow, kleimy z plasteliny, ucze angielskiego,ogladamy ksiazeczki, to chyba na tyle,

Gość naunia
Tak pytam czysto z ciekawosci. Moje dziecko jest jeszcze malutkie. Od wrzesnia wracam do pracy, zastanawialam sie wiec czy moze organizowac zajecia tez mojemu synkowi.

Pewnie, ze możesz tylko po co? Ja myślę, że od zajęć przedszkolnych jest przedszkole- a dom to dom i mama to mama :) Zresztą w przedszkolu są dzieciaki- w domu jesteście tylko Wy. Opieka nad własnym dzieckiem znacznie odbiega od tego, co robimy w pracy :)

Gość jagodo - pracujesz w przedszko
lu??????????????????????? nie wierzę.....

Gość naunia
Dziekuje za komentarze. Kurka, mnie to jeszcze czeka, na pewno dostrzege wiele roznic. Gdy moje dziecko zacznie rosnac ;)

JA Tobie radzę- odpuść sobie zajęcia jako takie :) Niech dziecko chodzi do przedszkola a w domu ma odskocznię :) A Ty bądź mamą a nie nauczycielem (w zawodowym tego słowa znaczeniu). Oczywiście coś tam dziecku przekazać musisz- ale każda mama to robi- i ta z wykształceniem pedagogicznym i ta, która skończyła tylko podstawówkę.

Gość do jagodyyy
kobieto ty nie masz za grosz poczucia wstydu, tyle ludzie cie tu nienawidzi a Ty sobie piszesz jakby nigdy nic... ja bym na twoim miejscu pod ziemię się zapadła!!!!