Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ad crio...

Nadżerka krwawiąca

Polecane posty

Gość ad crio...

Lekarz wybadał mi nadżerkę i to wielkości aż 1cm w dodatku kontaktowo krwawiąca :o pobrał materiał do badania cytologicznego i teraz w strachu będę czekać na wynik, bo przy takim stanie obawiam się najgorszego :(

spokojnie :) moja siostra przechodzila przez to samo ! wszystko jest teraz ok - miala zabig usuniecia nadzerki jakies 9 lat temu - moja ciocia miala to samo jakies 30 lat temu i tez wszystko jest ok

Gość ad crio...
Dzięki Tosia :) Z tego co mi powiedział lekarz, czeka mnie wymrażanie tego paskudztwa, ale żeby stwierdzić konkrety musi mieć wynik cytologii. Czekam z niecierpliwością i mimo wszystko strachem, ale trochę mnie pocieszyłaś :)

spokojnie nadzerka to nic takiego :) bedziesz miala zabieg i po sprawie :) moja siostra tez miala wymrazana nadzerke pozatym sporo osob to ma i wszystko potem jest ok

Gość ad crio...
Niby sama nadżerka to nie, ale krwawiąca to już chyba trochę gorsze... po badaniu lekarz pokazał mi wziernik zakrwawiony i przyznam, że to mnie przeraziło, ale i dało takiego kopniaka, żeby się za siebie porządnie wziąć...

Gość ad crio...
Jestem trochę spokojniejsza, dziękuję Ci :)

Gość agula8
ja też miała dużą nadżerkę-co prawda nie miałam krwawień ale hodowałam ją bardzo długo-bo nie zdążyłam jej usunąć po pierwszej ciąży, bo jak się zabrałam za badania to zaszłam w drugą i lekarz kazał czekać. Usuwałam laserem.Zabieg trwał 10 minut-był dość bolesny-ale to nie jest reguła. I później jeszcze gojenie i leczenie betadine i lactovaginalem przez jakieś 2 miesiące i po sprawie.Cytologię też robiłam przed zabiegiem.

Gość marta______
Miałam wymrażaną nadżerkę, nie czułam jej, ale często pojawiały się u mnie problemy intymne, lekarz powiedział że nadżerka jest siedliskiem bakterii. W tamtym roku, zaproponował mi wymrażanie, wybrał taka metodę ponieważ jeszcze nie mam dzieci. Tydzień przed zabiegiem i tydzień po nim zakładałam sobie dopochwowo invag. Sam zabieg był nieprzyjemny, całość trwała może 15 minut, potem przez 4-5 dni miałam różowawe upławy. Od zabiegu mam spokój, na szczęście nadżerka się nie odnowiła.

Gość ad crio...
ja właśnie nie miałam krwawień, żadnych upławów, plamień ani nic, co mogłoby świadczyć, że dzieje się u mnie coś złego, a okazało się, że nadżerka jest duża i przy kontakcie krwawi. Gdybym nie poszła na badanie, to chodziłabym pewnie nie zdając sobie prawy, że coś tam mi się dzieje i kto wie co z tego by się mogło rozwinąć... w najgorszym wypadku wiadomo co :O w następny poniedziałek będę wiedziała jaki jest wynik cytologii...

Gość to typowe dla nadzerki
ze kontaktowo krwawi (a lekarz ja dotknal pobierajac wymaz, tak samo moze plamic po seksie, jesli penis w nia uderzy) wynik cyto bedzie decydujacy - moze sie okazac, ze wszystko jest dobrze i nawet usuwac nie trzeba. Tylko obserwowac. Czyli powtarzac cytologie raz do roku. Nadzerki nie zmieniajace cytologii nie sa nadzerkami sensu stricto, a tzw.ektopiami,